מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות נהדרת דילמה שמקשה מאודיהלום06/12/2009
אנו זוג בסוף שנות השלושים בעלי חגג לא מזמן ארבעים.
יש לנו שלושה ילדים מדהימים שהקטן בן שבע, כבר6 שנים שיש לנו מחלוקת אחת שמעיבה על נישואין מיוחדים מאוד. אני רוצה ומשתוקקת בכל מאודי לבן קטן- בן זיקונים ובעלי ממש קשה לו המחשבה בכלל , להתחיל את הכל מחדש....בעלי עובד מאוד קשה וחוזר מאוחר הביתה ואני עובדת ליד הבית כך שאני ממש אשת בית ומשפחה(עובדת עצמאית)קשה לי מאוד מאוד לקבל את הידיעה שלא יהיה עוד ילד ואני מרגישה שזו החלטה שאני לא בשלה איתה ואפילו לעיתים כועסת על ההחלטה
אני מרגישה שזה משליך על כל הבית התחושה הזו שלי, יש בי כמיהה ענקית.
זהו הדבר היחיד שמעיב על הזוגיות שלנו,
יש לי המון סיבות מדוע זה הזמן והרצון ומדוע אני כן רוצה לחוות הורות קצת מאוחרת לאחר שבמשך השנים ילדתי את ילדיי בצפיפות גדולה, למעשה בגלל התקופה העמוסה שהייתה לי בטיפול בילד אחר ילד והשחיקה לעיתים בזוגיות בתקופה שילדי היו קטנים, היום בעלי חושש מאוד שזה דפוס שיחזור על עצמו, ואני מנסה לומר זה זמן אחר הילדים שלי גדולים ולא רק שהם לא יהוו קושי להפך הם מספיק גדולים לתת יד בעצמם ולעזור הם עצמם מאוד רוצים אח קטן.
בעלי הגיע לפשרה שבה אנחנו פשוט נשאל איש מקצוע אבל זה נראה לי לא לעניין..אז קודם אני מתייעצת פה אם בכלל זה נושא שיש להגיע איתו ליועץ?
זה מקשה עלינו מאוד מאוד!!וכל אחד נמצא בצד אחר של המטבע..
מה עושים שזוגיות של שנים וזוגיות באמת מיוחדת ונדירה לא תהרס?
איך מתפשרים? מי מתפשר? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף..
יהלום06/12/2009תמיד רצינו משפחה גדולה,,
לצערי עקב מצב כלכלי קצת רעוע שעברנו לפני כמה שנים הרעיון לעוד ילד נדחה וכיום..אחרי שכבר עברנו את המסלול הזה,,הוא מרגיש שיהיה פער גדול מדי בן הילדים והוא כבר די מבוגר לעוד ילד.
אני לא שואלת איך לשכנע אותו כי זו לא הדילמה..
הדילמה היא: למי יותר קל יהיה להרפות?ואיך מרפים מכמיהה כל כך חזקה..פשוט כי יש רצון להרחיב את המשפחה לתת לילדים את התחושה של אח קטן בבית, לגדל עוד ילד מתוך אהבה ובחירה ורצון,
איך מרפים אים צריך להרפות...ניסיתי להעסיק את עצמי בפרויייקטים אחרים גדולים שלקחו ממני באמת זמן והסיחו את דעתי אבל בסופו של דבר ברגע שהפרוייקט נגמר אני תמיד חוזרת לאותה נקודה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יהלום..
עדי בדיחי07/12/2009השאלה הזאת עולה זאת הפעם השניה בפורום, במהלך החודש האחרון, מה שלפחות נותן את התחושה שאת לא היחידה המרגישה כך, שיש מקרים כאלה, כשהילדים כבר גדולים, ושוב מתפתח הרצון האימהי החזק הזה.. אבל הוא נשאר רצון אימהי, פחות אבהי.. אני בטוחה שיש מקרים גם הפוכים אגב.
הפער ביניכם ברור והבהרת אותו מאוד יפה בהודעתך.. נתת את כל הסיבות, מצידך, למה כן. למה זה נכון (כתבת כי כבר 6 שנים זה נכון לך). הוא, לעומתך חושב אחרת, אבל- - ה"פשרה" שלו היא- שהוא מעוניין ללכת לאיש מקצוע עם האישיו הזה. בעוד את, מעט פוסלת את הצעתו "זה נראה לי לא לעינין". לי דווקא, זה נראה מאוד כן לעיניין, כי בהצעתו זו ברור דבר אחד קודם כל: הוא לא מעוניין לריב, הוא לא פוסל לחלוטין את האופציה של הבאת ילד, הוא אפילו מוכן לטפל בזה.
איש המקצוע עבורו, לדעתי- זה לא מישהו לשים אצלו את האחריות ושהוא יחליט, יטיל מטבע, ומה שיהיה יהיה. אלא- להרגשתי, הוא מבין ומרגיש כמה זה משפיע על הזוגיות, על הבית- כפי שהזכרת, עלייך.. הוא רוצה להבין אותך, להתקרב אפילו, להיות מול מישהו אולי רציונלי, אובייקטיבי יותר, מישהו המגשר בין היתר- בין הדעות השונות. למה לא? לטעמי, אגב, כל נושא אפשר להביא לאיש מקצוע. תתפלאי כמה מסתתר מאחורי, כמה דברים פתאום מתגלים, וכמה טובה ההרגשה לדעת שניסינו. שהלכנו. שאנחנו מטפלים ולא משאירים את ההשפעות וההשלכות על הבית כמו שהן. וזה אולי מה שיכול לגרום לך להרגיש שזאת כן אופציה חשובה וחיובית- נסי לחשוב איך זה משפיע עלייך ועל הבית, רק בשביל זה- אולי כן שווה לך.
לגבי "למי יהיה יותר קל להרפות"- אל תנסי להיכנס להשוואות ולמעין תחרותיות, כי כל אחד וכוחותיו הוא, ולא כדאי להיכנס למרוץ עד התשת הכוחות. פה הוא אומר לך בעצם- בואי ביחד, במקום לחוד. ביחד, במקום בו יש דיאלוג, איש מקצוע שיגשר, ביחד- בו שנינו בסירה אחת ופחות "למי יהיה קל יותר"..
לסיכום, בעלך מאוד מעוניין לגשר על העיניין הזה, הוא רוצה מרחב נייטרלי, כזה היאפשר לו יותר להיפתח, יותר להקשיב. וזה בהחלט פותח את ההזדמנות, שאולי אפילו הדברים יסתדרו עבורך לטובה.. מה רע.
בהצלחה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)