מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שכשההתאהבות חולפתשלי26/12/2009
שכשההתאהבות חולפת - מתחילים לחיות את המציאות,
נראה לי שאני מסוג האנשים שלא מצליחים לקבל את המעבר הזה מההתאהבות למציאות, לזוגיות-לחיים האמיתיים,
אני מאוהבת בהתאהבות!!!
אני נמצאת במצב זה כבר די הרבה זמן, זוהי כבר מערכת יחסים שלישית שזה קורה לי, ועד היום פשוט נפרדתי והמשכתי הלאה
היום אני מבינה שהבעיה היא אצלי! לגמרי!
אבל חוץ מלהבין זאת אני לא יודעת מה לעשות עם זה, איך להתמודד?
יש עוד אנשים כמוני?
אולי יש ספר או מאמר שקשור בנושא
מחפשת נואשות דרך לאהוב באמת לאורך זמן... גם אחרי שהhigh חולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנות את הפוקוס מעצמך אל האהוב
דורית כהן30/12/2009שלי היקרה, תודה על שאלתך. היא מעלה נושא מאוד חשוב, שהרבה אנשים חיים אותו אבל אינם מעיזים להתבונן בו ולחקור אותו.
ההתאהבות מעוררת בנו תגובות כימיות הדומות ללקיחת סמים, כך אומרים, גורמות לנו לרחף, להתמלא שמחה וציפייה, להתמלא אהבה לכל העולם, אין דבר יותר נעים מזה. כאשר מתרגלים - הגוף מפסיק לייצר את כל הכימייה הזאת, כי הוא אינו בנוי לעשות זאת על בסיס קבוע, זה סוג של "מצב חירום חיובי" ...ואתה נשאר מרוקן ומאוכזב - איפה כל ה"היי" הזה???
ואז את רושמת לעצמך "אופס...זה לא זה" נעבור הלאה...להתאהבות הממכרת הבאה, וחוזר חלילה.
אגיד לך מה חסר: ההתאהבות הזאת שמה פוקוס חזק מאוד על עצמי, איך אני מרגישה, מה אני מתמלאת או לא מתמלאת. אני רואה את האהוב דרך מסך מסנוור ומפץ של כימיקלים המפוצצים לי את המוח, לא ממש קולטת מי הוא ומה טיבו, מתעלמת ממגרעות, מהללת את מעלותיו...כאשר ההתאהבות מסתיימת - מתחילים לראות את הפרטנר בעיניים מציאותיות יותר, ופתאום הוא בן אדם רגיל, לא נסיך על סוס לבן.
אהבה - להבדיל מהתאהבות - מתחילה לקרות כאשר האדם מולך באמת מוצא חן בעינייך, ואת מרגישה שאת אוהבת אותו - רוצה אותו - עם כל המגרעות וחוסר השלמות שלו. כאשר ככל שאת מכירה אותו יותר - את מגלה בו עוד דברים שמוצאים חן בעינייך, ולא רק יותר ויותר דברים שאינם מוצאים חן.
אם את נעשית מודעת למנגנון המתעתע והמסנוור הזה, ושמה לך למטרה להכיר טוב את האדם מולך, לשים פוקוס עליו ולא רק על תחושותייך המשכרות/משקרות - יתכן ותצליחי למצוא מישהו שווה באמת, אותו פשוט לא תרצי לעזוב, לא תרצי להפסיד אותו אחרי שתכירי אותו היטב.
יש מאמר שאהבתי בנושא - חפשי אותו באינטרנט, של ד"ר ירון זיו - על אהבה והתאהבות ומה שביניהם.
מקווה שעזרתי קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
שלי31/12/2009התחברתי לכל מילה שכתבת.
עזרת לי כיוונת אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)