לגבי החבר בלי ברית המילה - משבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לגבי החבר בלי ברית המילה - משבר
    מופתעת
    31/12/2009

שלום ותודה על התגובות. רציתי לשתף אם זה בסדר.
    כפי שכתבתי זה שאין לחבר ברית מילה מאוד מרתיע אותי. לא חשבתי על זה עד שהגענו לסיטואציה אינטימת ואז זה פשוט היכה בי כמו ברק. הרגשתי רתיעה לאורך כל הדרך. אז ככה: אתמול בערב זה קרה שוב- ולמרות התשובות שקיבלתי כאן, הענין הפסיכולוגי חזק מכל. הבעיה היא שהראתי שזה מאוד מפריע לי. והפסקנו באמצע. הוא היה מאוד נסער.
    שמתי את הקלפים על השולחן ואמרתי לו שזה מפריע לי וגורם לי רתיעה. זה לא עניין דתי או לאומי, זה פשוט מאוד משהו "אחר" שאני מרגישה לא נוח איתו.

הוא ניסה לגמד ואמר שלרוב העולם יש כמו שלו... ושהוא לא מתנגד לברית הוא פשוט לא רצה לעבור ברית בגיל שבו הוא ירגיש כאב.
    הוא נפגע מזה שאני לא מקבלת אותו, ומזה שאני נרתעת ממנו.... אמרתי בחצי פה שהיה נעים אם היה שוקל ברית... והוא ממש כעס ואמר שזה ילדותי מצידי. ואני יודעת שהוא צודק...

ממש חשוב לי להיות איתו - הוא אדם טוב וכייף להיות איתו. אני ממש לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה לאבד אותו. ואני מבינה את תחושותיו, אבל תחושות הרתיעה חזקות מכל--- בנוסף לכל עכשיו הוא ממש כועס עלי ופגוע ממני, למרות הדבר האחרון שאני רוצה הוא לפגוע בו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשהות עם הבעייה...הגישה הבודהיסטית

דורית כהן
    01/01/2010

מופתעת יקרה, המון תודה על כך שאת ממשיכה לשתף אותנו!
    אני חושבת שלא ניתן ליצור "קסם" ולפוגג תגובה כה מובהקת, עוצמתית וברורה שיש בה מרכיבים נפשיים/רגשיים/גופניים בעזרת כוח המחשבה בלבד.
    אציע לך משהו אחר, מכיוון שאני רואה שהקשר איתו חשוב לך:
    בגישה הבודהיסטית,(בשנים האחרונות פסיכולוגים רבים מאמצים עקרונות מן הגישה הבודהיסטית אל תוך הטיפול הפסיכולוגי) מציעים בתור "התחלה" לשהות עם הבעייה (בלשונם - הסבל או "אי הנחת")ולהתבונן בה היטב, ללא מורא, ללא שיפוטים, פשוט לחקור אותה מכל הכיוונים ולהיות איתה. לקבל את העובדה שיש בעייה ולא להירתע ולהתקפל ולברוח ממנה (שזו תגובת הבטן הראשונה שלנו לנוכח בעייה) אלא לשהות שם. זה לא אומר שאת צריכה להמשיך לקיים איתו יחסים, אלא כאשר את נרתעת, להיות מוכנה להישאר עם המצב עוד זמן מה, להתבונן פנימה ולחקור מה קורה לך, לשתף אותו, ולהישאר עם זה, ואז לראות מה קורה. יתכן שעצם ההישארות שלך שם והנכונות להתבונן בכך ולא להירתע ולסיים מהר את מה שקורה ביניכם, תיצור פתח חדש.
    ועוד משהו לסיום, מופתעת שלנו:
    אחת מן הנשים שהגיעו אלי לייעוץ סיפרה לי שכאשר הכירה את החבר האחרון שלה, וגילתה שאבר המין שלו מאוד כהה - זה ממש הרתיע אותה. היא היתה רגילה לצבע בהיר עד אז... והיא חשבה - איזה באסה, אני לא אוהבת את הדבר הזה, זה דוחה בעיני...מי יודע אם אוכל להישאר איתו...בטח לא אוכל לעשות לו כל מיני דברים שאני אוהבת לעשות...אבל במשך הזמן, לאחר שהתאהבה בו והתרגלה, היא "התאהבה" גם באבר שלו, ולא היה עוד אבר יפה בעיניה כמו זה שלו!!! סיפור אמיתי!!!
    מקווה שנתתי לך קצה חוט...המשיכי לספר לנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו