מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חמותי ואנימירה27/12/2009
שלום,
אני ובעלי בשנות ה-30 לחיינו, הורים לתינוק בן ארבעה חודשים ומתגוררים ביחידת דיור מתחת לביתם של הוריו.
עברנו להתגורר שם מעט אחרי שבננו התינוק נולד.
היחסים שלי עם ההורים של בעלי תמיד היו טובים, היה כבוד רב והבנה ביננו. לא חששתי כלל מהמעבר לגור לידם, כי הכרתי אותם כאנשים "זורמים" ולא מעיקים.
מאז שבננו נולד ועברנו לגור בסמוך אליהם אני מוצאת את עצמי מאוד פגועה ונעלבת מהיחס של חמותי- ציפיתי שבגלל שאנחנו גרים קרוב היא תעזור לי פה ושם בטיפול בתינוק, שתציע עזרה וסיוע באופן כללי, מכיוון שהיא לא עובדת.
להפתעתי היא מעדיפה להעביר את זמנה הפנוי במסעי קניות ובמנוחה בביתה, היא לא מתעניינת אם אני זקוקה לעזרה, ויתרה מכך- היא מעירה הערות, מעבירה ביקורת על איך שאני מטפלת בנכד שלה, מגיעה אלינו בלי לדפוק בדלת בדיוק ברגעים הכי לא מתאימים ובעיקר מעיקה עלי מאוד...
מה שהכי פוגע בי היא העובדה שהיא לא עובדת, פנויה לחלוטין, אך בכל זאת לא מעניין אותה לעזור לנו אלא רק להנות מהנכד שלה לכמה רגעים כשמתחשק לה, ולעזוב בנוחיות לעיסוקים שלה.
אמא שלי חולה וגרה רחוק, ולכן אני לגמרי לבד בהורות החדשה הזאת, ומאוד קשה לי. ניסיתי לחשוב האם הציפיות שלי מחמותי מוגזמות, אך נראה לי שזה לא מוגזם לצפות ממנה לקצת עזרה פה ושם- היא לא מציעה בכלל! ואני מתביישת לבקש. הגעתי למצב שאני בכלל לא רוצה לבקש ממנה כי אני כל כך כועסת ומאוכזבת- אני לא סומכת עליה בכלל.
אני נמצאת במצב שבו אני מאוד נפגעת מההתנהגות הזו, אבל אין לי האומץ להגיד לה שום דבר, בגלל שאני מפחדת לפגוע בה, אני מפחדת שהיא לא תבין נכון את הדברים. אני לא רוצה לערער את היחסים בינינו, אני צריכה עוד לגור אצלם בשנים הקרובות.
אני בולעת את כל ההערות שלה, שבשבילי הם עלבונות (איך היא מעיזה להגיד לי איך לטפל בבן שלי כשהיא אפילו לא מציעה לעזור בזה), סופגת ושותקת. מדי כמה זמן הכל מתפרץ - על בעלי כמובן, והוא לא יודע איך להתמודד עם זה. ביקשתי שלא יגיד לה דבר בכדי שלא תיעלב, כי אני יודעת שהיא מאוד רגישה.
אני לא יודעת מה לעשות, איך לצאת מהפלונטר הזה?
ברור לי שאני אצטרך לדבר איתה מתישהו, אבל אני דוחה את זה בגלל כל האמור לעיל.
אשמח מאוד לכל עזרה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מירה
עדי בדיחי28/12/2009אני רוצה לחדד לך כמה מהדברים שכתבת ומשם להמשיך:
תמיד חווית את חמותך כאישה זורמת ולא מעיקה. ז"א, אישה שמכבדת את המרחב הפיזי והרגשי שלך ולא תקועה לך בוריד. לפתע, כשמגיע פתאום רגע שאת כן זקוקה לעזרה שלה, ואני מתרגמת- את כן זקוקה לחדירה שלה למרחב הפיזי שלך- וזה לא קורה, את כועסת. את שואלת את עצמך איך יכול להיות שהיא מבלה שם כשאני זקוקה לעזרה. עם זאת את מדגישה כי אף פעם חמותך לא היתה טיפוס נדחף.
באשר להערות על גידול התינוק, אני משוכנעת שאם תחשבי לעומק תגלי שלא רק היא מייעצת עצות, אלא כל הסביבה. תני לו מוצץ, אולי הוא רעב, הוא יונק?, הוא עייף, אל תטלטלי אותו אחרי אוכל, למה החיתול הזה, למה כל הזמן על הידיים, לא קר לו בלי גרביים? כמה הוא שוקל? זה לא מעט?, ועוד ועוד ועוד.. הסביבה שאנו חיים בה תמיד רוצה לייעץ, בין אם זה מכוונה טובה או סתם כדי להרגיש "יודעת". ככה שלגבי ההערות- מחמות במיוחד ומהסביבה בכלל, זה די מתבקש.. ואין כ"כ מה לעשות עם זה פרט ל-לחדד לעצמך שאת האמא ואת יודעת מה טוב לילד כי את מרגישה אותו, וכל המלצה מהסביבה היא בגדר המלצה. ושם זה נשאר.
לגבי הצבירה שלך בבטן ואח"כ לפוצץ- כמובן שלא אחדש לך כשאומר לך שבעלך ממש לא אשם בכל העיניין הזה (שאת סה"כ מתביישת לבקש עזרה), וגם הוא סה"כ רוצה ביחסים טובים כמו עד עכשיו עם ההורים שלו. ואת בטח יודעת שזה לא מאוד טריוויאלי שעם החמות יהיו יחסים כ"כ טובים וחשוב מאוד לשמר את זה. בין היתר כי את גם מעוניינת להמשיך לגור שם. ולכן עלייך לעשות מאמץ, צעד אמיץ: אולי בפעם הבאה שהיא מגיעה- אפשר להציע לה להישאר, לכוס קפה, להיות עם הנכד, לשמור עליו לכמה רגעים כשאת לרגע קופצת לקניות, ואולי להגיד לה כמה את מעריכה את העזרה שלה, וש"זה יהיה נחמד אם תוכלי מדי פעם לעזור לי עם הילד, סה"כ אני חדשה בתחום ואולי תוכלי לסייע לי", מתוך מקום שאת כן רוצה בעזרה שלה וכן סומכת עליה, ואפשר גם את זה לומר לה, מתוך כנות ולא חלילה מהתקפה. כשאדם מולנו מרגיש מוערך במקום מסוים, סביר להניח שהוא יישאר במקום הזה ויוחמא. קחי בחשבון שאולי היא פשוט, כמו שאמרת מראש- לא מהחודרים ולא מהמעיקים, אלא אחת שחיה את חייה ומבלה וכנראה חושבת שאם תצטרכו אותה, תקראו לה .. ואולי עדיף חמות כזאת, לא?
בלט לי עוד דבר- אמרת שהיא לא עוזרת לך אבל כן מגיחה ברגע לא מתאים ומעיקה. על זה כן שווה לדון עם בעלך, באיזו דרך לומר להורים שהם צריכים לשאול אם אפשר להגיע, ואין לזה לדעתי קשר לילד אלא לעובדה שאתם גרים באותו מתחם וחשוב מאוד לשמור על הגבול והאינטימיות שלכם. ולכן אולי בעלך יוכל לדבר איתם ולבקש שיודיעו לפני.. וזאת לא בקשה מוגזמת.
זכרי שלבקש עזרה זאת נקודת חוזק שלנו, לדעת להגיד שקשה, ולדעת לפנות לאדם המתאים לבקש סיוע. לדעתי היא תשמח לעזור.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)