לא יוזמת יחסי מין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יוזמת יחסי מין
    חדשה בפורום
    09/12/2009

ראשית אני מודה שאני חדשה וזה הפורום הראשון שאני נכנסת אליו בחיי... מקווה לטובות...
    אני ובעלי בני 33, אנחנו נשואים 3 שנים עם ילדה מקסימה כמעט בת 3, אנחנו לא חיים בארץ וזו גם הסיבה שפניתי לפורום הזה כי אין בסביבתי יועצי נישואים לצערי...
    בעלי טוען, כבר הרבה זמן, שהחשק המיני שלי ירד ושאני כבר לא יוזמת יחסי מין והוא מרגיש דחוי ולא נאהב. אנחנו חיים יחד כבר 6 שנים ולטענתו החשק המיני שלי ירד עוד לפני הולדת ביתנו.
    אני חייבת להודות שאני מסכימה איתו ומודעת לבעיה במלואה אבל אני מרגישה אין לי את הכלים או את הפיתרון לבעיה.
    אני מאוד אוהבת את בעלי ונמשכת אליו רק שאני מוצאת את עצמי עייפה מדיי או מעדיפה לשבת יחד ולדבר והסקס פשוט לא ממש חסר לי. כשאר אנחנו כן מקיימים יחסי מין (תמיד ביוזמתו) אני מאוד נהנת ובמקביל גם גורמת לו הנאה. הבעיה שלי היא שאני לא מצליחה ליזום...
    הייתי שמחה להנחיות או רעיונות בנושא...

חשוב לי לציין שבגלל אזור מגורינו המרוחק אין לי משפחה או חברים סביבי שאוכל לתת להם לשמור על הילדה ולצאת רק אני ובעלי או אפילו לבלות זמן איכות רק שנינו. אני לא חושבת שהבעיה היא הילדה כיוון שהיא הולכת לגן כל יום ולכן זמן יש לנו בשפע.
    הבעיה היא אצלי ואני זקוקה נואשות לעזרה! אני מאוד אוהבת את בעלי ורוצה שיחסינו יחזרו להיות כפי שהיו בעבר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יוזמת יחסי מין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לך...

ענבר
    14/12/2009

אני מבינה מאוד את מצוקתך,
    חשוב לי מאוד שתביני שיחסי מין מגוונים מאוד מקרבים בין בני הזוג.
    אני מבינה שאת עייפה ולא תמיד יש לך חשק .
    יש היום מגוון מוצרים , אפילו טיבעיים, לשיפור החשק המיני. אני לא אתןלך שמות כדי לא לפרסם אבל באינטרנט תוכלי
    למצוא . את יכולה גם לפנות לרופא המשפחה שלך , יש מספר בדיקות שאת יכולה לעשות לבדיקת רמת ההורמונים שלך ואם יש לך חוסר תוכלי להשלימם.
    אבל מתוקתי הכי חשוב זה לשבת עם בעלך ופשוט לספר לו על ליבך אולי הוא יבין וינסה לעזור לך בדרך משלו.

המון בהצלחה ואשמח לעדכון..
    ענבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החשק, היוזמה, והפער בסקס

דורית כהן
    17/12/2009

חדשה יקרה, ראשית - ברוכה המצטרפת!!!
    את מצביעה על תופעה מאוד מאוד שכיחה בזוגיות. מלכתחילה יש פער בצרכים המיניים בין שני בני זוג. זה הגיוני שאנחנו לא זהים בכמות וודאי לא בטיימינג של מתי מתחשק לכל אחד מאיתנו. גברים בדרך כלל נדלקים הרבה יותר בקלות מנשים, בין היתר מסיבות ביולוגיות - מספיק שטיפה עומד להם וברור להם שהם רוצים סקס. ואילו המודעות הזאת אצל נשים - שבא להן - היא נמוכה יותר. לנו יש פחות מודעות לגופנו במיוחד בתחום המיני, משום החינוך שאנו מקבלות כנשים - להיות יותר עצורות, לא בוטות, לא מוחצנות.
    ואז, אחרי כמה פעמים שהוא היוזם, זה נעשה מאוד נוח שמישהו אחר יוזם ומחזר אחרינו, רוצה אותנו, לא כן? הרבה יותר כיף מאשר שאת תתחילי איתו ותסתכני שאולי יגיד לך שלא בא לו.
    אבל אז קורה עוד משהו: אם הוא מבקש ויוזם ולך לא מתחשק, ואת מסרבת, מתלווים לכך אצלך רגשות אשמה, במקביל לתסכול ולכעס שלו. האדם הוא יצור שכל הזמן לומד. וכך, סביב נושא הסקס, מתרחשת לה למידה לא מודעת כזאת, המצרפת אסוציאטיבית את הסקס לתחושת אשמה, ולכעס שלו. ובמשך הזמן קורה שאת נענית ללחץ שלו בלי שבאמת מתחשק לך, כי לא נעים לך לסרב, ואז את כועסת על עצמך ועליו.
    בקיצור (כתבתי על כך כמה מאמרים באתר שלי ואת מוזמנת לקרוא אותם ולהראות אותם לבעלך) - עם השנים ובגלל הפער הבסיסי הראשוני סביב הסקס נערמות שם עוד שכבות שאינן שייכות, ומטמאות ומלכלכות אותו, ומשאירות טעם לא טוב סביב המחשבה על הנושא.
    אם קריאת המאמרים לא תעזור - חשוב בכל זאת לחפש עזרה מקצועית, כדי לנקות את הסקס מכל השכבות המיותרות, על מנת שזה לא יהפוך לבעייה מהותית ביחסיכם ויקלקל את האהבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו