עזרה! אובדת עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה! אובדת עצות
    ירדן
    29/12/2009

יש לי חבר כבר חודשיים איתו שכבתי לראשונה. שבוע לפני ששכבנו הוא אמר לי שהוא לא מספיק בטוח בקשר ויום אחרי חזר בו ואמר שהוא מפגר ושהוא רוצה שנזרום בקשר ונראה מה קורה הלאה.
    עבר מעט זמן והתחושה שלי לגביו כרגע היא כזאת: אני מרגישה שהוא לא החלטי מספיק, אני לא יודעת אם הוא רוצה אותי או לא ולא חושבת שהוא מספיק משקיע בקשר. אנחנו אמנם מתראים די הרבה אבל תמיד יש בו הססנות כזאת. גיליתי בו סוג של קמצנות אבל קשה לי להיפרד. במצב כמו שהוא כרגע לא טוב לי. השאלה שלי היא כזאת: האם יש מקום לתת לזה עוד זמן להסתדר? האם יש מקום לדבר איתו על הדברים ואיך? או האם פשוט להיפרד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה! אובדת עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

חגית ורד
    30/12/2009

זוגיות אמורה להיות משמחת ומתגמלת. אחת מהסיבות שאנו רוצים להיות בקשר זוגי רוצים חבר, חברה זה כדי שיהיה לנו כייף ונעים יחד. אם יש לך ספקות ואת מרגישה שהוא אינו בעניין לגמרי אני מציעה לך לחשוב אם את מוכנה להסתפק במה שיש לו להציע לך או שלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט לדבר

עדי בדיחי
    30/12/2009

אתחיל מהאופציה האחרונה שהזכרת: להיפרד תמיד אפשר וזאת אופציה שלא בטוח שאפשר לחזור ממנה חזרה אחורה ולכן זאת מבחינתי אפשרות אחרונה בסולם.

בכל קשר יהיו בעיות ותמיד תשאלי עת עצמך מתי לדבר והאם לשתף או לזרום או להתעלם וכו'. בכל זוגיות יהיו לך נושאים כאלה ואחרים, פערים והשקפות שונות. ככה שהעובדה שאת מתנסת בזה עכשיו - זה טוב. זאת זוגיות (בין היתר).

אני חושבת שבהחלט יש מקום לשוחח עם בן זוגך על התחושות שלך, על כך שההססנות שלו מביאה אותך למחשבה האם הוא כן רוצה בקשר או לא. חשוב לשתף ברמה של גילוי לב וכנות ולא ברמה של שפיטה או לבוא בטענות. סה"כ עם רגשות אנחנו לא מתווכחים וחשוב שתביני איפה הוא עומד בקשר.

בגלל שאתם כבר תקופה יחד, חשוב שתעלי את זה איתו, חשוב שתשמעי ומשם תחליטי מה את עושה. כתבת שלא טוב לך- בואי תנסי לשנות את המצב מתוך יוזמה שלך, כדי לדעת שעשית וניסית ואיפשרת לדברים לעלות. זהו ניסיון טוב לזוגיות לטווח ארוך ואני מקווה שאת רואה גם את הצד החיובי שבסוגיות מהסוג הזה. אני משוכנעת וסומכת על ההקשבה שלך לעצמך- שברגע שתהיה לך יותר אינפורמציה ממנו- יהיה לך קל יותר להחליט לאן פנייך מועדות.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך, אכן דיברתי איתו

ירדן
    31/12/2009

והוא אמר לי שהוא רוצה את הקשר ושהוא אוהב את הקשר שלנו אבל שיש לו בעיה. שהוא בקורתי מדי לגבי הקשרים שלו ובגלל זה יוצא שהוא תמיד מהוסס. הואמודע לבעיה הזאת שלו ואף פעם לא היה לו קשר רציני.. הוא אמר שהוא שמח שדיברתי איתו ובאמת מאז שדיברתי איתו המצב השתפר- רואים שהוא מנסה להשתפר. כשדיברתי איתו הרגשתי שאני ממש יכולה לפתוח את הלב והרגשתי שהתגובה מצידו כן הייתה חיובית. עדיין קשה לי לתת אמון מלא הרבה פעמים כי הרבה מהדברים שהוא מציע\אומר מתבטאים בטון מהוסס אבל אני חושבת ומקווה שאפשר לגשר על חוסר הוודאות שלי המתבקשת לגביו עם הזמן... מה את אומרת?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת

עדי בדיחי
    03/01/2010

בהחלט, עם הזמן את תראי שהאמון יכול להתבסס על דברים חדשים ודווקא כשאדם משתנה "לטובתנו", או "לטובת הקשר"- פתאום האמון צומח מנקודה הרבה יותר מבוססת ומשמעותית.. פתאום זה לטווח ארוך ולא "אפיזודה" של הרגע. ז"א צ'ק עם כיסוי :)

מאוד אהבתי שדיברת איתו וזה אמר משהו על התהליך שעשית עם עצמך וכל הכבוד על גילוי הלב מולו ועל הפתיחות. לקחת צ'אנס שהתשלם לך בסוף. המצב השתפר. לכן חשוב גם לתחזק את זה ע"י כך שתגידי לו שאת מעריכה את זה, וכשהוא עושה או אומר או מתנהג כפי שהתכוונתם בשיחה- העריכי והחמיאי לו (בקיצור- חיזוקים חיוביים), כי פירגון הוא דרך מצויינת להעלות ולתעל קשר למסלול טוב יותר.

בהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עדי!! עזרת לי מאוד!

ירדן
    03/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו