מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה עצתך תעזור לי מאודיוני18/12/2009
דורית שלום,
שמי יוני אני בן 24.
התחלתי לצאת עם ידידה מאוד טובה שלי לפני כשנה. הכל ממש מעולה בינינו,
אני מאוד אוהב אותה והיא אותי אנחנו מסתדרים מצוין ואני בונה על עתיד משותף איתה.
נתקלנו בבעיה שנראית לי ממש חמורה ואין לי מושג איך לצאת ממנה, אני אודה לך מאוד
אם תביעי דעה בעניין -
אז ככה, שנינו רוצים לעבור לגור ביחד, רק שהיא רוצה את זה עכשיו ואני רוצה עוד כחצי שנה - שנה.
העניין הוא שאני מתעסק במוסיקה כבר כמה שנים ורציתי לתת צ'אנס אמיתי להתפתח לכיוון הזה.
מה שמפריע לחברה שלי הוא שאני רוצה לעבור לת"א לתקופה קצרה של שמונה חודשים עם חבר
כדי להרים הרכב מוסיקה ולהשקיע כל יום רק בזה. היא רואה בזה כתירוץ ולא מבינה איך
אני מעדיף את זה "על פניה".
ניסיתי להגיד לה שאני ממש חייב לתת לזה צ'אנס כי אני מרגיש שאחרי התקופה הזאת
אני אשקע בלימודים ובעבודה ויהיה לי מאוד מאוד קשה להשקיע בזה כמו שאני עוד יכול בתקופה
הנוכחית אבל היא ממש כועסת עליי, אנחנו רבים המון על הנושא הזה ואני מפחד שזה יקבור את כל הקשר שלנו.
איני יודע איך להסביר לה או לגרום לה להבין שאני באמת רוצה לחיות איתה אלא שאני
חייב לנסות להגשים חלום כדי שלא אתחרט על כך כל חיי. דבר שבכל מקרה ,לדעתי, יפגע
בקשר שלנו.
תודה רבה על זמנך,
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשמה עצמית מול זוגיות
דורית כהן19/12/2009יוני יקר, תודה על השאלה החשובה והמעניינת ששמת לפנינו!!!
הנושא הוא בעצם, אם תרשה לי לנסח אותו בצורה אחרת - הגשמה עצמית בתוך זוגיות.
ראשית, עלי לציין שמאוד ברור לך מה ההשלכות לכאן ולכאן, ואתה מאוד צודק בניתוח שלך:
אם תישאר איתה - תנטור לה כל חייך על שויתרת על החלום שלך וזה יפגע בקשר
אם תעבור לת"א להגשמת החלום - היא עלולה להיפגע וזה יפגע בקשר ויסכן אותו.
בעיני הנושא של הגשמה עצמית בא לפני זוגיות. לי זה מאוד ברור. כי המודל האידיאלי של זוגיות הוא כזה שמאפשר לכל אחד מבני הזוג להגשים את עצמו. זוגיות שמרווחת את עצמה, ומתאימה את עצמה ומוצאת את הפתרון המתאים. אם בת זוגך יכולה לראות רק פתרון אחד - בהתאם ללוח הזמנים שלה, שאומר לעבור לגור יחד עכשו, ואינה גמישה מפסיק כדי לכבד את רצנוך להגשים את חלומך - ואינך מצליח לשכנע אותה שזה לא נגדה אלא בעדך - אז אולי היא אינה בת הזוג בשבילך, עם כל הצער שבדבר.
עליך לדעת, בתור אמן לעתיד, ואני מאחלת לך המון הצלחה - שאמן אמיתי שהדחף ליצור בוער בקירבו - עתיד להיתקל בבעייה העקרונית הזאת מול רוב בנות הזוג שלו. בנות הזוג ירגישו במוקדם או במאוחר שהיצירה חשובה לו יותר מאשר הזוגיות.
אבל אם תמצא מישהי שמבינה זאת, ומאפשרת לך ליצור ומבינה את הכרוך בלהיות בת זוג של אמן - הרווחת! השאלה היא האם בת זוגך יכולה ובנוייה כך שהיא תעשה בעצמה את קפיצת הדרך הזאת - כלומר תצא מן המשבצת ותפרגן לך ותתאים עצמה לחיים עם אמן, או שזה לא מתאים לה, והיא אישה שזקוקה להמון תשומת לב ו"תחזוקה רגשית", ואז לאורך זמן זה לא יתאים לשניכם.
אשמח לשמוע מה אתה חושב על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)