זקוקה לעצה דחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה דחופה
    דורוש
    28/12/2009

שלום
    אני בת 21 נשואה שנתים
    פלוס ילדה בת שנתים
    אני בהריון עכשיו בחודש השביעי
    אני ובעלי חזרנו בתושבה לפני שנה
    עד לפני שנה הזוגיות שלנו לא היתה כל כך טובה
    הוא היה יוצא הרבה למעדונים ומיסתקל הרבה על בחורות
    והיה עושה ביד מול המחשב שכל זה היה מאוד פוגע בי הוא היה אומר לי להיות בחדר בזמן שהוא עושה ביד הייתי פגועה מזה מאוד מהיציאות ומהעוננות ע בחורות מול המחשב
    אני כל הזמן חושבת שאני לא מספקת אותו מינית כמו שצריך כי אני לא כמו הבחורות האלה עם הגוף המושלם
    ולפני שנה חזרנו בתושבה והיום הוא דיבר איתי ואמר לי שקשה לו לא לעשות ביד מול המחשב
    ושהוא רוצה לחזור לזה אבל יש לו רגשי אשמה אני באמת לא יודעת מה לעשות אני מאוד פגועה בישבלי זה בדיוק כמו בגידה
    והוא עוד רצה עד לפני שבועים להוציא את המחשב מהביית היום שאמרתי לו שמזה יעזור לו עם הוא יוצא את המחשב וגם את הטלווזיה ברגע שהוא ירצה לבגוד הוא יבגוד
    הוא מאוד רוצה שאני אבין אותו אבל קשה לי להבין ביכלל הוא חושב גם שZה לא נקרא בגידה
    הייתי שמחה לקבל תשובה בהקדם תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחכה לתשובה בבקשה

דורוש
    30/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש הקב"ה

בני - ילד טוב
    30/12/2009

ברוכים הבאים לעולם המציאות,
    השם יתברך ברא את העולם, ואז הוא התייעץ במלאכים,שאמרו לו >>> למה לך לברוא בני אדם הרי הם יכפרו בך ויהרסו את מה שבנית,,,
    אמר להם>>> וכי יש מלך בלא עם ? בניתי עולם כדי שישתמשו בו ויהנו ממנו !!!
    כדי שזה לא ייפסק, טבע ה' באנושות את הנוסחה הפשוטה שהיא קנאה , תאווה , וכבוד, ע"פ זה תהייה המשכיות עד שהוא יחליט האם להמשיך או לא,
    עד כאן הכל טוב ויפה ומבוסס ע"פ ספר הזוהר,
    כעת לעינייניך:
    אין אדם שלא יחטא וככל שמתקרבים יותר לשכינה, מקבלים עוד ועוד ניסיונות, אין צדיק שלא עובר ניסיונות קשים , וידוע שככל שהבן אדם גדול יותר בחכמה ובצדיקות אז הייצר מנסה להפיל אותו, כך זה עובד ואין תבונה ואין עצה נגד ה',
    מי שלא מבין את הבסיס הזה, לא תפס כלום וחי בדימיונות שהנה הוא מתקרב והנה בא לציון גואל והכל מאחוריו,
    עבודת ה' - רצופה עליות וירידות, על משקל שכר ועונש, ולמרות שכולנו רוצים חיים שלווים וטהורים החיים בעולם הזה לא תלויים בנו על כרחך אתה נולד וכו',
    ייתרה מזאת, שכל בריה ובריה חייבים לדעת ולהפנים, >>> אנחנו לא בוחרים את הסביבה בה נחייה , כלומר כל האנשים שנמצאים במחיצתנו דרך קבע וכן אלו שבאים באקראי , כמו בעבודה וברחוב, הינם שליחים של הבורא לצורך למידה כלשהיא, או לצורך איזה דבר ועניין שנשגב מבינתנו בפרק הזמן הזה, לעיתים הוא יתגלה ולרוב יישאר סתום עד הקבר ועד בכלל,
    אי לכך חבל לבזבז אנרגיות על דברים שלילים ולנסות להבין איך למה ומדוע, אלא להאמין בפשטות שהכל מלמעלה, והתפקיד האישי של כל אחד ואחת
    א. לתקן ולעבוד על מידותיו שלו עצמו ולא של זולתו,,,!!!
    ב. לעשות כמה שיותר נחת רוח לבורא עולם ולחיות בשלום ובשלווה בין איש לאשתו ובין אדם לחברו,

הניסיונות שאת ובעלך עוברים זה רצון ה' ובייחד את ובעלך, עם המון סבלנות ואהבה לעבור את כל המכשולים שבאו עליכם כדי שתצמחו מזה ותעלו במעלות הטהרה והקדושה,

את >>> לא אמא שלו ולא הרב שלו, את יכולה לעזור לו להתפלל עליו, לבקש ממנו שאת מאוד אוהבת אותו שהוא מצליח להתגבר ובכך לתרום לאווירה של קדושה בבית,
    לרענן שוב את כל מה שלמדתם, ללמוד בייחד הלכה או שניים או איזה ספר מוסר,
    אבל,,,
    אל תכנסו אפי' לספק עריות, אם המחשב גורם לבעלך מחשבות לא טובות, שיוציא את זה מהבית, שיילך לרב שלו לקבל הדרכה וחיזוק,
    בקיצור ה' יתברך נתן לכם יצר הרע אבל גם נותן כלים איך להתגבר עליו,ככתוב "בראתי יצר הרע ובראתי תורה תבלין"
    כל יום כל היום להתחזק שוב ושוב בעבודת ה' מתוך שמחה ולא ח"ו בעצבות, גם אחרי הנפילות הקשות ביותר יש את דרך התשובה, כי זה כל האדם,

נ.ב גם אני מנסה בכל כוחי להתגבר כל יום על הייצר ולזכות להתקרב לשכינה,
    אני נשוי באושר + 5 ילדים, ומשתדל לעשות כמה שיותר נחת רוח בדרך שלי,

כתבתי את כל זה באריכות לתועלת הכלל, מאחר שראיתי שלא ענו לך,

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורוש

עדי בדיחי
    30/12/2009

כתבתי לך הודעה והיא נמחקה לי בטעות. לכן אחזור על עיקרי הדברים:

בלטו לי הכוחות שלך: את מאוד צעירה, עברת הרבה בשנתיים האחרונות, התחתנת, ילדת, את בהיריון שני, חיים במשותף, כל המסביב- כל אלו מעידים על הכוחות שלך. נכון שבחברה הדתית או החרדית זה מצופה ומקובל, אבל בכל זאת- לא כל אחד יכול.

לגבי מה שתארת-לפני שאני אגע בנושא- בלט לי העיניין של חוסר הכבוד אלייך: שולח אותך לחדר בעודו מתענג לו, אין ספק שזאת לא התנהגות של כבוד. יש גברים שעושים את זה במסווה או כשהאשה יודעת מזה אבל היא לא בבית, וכשאת כן בבית זה אחת כמה וכמה פוגע בכבוד שלך וזה נושא שצריך להיות על השולחן.

חשוב שתזכרי מאיזה עולם בעלך מגיע: זכרי שהעולם ממנו הוא בא הוא עולם חילוני מאוד, הפוך לגמרי באורח החיים ובערכים שלו. תהליך של חזרה בתשובה הוא תהליך ארוך ולעיתים סיזיפי עם הרבה עליות ומורדות באמונה, באורח החיים ובהרגלים שרוכשים או לא. בעלך ואת בתחילת התהליך הזה, מה הסיכוי שלא ירצה "להתגנב" לעולם שלו ההוא, החופשי, זה שהכל מותר בו- לעומת ובאופן יחסי לעולם הנוכחי המוגבל יותר כביכול?

אז אני לא מצדיקה את הדרך שלו אלא מנסה להראות לך מה הוא השאיר, קל וחומר כשמדובר במשהו שמסב הרבה עונג, הנטיה הטבעית היא לחזור לשם. כרגע בעלך מרגיש תחושת אשם בגלל האיסור הדתי שחל מעל ראשו. צדקת כשאמרת שעם או בלי מחשב זה היה קורה. לגבי ההגדרה שלך וההשוואה לבגידה- אני מבינה את תחושת הנבגדות (הייתי מקשרת את זה לעובדה שהוא שלח אותך החוצה מהחדר והתייחד עם המחשב..), אני מבינה את חוסר הכבוד שאת חשה, אבל בכל זאת, התמונות לא חיות, הוא לא מדבר עם הנשים ההן והן לא מתאמות איתו מועד לרומן. זה קצת שונה עם אשה שמתכתבת איתו במייל והם מקיימים שיחה אינטימית. לכן חשוב להפחית את העוצמות מהעיניין הזה, בבחינת ההגדרה שלך- ז"א- התפיסה הסובייקטיבית והתרגום הסובייקטיבי שלך למקרה הזה. ושוב- לא לבטל את התחושה שלך אלא לעזור לך להגיע ממקום קצת יותר רגוע ורואה את כל התמונה.

ההתעסקות של בעלך אינה מעידה על כך שאת לא מושכת אותו או שהוא לא רוצה לקיים איתך יחסים. זה נטו שלו עם עצמו- רגע שלו עם עצמו בו הוא יכול להיסחף לעולם ההוא. טוב או לא, מותר או לא, מוסרי או לא- זה אתם מחליטים יחד בתוך הזוגיות שלכם. אני מבינה ממה שאת כותבת שהוא מרגיש אשם, לא בטוח שהוא מבין מה את מרגישה- אלא יותר מתוך כך שהוא יודע שזה אסור מבחינה דתית.

העצה שלי אלייך היא כזאת: יש אתרים כמו הידברות, ראש יהודי, ערכים ועוד- שם יש אפשרות לקבוע עם רב או מדריך (כמו מדריך חתנים) ולהתחיל באיזו סידרה של מפגשים. יש רבנים מיוחדים שמדברים ומדריכים את בני הזוג בנושאים האלו של תאווה, שלום בית, קינאה, וכו'. לכן, בגלל שזה מהקהילה שלכם- זה יכול להיות מקובל יותר גם עליו (התרשמת שהוא רוצה להשתנות) ולקבל את הידע מתוך מקורות הלכתיים, אמוניים וכו', זה לדעתי יכול לעזור.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

דורוש
    31/12/2009

תודה על מה שענית עד כה
    המשך..
    בעלי הולך כל יום לשיעורי תורה הוא חוזר ב3 וחצי מהעבודה ב4 עד 4 ו40 הוא מיתפלל וב6 ורבע הוא הולך ללמוש תודה עד 8 וחצי
    והראיון להוציא את המחשב היה שלו בלבד אני קשה לי בלי מחשב
    עכשיו ביגלל שפעם הוא היה מענג את עצמו מול המחשב החלטנו ביחד שאני אעשה סיסמה ועם אני לא בבית או הולכת לישון אני אחכה אותו זה ככה כבר כחצי שנה
    לפני כמה ימים באותו היום שרשמתי לך את ההודעה הוא דיבר איתי שהוא לא יכול בלי לענג את עצמו מול המחשב ושהמחשב קשה לו הוא אמר לי שהוא משטף אותי ביגלל שאני אישתו ועולות לו בעקבות זה שהוא לא יכול לענג את עצמו ןשהוא 4 שנים היה רגיל לזה
    מחשוב לא יפות כמו לקנות מחשב נייד ללא ידעתי וכו..
    כשהוא דיבר איתי (זה היה בטלפון )אני התחלתי לבכות כי כאב לי מאוד לחזור אחורה לתקופה ההיא אני סבלתי ממנו רבות בעבר ואני שמחה עכשיו שמאז ההתחזקות (דרך אגב הוא בחר בדרך הזו של החזרה בתשובה)הנישואים שלנו השתפרו מאוד יש לציין וטוב לנו מאוד עכשיו
    רציתי להגיד שמאז השיחה איתו בטלפון שהוא דיבר איתי על הנושא הזה כשהוא חזר הבייתה הוא לא הזכיר את הנושא עד עכשיו עוד לא עלינו את הנושא אני מבינה מזה שהוא לא רוצה לצער אותי או משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

עדי בדיחי
    04/01/2010

קודם כל- השיתוף של בעלך מאוד חשוב בסיפור הזה. זכרי שיש הרבה גברים שיסתירו מצב כזה ויוציאו הרבה אנרגיות על להסתיר ולא על לשתף. ובעלך כן משתף, אפילו בכך שרצה לקנות ללא ידיעתך מחשב נייד. מעבר לכך, יש הרב גברים שאם הם יתקלו בסירוב של האשה הם מסוגלים גם לפזול לצדדים.

ראי, אני מבינה מאוד את האכזבה שבלדעת שבעלך עושה דברים שלא מקובלים עלייך. אבל קחי את זה כחלק ממנו כרגע- זה מה שהוא אמר, זה מה שהוא עושה, הוא מסביר לך שקשה לו להתגבר על זה- אבל הוא רוצה להתגבר על זה (?), הקושי הדתי והמוסרי פה הוא עצום לאדם שחוזר בתשובה ולא כולם מבינים את זה. יש גברים שאצלם זה כמו אויר בעוד הנשים שלהן מתעלמות, לא אכפת להן, מקבלות את זה כחלק מכל עוגת הנישואין ועוד. אצל נשים דתיות הסיפור הוא אחר, מוסרית ודתית. אמות המידה הן שונות. לכן חשוב שתביני כמו שכתבתי קודם, בעלך מגיע מעולם אחר, הוא יכול להתגעגע לעולם הזה .זה לא שווה לחזרה אחורה או לנסיגה לעולם הזה. הוא לא חוזר בשאלה. אבל- התהליך הוא קשה ויש ירידות ועליות. את זה כנראה תצטרכי להבין ולקבל, וללכת איתו צעד צעד עד שיתחזק ויגיע למדרגה הדתית אותה הוא מבקש. כרגע הוא בירידה? אוקיי, לכו יחד להרצאה בנושא או קראו קצת ביחד הלכות הקשורות לזה.

אם הוא לומד תורה, ורוצה להתגבר על היצר - למה שלא ילמד מסכתות גמרא או סוגיות שמתאימות בנושא הברית וכו'? הרי זה רק מתבקש שבלימוד שלו ילמד גם על שלום בית, זוגיות ועוד (זה בהנחה שהוא באמת רוצה ואין פה הכרח מצידך).

מניסיון, ככל שתעשי יותר "ריגשי" הרצון שלו להסתיר ממך יגבר. אנחנו בנויים ככה שכשאנחנו מרגישים מאויימים- אנחנו מחפשים דרכי מילוט. עצם זה שהוא שיתף אותך- נהדר. זה אומר המון! ואת בהחלט צריכה לומר לו כמה את מעריכה את זה. העובדה שהמון גברים עושים את זה כנראה לא תרגיע אותך, אבל בין זה לבין בגידה יש הרבה הרבה בדרך ולכן חשוב שתגמדי את הסיטואציה לפרופורציות המתאימות לה= אני לא אוהבת את מה שקורה, אבל אני מבינה שזה חלק ממכלול שאני כן אוהבת.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו