מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום! יש לי בעיה שמפריעה לי מאוד...אורית26/12/2009
בעלי ואני נשואים יותר מ-עשר שנים, יש לנו ילדים והזוגיות על פניו נראית אחלה,
אבל בשנים האחרונות אני מרגישה יותר ויותר שאין לי חשק לקיים יחסים.
יחד עם זאת, דווקא בימים של מחזור כשאנחנו לא מקיימים יחסים,מספיק שהוא סתם מחבק אותי במיטה, אני נדלקת ובא לי עליו עד כדי טירוף...
השאלה היא כזו: האם יש דרך להחזיר או ליצור את אותה התשוקה המתוקה לימים שבהם אני לא במחזור?
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה ספציפית בחדירה כנראה
דורית כהן28/12/2009אורית היקרה, על פי מה שאת מתארת, קורה "ליקוי" מסויים בקיום יחסי המין המלאים, משהו סביב החדירה עצמה כנראה, שגורם לך להירתע מיחסי מין מלאים.
על פי תיאורך, מה שאת מאוד אוהבת זה כל המשחק המקדים, וכל עוד לא מדובר בחדירה - זה מתאים לך.
לדעתי שווה להתייעץ עם סקסולוג מה קורה לכם ספציפית סביב החדירה, שיוצר אצלך רתיעה ואי חשק.
העובדה שבתקופת המחזור - כאשר את בטווחה מפני חדירה - עולה לך החשק היא בעיני סימן מאוד טוב שאין פגיעה אמיתית בתשוקה אלא הבעייה היא נקודתית.
אולי פתרון טכני מסויים יכול לעזור.
אולי יש לך איזה כאב בחדירה, אולי אינך מצליחה ליהנות משלב זה, ויש כל מיני שיפורים שניתן ללמוד איך להפוך את החלק הזה למאוד נעים.
אשמח לשמוע עוד, האם יש משהו בכיוון שכתבתי לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דורית!
אורית29/12/2009תודה רבה לך על ההתייחסות לבעיה שלי ולתשובה המפורטת.
לגבי החדירה אין לי שום בעיה-כאב או רתייעה.
רק רציתי לדעת איך ניתן להגיע לאותו ריגוש שאליו אני מגיעה כשאסור לנו
לקיים יחסים גם בזמנים הרגילים שבהם הריגוש פוחת בהרבה.
שוב תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון, איסור ועוד - מגבירים תשוקה
דורית כהן30/12/2009בוקר טוב אורית, תודה על ההרחבות וההכוונה היותר מדוייקת.
לאור מה שאת מוסיפה - שאין אצלך בעייה סביב החדירה, אציע לך הסבר מכיוון אחר לגמרי:
בספר המצויין שלה "אינטליגנציה ארוטית", כותבת הפסיכולוגית האמריקאית אסתר פרל הסבר מאלף לגבי שחיקת התשוקה והארוטיקה בזוגיות מתמשכת.
היא אומרת שתשוקה מינית נמצאת במתאם דווקא עם אותם משתנים שכבר לא קיימים ככל שהאינטימיות הרגשית והזוגיות נעשות קבועות ובטוחות ונתונות וידועות מראש: התשוקה המינית משגשגת דווקא במקום של חידוש, מיסתורין, סכנה, אי וודאות, מקום אסור, מצב אסור!!! יש לכך שורשים ביולוגיים אבולוציוניים, התורמים להמשך קיומו של הגזע האנושי, לכך שאנשים "נדלקים" בקלות מבחינה מינית כאשר מופיע פרטנר חדש בשטח (וכמובן מסבכים לנו את החיים..)
בדקי את עצמך, האם הריגוש עולה כאשר אתם מקיימים יחסים במיקום חדש? בתנוחה חדשה? צופים בסרט מעורר? ואולי כאשר אתם מתארחים אצל חברים ולא רוצים שישמעו אתכם ויידעו? המצבים הלא שגרתיים האלו בדרך כלל יוצרים עירור גבוה יותר מאשר המקומות השגרתיים והידועים מראש.
אני משייכת את המיזמוז בתקופת המחזור למצב הזה: קצת מאיסור הנגיעה, קצת מאי הוודאות עד לאן תרחיקו לכת - אלו חלק מן התבלינים שמגבירים את התשוקה!
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך מאלפת ואני
אורית31/12/2009מודה לך מאוד על ההתיחסות הכל כך מפורטת ואכן, כנראה, זו הבעיה וצריכים לעבוד קשה ולפתח את הדימיון והיצירתיות, אם רוצים להגיע לריגושים...חבל שאין לכם כאן סמיילים, הייתי מוסיפה לך סמייל מחויך עם חיבוק גדול.
שוב תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)