"אשה החלטית"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "אשה החלטית"
    בעל
    27/12/2009

כשגבר פונה לבעלי ואומר: "אשתך, אשה מאד החלטית". מה אני אמורה להבין בזה? זה משהו חיובי או שלילי כלפי???. גם הבוס אומר לא פעם עם חיוך: "את בחורה החלטית"?. אני כבר לא יודעת לאן לקחת את זה, האם אמורים להחמיא לי שאומרים זאת, או לעקוץ?!. אני מטבעי מאז ומתמיד, כשאני מעוניינת בדבר מה, אני יעשה את הכל לזכות בו, ואני בד"כ ובגדול. דעתי האישית אישה לא החלטית מראה זהיא חסרת בטחון עצמי, לא כן???, אבל לא מעט אנשים "זרקו" את זה לבעלי, כך שאני כבר לא יודעת אם הם התכוונו להחמיא או משהו אחר, ותודה על התגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "אשה החלטית"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחמאה ענקית+קנאה גדולה,,,

בני - ילד טוב
    27/12/2009

גם בדור שלנו גברים מפחדים מנשים החלטיות, ורובם עושים את זה ככאילו ההערצה---
    את יכולה לצאת לריקוד בבית ולהודות על המתנה שקיבלת או לקחת ,,, בדקי את עצמך אם זה בא ממקום נקי וטהור או מצורך לחפות על משהו ולהראות /לחפות על משהו,
    אם לא ?
    אז תמשיכי להיות כזו---
    ולעזעזל כל העולם ואשתו,
    נ.ב לא משנה מה אחרים אומרים, חשוב מה את מרגישה עם בעלך, ואם הוא מאותת לך בעקיפין, אז דברי איתו, וודאי שהוא לא נפגע מכך, שאם לא כן יצאת שכרך בהפסדך,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש גם אסרטיביות מכבדת ועדינה

דורית כהן
    28/12/2009

חיה יקרה, בעיני החלטיות יכולה להיות מחמאה.
    אלא שאינני בטוחה שמי שאומר זאת באמת מתכוון למחמאה.
    יש מצב שמי שאומר זאת לבעלך רומז במידה מסויימת לכך שאת משדרת עוצמה, אולי קצת יותר ממה שמצפים בדרך כלל מאישה.
    מכיוון שאת העלית זאת וזה קצת מטריד אותך, האם יש מצב שאת משיגה את מה שאת רוצה ע"י כך שאת מרימה את הקול או מתקיפה וביקורתית כלפי אנשים?
    ואז זה לא נעים למי שמולך ולמי שנמצא על ידך, וזה יכול להיות גם בעלך. יכול להיות שמי שפנה לבעלך ואמר לו לגבי ההחלטיות שלך - לא רצה לפגוע או להסתבך איתך, וזו היתה דרכו העדינה להעיר.
    אבל גם יתכן שאותו אדם בהחלט ראה זאת אך ורק באופן חיובי והתמלא הערכה כלפייך. אני מניחה שאת יודעת את האמת.
    אם צורת ההחלטיות/ אסרטיביות שלך כוללת גם קצת תוקפנות ופגיעה באחרים, אולי כדאי לעדן אותה, ולפתח סגנון אישי שיש בו מצד אחד אסרטיביות ומצד שני עדינות וכבוד לזולת. יש דרכים לעמוד על שלך ועל מה שחשוב לך ועדיין לעשות זאת בצורה נשית ונעימה, שתגרום לאנשים לראות את נקודת המבט שלך ולבוא לקראתך, מבלי שהם ירגישו שאת מבטלת אותם.
    חשוב להתשמש בשפה חיובית, כמו למשל בהערה שכתבת לנו - היית משיגה את אותה תוצאה אילו היית כותבת:
    "אשמח אם תתייחסו לשאלתי, בהנחה שאתם פועלים על העיקרון "כל הקודם זוכה"", ללא יותר מדי סימני שאלה וקריאה. חכי עם התחמושת הכבדה למצבים שהם באמת קיצוניים, כאשר כבר מיצית את הדרכים החיוביות והעדינות, על מנת לא ליצור לעצמך התנגדות ושונאים ללא שום צורך.
    אגב, תוצאה נוספת של אסרטיביות תוקפנית היא שבן הזוג ירצה להימנע מללכת איתך לחנויות או לספקים כי ירגיש לא נוח. או שהוא ירגיש צורך לפתח סגנון עדין ומרצה משלו בתור פיצוי על התוקפנות שלך.
    חיה יקרה, אינני יודעת האם מה שכתבתי מתאים למצבך או לא, אני מקווה שלא - אבל ניצלתי את הבמה ואת השאלה הלא שגרתית שלך כדי להצביע על תופעה המוכרת לי אצל זוגות לא מעטים, שאחד מבני הזוג מתנהג בצורה שבן זוגו מרגיש אי נוחות עד ממש בושה ללכת איתו לכל מיני מקומות.
    אשמח לשמוע מה דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו