מחכה לטבעת שלא נראת באופק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחכה לטבעת שלא נראת באופק
    אנונימית
    15/12/2009

שלום לכולם,
    אני בת 26 ומנהלת מערכת יחסים נהדרת כבר כ 3 שנים, בן זוגי בן 28.
    אנחנו גרים יחד מעל שנה ויש לי קשר מצויין עם בן זוגי ולא מעט הוא מזכיר את עתידנו המשותף, חתונה, ילדים וכולי.
    שניינו סטודנטים כרגע ומשקיעים המון מאמצים בלימודים האקדמים, בן זוגי לא עובד כרגע ואני עובדת בעבודה זמנית.
    לאחרונה (ואולי בעקבות ריבוי החתונות שהיינו בהן, גם של זוגות חברים שהתחילו לצאת הרבה אחרינו...) אני מרגישה שאני מאוד רוצה להתחתן ולמסד את הקשר ביניינו.
    ניסיתי לרמוז על כך לבן זוגי בהזמנויות שונות אבל הטבעת לא מגיעה... אני לא יודעת למה ליחס את זה, אולי לזה שהוא לא עובד ולא מרגיש שזה זמן טוב להתחתן, אולי אני לא ה"אחת" בשבילו למרות שהוא אומר לי אחרת ואולי ואולי...

מה אני צריכה לעשות במצב כזה? אני לא רוצה לדבר איתו ישירות על כך שאני רוצה להתחתן כי אם הוא יציע אחרי שיחה כזאת ארגיש שזאת "הצעת רחמים".
    מצד שני, אני לא רוצה שהנושא הזה ימשיך להעסיק אותי כי זה מוביל אותי לפקפק במערכת יחסים הזו ולחשוב שהוא לא באמת לוקח אותי ברצינות ואולי עדיף לי לסיים את הקשר הזה לפני שאפגע...

אשמח לדעותיכם ולהצעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחכה לטבעת שלא נראת באופק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לך....

ענבר
    16/12/2009

אני מאוד מבינה מה את מרגישה.
    אחת אבני היסוד בזוגיות היא תקשורת.
    את יכולה בשיחה מלב אל לב לומר לבן זוגך שחשוב לך לדעת מה הוא מרגיש כלפייך ולאן הוא מרגיש שהקשר הזה מוביל, לומר לו שהוא מבחינתך האחד, ולשמוע ממנו מה הוא מרגיש.
    מאוד יכול להיות , שאכן מה שמונע ממנו לקדם את הזוגיות שלכם כרגע זה הסטטוס שבו אתם נמצאים.
    אני בטוחה שתרגישה הרבה יותר טוב לאחר שיחה כזו.
    בואי רגע ננסה לראות מה יכול להיות אם לא תדברי איתו...

הוא הרי לא ממש יודע מה את מרגישה ומה מחשבותייך ואת מלאה במחשבות וסימני שאלה.
    זה יכול לגרום לריחוק לתסכול מבחינתך לכעסים ולשינוי כלשהו בהנהגותך גם לא בצורה מודעת.
    ומשם לקלקול וריחוק.
    אני בעד שיחות גלויות לב כמה שיותר...
    בהצלחה ואשמח לעדכון
    ענבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענבר

אנונימית
    16/12/2009

כן אבל לפעמים שיחות על הדברים האילו יגררו יותר מאוחר את התחושה של "הצעת רחמים".
    אני אחזור על עצמי קצת, אני מאמינה שהרצון הפתאומי הזה אצלי להתחתן הגיע מתוך המון חתונות שהיינו בהן יחד בתקופה האחרונה ובייחוד חתונות של אנשים שהתחילו לצאת אחרינו...
    מצד שני, חתונה זה לא מירוץ ואני יודעת את זה. מאוד מפריע לי שבד"כ אני בחורה עם הראש על הכתפיים ומאוד לא אימפולסיבית, בראש אני יודעת למה הוא לא מציע וגם אמר לי כמה פעמים בעבר כמה יפריע לו להינשא כשאין לו עבודה ומשכורת יציבה שהוא יוכל "להביא" למשפחה, אחרת הוא יראה עצמו כנטל במערכת יחסים.
    אני גם יודעת ששניינו עדיין סטודנטים (במקצועות קשים) ושזה לא אידיאלי לתכנן חתונה בלחץ הסמסטר ובשבילו גם בלי עבודה כלל זה בטח בכלל לא אידאלי. הבעיה היא שפתאום התחלתי לשים לב שנוצר אצלי אי שקט מעיין לחץ פנימי שגורם לי לפקפק.

אני בטוחה שהוא רציני לגביי והוא אומר את זה גם בפניי חבריו ומשפחתו- מדבר על כשנתחתן, על הילדים שלנו וכו' אבל בגלל שאני רואה שכולם סביבי מתקדמים לשלב הבא ואני עדיין תקועה באותו מקום זה מחרב אותי מבפנים.
    להציע לו זו לא אופציה בכלל, אומנם אני בחורה עצמאית ופמניסטית מאוד אבל עדיין הוא "גבר" ולא הייתי רוצה לקחת לו את הביצים ולהציע... מה גם שזה לא יפתור כלום ורק יצור בעיות בעתיד שהוא יאבד מהגבריות שלו, ואם אהיה כנה לרגע- זה לא שווה את זה כי הוא כל כך טוב אליי ודואג לי שלא הייתי רוצה לעשות דבר שיפגע בו, גם לא במחיר טבעת.
    אני יודעת שזה נשמע קנטרני מצדי אבל זה לא סתם נשמע ככה, אני נמצאת בין הפטיש לסדן- מצד אחד להמשיך לחכות ולהאמין לו בלב שלם שהסיבה שהוא עוד לא הציע קשורה רק בכך שהוא לא עובד כרגע ואין לו הכנסה או שאני יכולה להיפרד ממנו כי אני לא יכולה לשאת את תחושת החוסר ודאות שאני יוצרת אצל עצמי ובכך אולי לאבד עד את האהוב שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה.

ענבר
    16/12/2009

שלום לך,
    אני מאוד מבינה איך מרגישה...
    מתוקתי את עדיין צעירה ולפי מה שאני מבינה זכית בזוגיות טובה ואוהבת.
    אל תתני לסביבה להלחיץ אותך , בדיוק כמו שכולם מתחתנים מסביב יש גם המון אנשים שעדיין לא מצאו זוגיות.
    אל תובילי את הזוגיות שלך למקום הרסני. את בעצמך אמרת שכלכלית זו לא תקופה טובה. כל הכבוד לבן זוגך שהוא מספיק אחראי אבל במקביל אומר לך ולסביבה שהוא רציני .
    תרפי, תזרמי, תהנה מהקשר שיש לך. תשקיעי בו ואני מבטיחה לך שההצעה תגיע בזמנה.
    אשמח להמשיך לעזור
    ענבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד אופציה

naama
    17/12/2009

יש סיכוי שהוא לא מציע לך כי הוא רואה שהמציאות לא אידיאלית לחתונה כמו שאת אומרת. אולי הוא מחכה שתתבססו כלכלית ולדברים חיצוניים אחרים, שיאפשרו חיי נישואין יציבים (מכל מיני בחינות). אני מבינה שהחוסר שקט שלך נובע מזה שהוא לא מדבר איתך בכובד ראש על חתונה. אם החוסר שקט באמת חורה לך, אני מציעה לך לשאול אותו האם נוח לו בכלל לדבר על חתונה באופן רציני, ואם לא- מה מפריע? לשאול איך הוא רואה אתכם בונים את חיי הנישואין מבחינת הכנסה כלכלית ולימודים (וכל שאר הדברים שמדאיגים אותך) וכמובן לתת את המצע שלך.
    ויש סיכוי שהוא לא מוכן כרגע לדיבורים "כבדים" על העתיד.לכן כדאי לשאול את השאלות האלה באופן שלא ירמז לו שאת כבר משתוקקת לחתונה, אלא פשוט לשאול שאלה ישירה, לא מלחיצה. תראי שאת מתעניינת במה שעובר עליו, מה הוא חושב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו