זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    יעל
    17/12/2009

אני ובן זוגי נמצאים ביחד 5 שנים, מתוכם שנתיים בסתר בהם ניהלנו רומן סודי. לפני כשלוש שנים הוא עזב את הבית למעני. בהתחלה הוא עוד הראה סימנים שאינו מסוגל באמת לעזוב את אשתו ובניו , ותקופה קצרה המשיך לחזר אחריה. בתקופה זו היחסים בינינו ידעו עליות וירידות ולבסוף הוא החליט סופית שהוא עוזב וחי איתי. נכון להיום היחסים בינינו טובים מאוד ואף יש הסכמה על לידת ילד משותף. ובכל זאת שני דברים מטרידים אותי הראשון, הוא עדיין לא התגרש רשמית, הוא טוען שהסיבה היא כלכלית ושמצבה הרגיש אינו מאפשר לו לעשות זאת מחשש לפגוע בה. דבר שני ,חלק מהאנשים המכירים אותו והמשפחה הקרובה שלו - הורים אחים דודים אינם יודעים על קיומי, הוא מעולם לא סיפר להם עליי ולא הציג אותי בפניהם, (המשפחה שלו מאוד אוהבת את אשתו לשעבר וקרובה אליה והם עומדים לצידה כמו כן, הם לא יודעים שאני הסיבה לפרידה שלהם),חבריו הקרובים יודעים ומכירים אותי. משפחתי מכירה אתו. אני יודעת בוודאות שהוא מאוד אוהב אותי ואני בוטחת בו ואין סיכוי (מצידו ומצידה) שהוא יחזור אליה, הרצון שלו לילד משותף מעיד על כוונתו לקשור את חייו בחיי. ובכל זאת אני מרגישה שלא בנוח, מדוע הוא לא מספר על קיומי? מדוע הוא לא מספר להם על התוכניות שלנו? האם הסיבה שהם לא מתגרשים היא רק תירוץ?
    אשמח לשמוע דעה אובייקטיבית.
    תודה יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי יעל

עדי בדיחי
    17/12/2009

אפשר מאוד להבין את התחושה שלך מדוע את חשה שלא בנוח או לא לגמרי בטוחה עם בן זוגך.

מהדברים שכתבת, מורכבים מאוד אגב, בלט לי פער בין מה שקורה ביניכם, התוכניות האישיות והאהבה, יחד איתה העובדה שהגבר הזה פירק בית בשבילך, לבין מה שקורה מסביב, ז"א, עד כמה בפועל מול הסביבה מערכת היחסים הזאת באה לידי ביטוי, והפער לא כ"כ קטן.. אותו את מבטאת כאן יפה בהודעתך.

ייתכן ומה שכתבת נכון, שהוא לא מתכוון לחזור אליה, ושהתנהגותו לא מראה על חוסר אהבה אלייך. אבל מה שכן בולט לי, היא התחושה שמשהו בבן הזוג הזה מקשה עליו להיפרד טוטאלית ממה שהוא עוזב מאחורה. זה מתבטא בלהסתיר את הקשר, ז"א, מבחינתו לפחות (פרט לחברים)- הוא עדיין מסתיר את הקשר איתך, הסביבה הקרובה מאוד שלו, משפחתו, לא יודעת עלייך. ודבר שני, הוא לא עושה את הצעד הסופי וחותם על גירושין. באמת שני הדברים האלה מעידים על משהו מאוד חזק שעדיין קושר אותו לעולם אותו הוא עזב, אל תשכחי שהוא משאיר שם עולם, אהבה ישנה, וילדים דמו ובשרו. הסוויצ' הזה יכול להיות תהליך של הרבה מאוד זמן, גם שנים. לכן אני מנסה לחבר אותך לחוויה שלו כרגע. בד בבד, ההתנהגות הזאת מראה על האמביוולנטיות שלו, ה"מצד לצד" הזה, הנדנוד בין הבטחות ותוכניות עתידיות לגבי הקשר שלכם לבין מה שקורה בפועל. ואת צריכה אולי לחשוב ולהחליט עם עצמך, כמה את מוכנה עדיין לשאת בזה, לקבל את התהליך שלו, לתת לזה זמן.. כמו שנתת לזה זמן עד עכשיו.. (שנתיים הכל היה דיסקרטי- רק את יודעת כמה אנרגיות הוצאת שם).

לגבי לרקום תוכנית של ילד משותף- הייתי מחכה עם זה, פשוט לשים את זה בהולד, ולא בגלל שאין סיכוי שזה רעיון טוב, אלא בגלל שיש דברים דחופים יותר בקשר שקורים ועליהם צריך לשים דגש, וזה מה שאת העלת. וילד כדאי להביא לתוך עולם בטוח, בזוגיות טובה ששני הצדדים גאים בה.. אחרת גם שם יווצר מתח לא קטן, ולא כ"כ בטוח שכדאי להוסיף מתח.

לא הזכרת האם לקחת אותו לשיחה באמת רצינית על איפה את עומדת בתוך סדר העדיפויות שלו, ומה בדיוק עומד מאחורי ההסתרה של הקשר, שלכל בן זוג אגב זה היה מאוד מפריע, ושם אותו בתחושה של חוסר ביטחון בסיסי וחוסר אונים- איפה אני במערכת הזוגית הזאת, ובאיזה מקום בסולם העדיפויות אני נמצא..

אני בטח שלא אוכל להחליט במקומך אלא רק להאיר לך את הפינה הזאת, העובדה שחיכית הרבה עד עכשיו, הגבר הזה פירק משהו מאוד גדול, שלא היה בונה אותו לעולם אם לא היה מאמין שיצליח להרבה שנים, משהו גם שם התנפץ כנראה, וכרגע הוא בשלב מעבר מסויים, שלב שיכול לקחת גם הרבה זמן. ואת, פה, צריכה לחשוב עם עצמך- כמה את מאפשרת לזה מרחב, ומתי הגיע הזמן לדבר ברצינות גם על הצרכים שלך בתוך הקשר הזה, יחד עם כל המורכבות שבו. הצורך שלך להראות, להישמע, לא להתחבא, הצורך שלך בביטחון בקשר, בלדעת שאת עכשיו היא המוקד והעולם שאתם רוצים לבנות יחד. היי מוכנה לכך שלא בטוח שהוא במקום הזה (לפי מה שתארת), והוא זקוק לעוד זמן.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    17/12/2009

חומר למחשבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה.

עדי בדיחי
    17/12/2009

אנחנו פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו