אלימות מילולית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלימות מילולית
    אורלי
    05/12/2009

רב שלומות,
    אובדת עיצות.
    הבעל שלי מתבטא באגרסיביות ובאלימות מילולית. הוא מעליב אותי לפרקים, משפיל ומאשים.
    עשיתי ככל יכולתי לשנות מצב זה. לרבות טיפול. לצערי חי בהכחשה כמעט גורפת, ואפילו כשהוא כבר מודה שהוא יכול להיות "בוטה" או שהוא העליב, הוא מגמד עד מאוד את התנהגותו וזרקור האחריות נופל עלי. כמובן שיש כאן הדחקה והכחשה רבה.
    אני בדילמה.
    אין טעם לפרק את החבילה. למרות צדדים אלו המחבלים לפרקים - כשיוצאים ממנו השדים, יש הרבה טוב. יש משפחה עם ילדים והרבה חיובי גם בו - כולל האהבה הדדית.
    אך אני מרגשיה בנושא זה שהוא חיוני כל כך, כאילו אני מטפסת על הר קרח. המון חומות. המון פעמים הוא הודף כדורים שאני מוסרת לו, גם אם בדרך הכי נכונה, וכשדברים מעיקים עלי, הוא לא תפוס את הכדור ומתייחס אלא בועט אותו אלי חזרה.
    מה אני יכולה לעשות עוד שלא עשיתי ? מה עושים במקרה בו צלע אינה מוכנה להתבונן בעצמה וגורמת עצב וכאב לצד השני ? האם עלי לקבל את המצב ? להשלים עימו ? אפילו תשובה בפורום שהראתי לו, בה נאמר בפירוש כי דבריו מהווים אלימות מילולית לא העירה אותו. יש דרך "להעיר" אותו ?
    תודה רבה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטנט שנקרא "מיסגור מחדש"

דורית כהן
    05/12/2009

אורלי יקרה, תודה על מכתבך המנוסח כך כך בהיר ויפה.
    אם יש לך סבלנות, אנסה ללמד אותך בקצרה "פטנט" - אינני בטוחה שאצליח לעשות זאת בכמה שורות. אנסה.
    קוראים לכך "מיסגור מחדש".
    כאשר הוא בוטה ותוקפני - עליך להזכיר לעצמך שיש משהו ברגע שמאוד מטריד אותו וחדאיג אותו. שימי את עלבונך בצד לרגע. אל תחשבי על עצמך. אל תרחמי "שוב" על עצמך. לא את האישיו כאן! הקטע הוא לא עלייך! שימי פוקוס עליו, כמו גדולה. התרכזי וחפשי במחשבתך - מהו הדבר שמדאיג אותו. ממה הוא חושש. אין לי ספק שיש משהו שמדאיג אותו והמשימה שלך היא לגלות זאת.
    כאשר תגלי זאת - אמרי לו - מה שחשוב לך הוא "איקס"? אם תצליחי לזהות זאת בצורה נכונה, יש סיכוי גדול שההתחברות שלך לפנימיות שלו תרגיע אותו ממש מהר, ובגלל שלא תיצקי בעצמך שמן על המדורה ע"י תגובותייך המתקוממות (העלבון שלך, הפגיעה שלך) - אלא באמת תהיי עם המצוקה שלו ותחליטי בפנים שאמנם "יורד גשם" אבל את לא חייבת להירטב - אם את מבינה את הדימוי - יש להניח שזה יתקצר ויקטן. גם אם לא תגידי לו בקול רם, אלא רק תחשבי את בדברים הללו לעצמך - זה כבר יעזור. בקיצור - עלייך לשים פוקוס עליו ולא על עצמך כאשר זה קורה.
    למה "מיסגור מחדש"? כי במקום לקרוא לאירוע - תוקפנות ואלימות מילולית - את קוראת לכך בשם אחר, את נותנת לאירוע מסגרת שונה, כותרת שונה, ואז את גם תופסת את מה שקורה בצורה אחרת, לא כמו פעם - "יש לו דאגה וחשש. בוא נראה אם אצליח לזהות אותם"
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו