שוכרים דירה, האם לאחד חשבונות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שוכרים דירה, האם לאחד חשבונות?
    סיוון
    22/12/2009

היי, אני וחבר שלי כבר חמישה חודשים ביחד ואנחנו עוברים לדירה שכורה, רציתי לשאול האם כדאי לעשות חשבון משותף להוצאות הדירה וכל אחד ישאר עדיין עם החשבון שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהצלחה. נא פני לפורום משפטי/כלכלי

יהודית ברגמן
    22/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה שלי לא נובעת רק מההיבט הכלכלי

יעל
    24/12/2009

אלא גם מבחינת הזוגיות שלנו, הכוונה היא האם חמישה חודשים זו לא תקופה קצרה מידי כדי לפתוח חשבון משותף?
    זה כבר מראה על התחלה של מחוייבות רצינית ואני קצת מפחדת מהתחייבויות כאלה..

לא רוצה שחבר שלי יקבל רושם שיש פה כבר הכנות קרקע לחתונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יעל

עדי בדיחי
    25/12/2009

כמה דברים לי אלייך:

1. מבחינתי אין דבר כזה "תקופה קצרה" כדי להרגיש שמשהו מתאים. יש שיגידו שכן מוקדם ויש שיגידו שלא. אם הנושא עלה, ואתם עוברים למשהו משותף, ומרגישים נכון- אין סיבה לא להתנסות בביחד הזה.

2. תמיד אפשר לשמור על שני חשבונות נפרדים ולהסכים מה כל אחד משלם. אני מסכימה שזה יכול להיות יותר מסובך, שהרי חשבונות קניות לא שוות לדלק ולא שוות לארנונה ולא שוות לבילויים ועוד ועוד.
    חשוב גם להסתכל על כמה כל אחד מרוויח במקרה שיש שני חשבונות נפרדים וכמה באופן יחסי כלאחד יכול להפריש לטובת האחזקה וההוצאות השונות של הבית. לכן זה מעט מסובך יותר ודווקא סביב זה יכולים להיות לא מעט חילוקי דעות לפעמים.

3. הוספת עוד נושא חשוב והוא הציפיות של בן הזוג למול הציפיות שלך מכך שיש לכם חשבון משותף; האם הוא עלול לחשוב שאני מחוייבת אליו טוטאלית ובמעבר לחשבון אחד הוא יראה רצון שלי להתמסד. פה מגיע החלק שלך להבהיר את הדברים במספיק רגישות, ולומר לו בהזדמנות מתאימה את הציפיות שלך ואת הרגשות שלך בפתיחת חשבון ביחד, אין ספק שזה צעד משמעותי, וכמובן את מקווה שהקשר יצלח ויתפתח, אך אין בצעד הזה כרגע מחויבות אחרת, אלא זהו צעד שנועד לקדם את הביחד שלכם ועוברים שלב שלב. חשוב שהדברים יהיו ברורים לו- כדי שאת תוכלי להיות רגועה שאמרת אותם ולא להסתובב בתחושה שמשהו עמום ביניכם.

4. אני בטוחה שאם החלטתם לעבור יחד אחרי 5 חודשים, אתם גם מספיק גלויים וכנים זה עם זו, ותוכלי להגיד לו אשר על ליבך וגם לקיים איזשהו "חוזה" ביניכם על הוצאות והכנסות לחשבון שלכם.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו