מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התאמה מיניתאפרת27/09/2007
שלום רב,
אני מתחתנת בעוד כשבועיים. אני והחבר שלי יחד 4 שנים ומתוכן אנחנו גרים יחד רק כחודש וחצי. מאז ומתמיד בקיום יחסי מין הוא רוצה שאני אהיה מעליו. זה בסדר מבחינתי, ויש לציין שאין לי בעייה לגמור בתנוחה זאת, אולם זה לוקח לי הרבה יותר זמן וההנאה שלי מהסקס היא פיזית לגמרי, כמו שמגרדים עקיצה, ולא נפשית כלל. מיד אחרי שזה מסתיים אני קמה ויוצאת. כבר בתחילת הכירותנו הייתי מבקשת שיהיה מעלי, אולם הוא היה מסרב. לעיתים התרצה וניסה, אך לא היה מסוגל בשום אופן להישאר זקוף בתנוחה המסיונרית. הוא טוען שזה כי אין לו גירוי ויזואלי בצורה זאת מלבד הציפית של הכרית... תנוחת ביניים היא אפשרית (כשהוא רחוק יותר ממני ועידים במיסיונרית) אבל היא לא מספקת את הצורך הנפשי שיש לי ביחסי מין בתנוחה זאת. אני לא יודעת להסביר למה זה כך, אך אני יודעת שרק ככה אני יכולה להיקשר נפשית דרך הסקס. אגב, יש לי הרבה נסיון מיני ולכן אין לי ספק בכך.
אני אוהבת אותומאוד, וכמו שאמרתי, אנחנו מתחתנים.. אני יודעת שכל דבר שאומר על זה רק יהרוס ויפגע בו. בפעם האחרונה שהוא רצה יחסי מין, הוא סימן לי לעלות עליו, ואני סימנתי לו לעשות אותו דבר , אז הוא התעצבן וניפנף אותי עם היד. כאילו אני עושה לו דווקא. זה מאוד מטריד אותי כי אני אישה מאוד מינית שצריכה הרבה סקס ולא קיבלתי כלום כבר שבועיים שלושה. אני חוששת מהדרדרות... אודה לכם על תשובה לגבי האפשרות הפיזית לגבר לשנות תנוחה - ועם זאת לא לפגוע בזיקפה. אין לו בעייה עם זיקפה, היא פחות חזקה מפעם, בגלל סיגריות לדעתי, אבל גם את זה לא אגיד לו.
כמו כן, נראה לי שיש עוד אי-התאמה מינית - האבר שלו בגודל נורמאלי לחלוטין, אבל במהלך הסקס אני כמעט לא מרגישה אותו הרבה פעמים, אולי בגלל התנוחה... האם יכול להיות שאנחנו לא מתאימים מינית וזהו? אני חוששת להיות לכודה במצב כזה, אני אשתגע!
אודה לרעיון לגבי מה כדאי לי לעשות,
המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת סביב סקס
דורית כהן27/09/2007בוקר טוב לך אפרת, אני חושבת שאת הבעיות שאת מתארת עדיף לברר אצל ידידינו הסקסולוגים, בראש ובראשונה.
יחד עם זאת, אני מתרשמת שנוצרו מטענים רגשיים, חששות, מתחים סביב קיום יחסי המין שכבר גורמים לחרדת ביצוע בעיקר אצלו, אולי כי הוא קולט ממך אכזבה לגבי ביצועיו לעומת נסיונך העשיר עם אחרים, וזה מלחיץ אותו ומקבע אותו בתנוחה בה הוא מרגיש רגוע יותר. תנוחה זאת אגב מאפשרת גם לגבר לגמור לאט יותר, ויתכן שבתנוחות אחרות אחד החששות שלו הוא לגמור מהר מדי.
מה שבעייתי בעיני הוא שלא הגעתם לחופשיות ולנינוחות להתנסות יחד בתנוחות חדשות ובמשחקי מין מגוונים, ונראה כאילו הסקס שלכם אינו עוזר לקירבה שלכם, אולי אפילו ההיפך. אני חושבת שאילו הייתם מצליחים לשוחח בחופשיות, ללא האשמות, אלא תוך סקרנות ונסיון אמיתי להבין את הרצונות והצרכים של כל אחד, וגם לקחת את הדברים בצורה פחות כבדה, פחות גורלית - גישה כזאת תעזור ליצור ביניכם תשתית נינוחה יותר להתנסויות. גם הדגש ששניכם שמים על חדירה הוא חזק מדי, לדעתי. יש כל כך הרבה דברים ארוטיים אחרים שאפשר לעשות ביחד וליהנות מהם, אלא שצריך להציע, לבקש, להיות יצירתיים, להעשיר את חיי המין שלכם, ואז החדירה עצמה לא תהיה כל כך חשובה וקריטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית
אפרת29/09/2007תשובתך רגישה ומעניינת. נתת לי רעיונות חדשים.. העניין הוא שבן זוגי הוא אדם יוצא דופן ושונה מכל הגברים שהיכרתי - כל כך מודע לעצמו, בעל אינטואיציה חזקה ורגיש אבל יש בכל זאת נושאים שבהם לדעתי הוא כאחד האדם.. (או כאחד הגברים) ונושא הסקס הוא רגיש אצל כל גבר. קשה כבר להתחיל שיחה על כך שתהייה קלילה. הלוואי שאצליח להגיע לקלילות עליה דיברת. אני חשה שכך הדברים צריכים להיות וזה גם מה שהוא רוצה. דיברתי איתו טרם ראיתי את תשובתך וטענתי שהוא לא לקח לתשומת ליבו את בקשתי באשר לתנוחה הרצויה עלי. הוא טען שכן רוצה - אך לא יכול... אני אנסה לשאול גם בפורום סקסולוגיה... תודה רבה בכל אופן. מקווה שנחזור לקיים יחסי מין מתישהו. כרגע אנחנו בהפסקה שבשתיקה - אני לא רוצה להגיע למצבים מלחיצים או לכפות עליו משהו שהוא לא יכול או לא רוצה והוא לא רוצה להציק לי - אז פשוט הפסקנו עם הסקס. מקווה לפתור זאת איכשהו. לא נראה לי שהוא יודע שזה מציק לי כל כך, למרות שאנחנו מדברים על הכל, אבל בקטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קרה אחרי הנישואין ?
מיכל18/10/2009שלום רב,
אני פונה לאפרת, כותבת ההודעה,
מעניין אותי לדעת האם היחסים ביניכם השתפרו אחרי הנישואין או שהחמירו,
אצלי ואצל בן זוגי יחסי המין לא היו מי יודע מה לפני החתונה אלא שאני לא ייחסתי לזה כל כך חשיביות ועם זמן נהייתי יותר ויותר מודעת לבעיה.
היום אני נמצאת בדילמה ומרגישה צורך לפנות לעזרה מיקצועית.
מה איתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)