מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם דברים יכולים להשתנות?יעלי07/12/2009
הי
אנחנו זוג בשנות ה 30 נשואים כשנתיים וללא ילדים. אנחנו מאוד אוהבים -אבל כל הזמן רבים, ולא מצליחים להסתדר. המריבות הן בעיקר על המשפחות. בעלי לא מצליח להתנתק מהמשפחה שלו וכל פעם שעולה הנושא הזה הוא מדבר אלי בצורה משפילה ופוגע בי כל הזמן. בחצי שנה האחרונכה מאוד התרחקנו גם לאור המריבות וגם נמאס לי כבר להיפגע ממנו על פעם מחדש. אנחנו לא שכבנו כבר 3 חודשים בקיצור המצב רע. הלכנו לייעוץ וזה לא עזר כי הדפוסים חזרו על עצמם. אני לא יודעת אם אפשר בכלל לשנות דברים חשבתי ללכת ליועץ לבד לראות מה לעשות. לדעתי התקשורת ביננו גרועה. כל פעם שאני רוצה לדבר איתו הוא בורח ולא מסוגל להתמודד עם הקשיים.השאלה כמה זמן להמשיך ככה ואם זה לא הולך מההתחלה אולי זה סימן לבאות ואולי עדיף לפרק את הקשר לפני שיהיו לנו ילדים. אני כבר לא יודעת מה לעשות חשבתי גם על פרידה למרות שזה מאוד מפחיד אותי. מצד שני אני לא רוצה לבזבז עוד זמן עם קשר שלא הולך בקלות. מה דעתכם? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלי
עדי בדיחי08/12/2009נגע ללב מה שכתבת לנו.
העלת אפשרות בהודעתך- שאולי את לבד תלכי לייעוץ ותראי איך את מתמודדת, ואני חושבת שזאת התחלה טובה לנסות להביא לשינוי במצב. פרידה תמיד תהיה אופציה, אל תשכחי, ותמיד אפשר להשתמש בה, אבל לא תמיד אפשר להתחרט ולהחזיר אחורה.. ולכן זאת האופציה האחרונה לדעתי.
ייעוץ רק עבורך יוכל לתת לך מקום ומרחב להביא את הדברים באופן כזה שקודם כל יאפשר לך להביע ולא יבטל אותך, כפי שאת חשה כרגע. כשאת מוחזקת בתוך ייעוץ כזה, את כבר תרגישי שיש לך יותר אנרגיות מול הבעל. וזה כבר שיפור מסוים.
אגב, לפעמים ייעוץ זוגי יכול להיות מאוד לא מועיל עם מטפל מסוים, אבל עם אחר, איתו יש יותר חיבור- זה כן יעבוד דווקא ויורגש שיפור. ככה שאם כבר ניסיתם זה אומר בהכרח ששניכם רוצים לעבוד על הקשר ולדעתי יש מקום למצוא מטפל אחר, אולי בגישה אחרת, ולהמשיך לנסות לעבוד על הקשר.. וכמובן להגיע מתוך ידיעה שזה תהליך טיפולי, שיקח זמן אבל עם הרבה סבלנות השיפור יורגש תוך כדי.
לא כ"כ פרטת על חילוקי הדעות לגבי המשפחה של הבעל, אבל נשמע שזה אישיו ביניכם שעליו צריך לעבוד.. זה מביא לפגיעה בך, ולמצוקה אמיתית שלו, ולכן יש לעבוד על זה.
כל קשר לא הולך בקלות, נכון, יש יותר ויש פחות.. אבל אם באמת אתם אוהבים וכן מעוניינים לשפר את המצב, כדאי לדעתי שאת תתחילי ללכת למטפל זוגי- לבד, עבורך, על מנת להכין איזו במה לטיפול זוגי של שניכם, ובהמשך שכנעי את בעלך להצטרף, מתוך כך שאת מאמינה ורוצה בשיפור הקשר. נסי להניח לשיפוטיות בצד (לא משימה פשוטה) ולהסתכל עליו כשותף אמיתי לשיפור הזוגיות, כי זה קצת היה לי חסר בהודעתך. כמו כן הרגשתי שאת מאוד כועסת עליו (ואולי בצדק): שהוא לא מתנתק מהמשפחה, שהוא פוגע בך, הדפוס שלו חוזר על עצמו, לא מסוגל להתמודד עם הקשיים..
בייעוץ עבורך אולי תוכלי לבדוק איפה הטנגו שלכם בא לידי ביטוי, מה אצלך יכול להביא אותו לתגובות פחות קשות (יש פה פינג פונג).. ובהמשך גם לברר הפוך. סה"כ, יש פה ריקוד של שניים, ולכן מה שחשבת- ללכת לייעוץ לבד- בהחלט נכון לדעתי, והאינטואיציות שלך טובות. אני סומכת עלייך שתתחילי במסע הזה וכשתרגישי מוחזקת יותר ומאורגנת, תוכלו להתחיל ייעוץ חדש ביחד, בבחינת "משנה מקום משנה מזל".
בהצלחה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)