מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מ-י-ו-א-ש-תאודליה03/01/2010
וואו אז כה קודם כל שלום!
קוראים לי אודליה אני בת 21 החודש אני נשואה כמעט 3 חודשים עם שלומי בן 25 וחצי .
אנחנו רבים הרבה זאת אומרת כל יום כל היום אנחנו יכולים לריב .ויש לי בעיה הכי גדולה איתו זה החברים שלו הוא קשור לחברים שלו ולי זה באיזה שהו מקום מפריע.
למשל יום חמישי זה יום קבוע לחברים שלו ויום שישי בבוקר זה קבוע שהוא הולך לשתות קפה בעיר עם חברים שלא למשל יום שיש הזה שהיה משעה 8 עד שעה 3 וחצי בצהריים הוא לא היה בבית הוא היה עם חבריןם שלו יום שבת בצהריים הוא הולך גם לשבת איזה שעה שם . נגיד למשל מוצ"ש הוא התקשר לבן דוד שלו ואמר לו שיש לךו יומהולדת אז מגיע לו מזל טוב אז הוא הזמין את עצמו אליו .
קיצר אני מרגישה שכל הזמן אני אני צריכה לעניין אותו ולא לשעמם כי אז הוא ילך נימאס לי אין כח אנחנו גרים רחוק מהחברות שלי מהמשפחה שלי ולא תמיד אני רוצה ללכת לשם כי זה נסיעה ואני תלויה באטבוסים ולא בגלל שהוא הולך אני גם רוצה ללכת מהית כי אני לא רוצה להשאר לבד אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות אין כח פשוט ניאס לי .!
אגב בתמונה אני זאת עם הבלונד (שער בהיר )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודליה
עדי בדיחי03/01/2010כתבת שאת נשואה 3 חודשים. לא כתבת האם גרתם יחד, כמה זמן אתם יחד.
בכל אופן, לי זה הרגיש כי בן זוגך, בעלך, עדיין לא לגמרי "שם" מבחינת מערכת הנישואין. יש בהתנהגות שלו בריחה, אולי על רקע איזו חרדה (טבעית) ממחויבות של קשר כמו נישואין. לפעמים זה קורה כשבן זוג אחד מתקשה להתרגל למערכת כ"כ מחייבת (לא רק העובדה ש"חתמתם" על חוזה ביניכם בחופה, אלא גם עול הפרנסה שלא פעם הוא על כתפיו של הגבר, הוצאות רבות, מציאת דירה, הגבולות עם ההורים והחברים, סדרי עדיפויות ועוד).
סה"כ שניכם צעירים, אני מניחה שהתחתנתם מתוך מחשבה אמיתית שזה מתאים ומתוך אהבה, ולכן מהבסיס הזה אפשר לנסות ולדבר עם בן זוגך על מה שעובר עלייך כשהוא נעלם לכ"כ הרבה זמן, בד בבד לשאול אותו, להתעניין, להבין ברגישות מה עובר עליו, כי כנראה עובר עליו משהו. כמו שאמרתי זה מצב נורמלי לחודשים הראשונים של הנישואין, רק חשוב להבין מאיפה מגיע, ומה את כבת זוג תומכת יכולה להבין ולקבל עד שדברים יסתדרו. חשוב לתת לבן זוגך הרגשה שאת מקבלת מצד אחד, מצד שני גם מבקשת שיתוף הדדי על מה שעובר עליו, וכך יהיה לך קל יותר.
שיחה אחת לא תמיד מספיקה, ואם כבר דיברתם על המצב זה לא סותר עוד שיחה, בהזדמנות רגועה יותר ובמצברוח חדש. לפעמים המקום והטיימינג חשובים לשיחה של שיתוף. לכן הגיעי לשיחה איתו מתוך בקשה אמיתית לשיתוף ולכנות, ולכי תדעי.. אולי הוא יספר לך משהו וישתף לגבי נושא שלא חשבת עליו, ומשם תתקדמו. ייתכן והבריחה הזאת לחברים היא רק "תירוץ" למשהו אחר, ושווה לבדוק מה זה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בזוגיות
אודליה03/01/2010קודם כל תודה רבה שחזרת אלי כל כך מהר .
שאלת אותי עם גרנו לפניאז לא גרנו לפני אני באתי מבית דתי יחסית והוא בכלל לא !
לגבי הקטע של לדבר איתו זה כבר לא עובד שפוט אין עם מי לדבר הוא שאני מדברת שטיות והוא פשוט רוצה להיות עם חברים שלו זה ניאס נימאס. גם לאחר שדיברתי עם אחד החברים הכי קרובים אליו שהוא התחתן לפני 5 חודשים הוא מצדיק אותי ואמר שזה באמת לא סביר .הרי בעל צריך להיות ביחד עם האישה בשביל זה התחתנו להעביר את הזמן בכיף של הביחד אני מרגישה כאילו אני צריכה לשעשע אותו וזה לא מוצא חן בעניי מלבד זאת שאני יודעת ובטוחה בזה שהוא בנ"א מאד אמין .
אני לא יודעת מה הקטע להיות עם חברים כל הזדמנות הכי קטנה . גם אין לי עם מי לדבר (איתו)
הוא לא מקשיב הוא בדעה של אני צודק וזה לא מקובל עלי .!@
מה עושים מה ??????!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אודליה
עדי בדיחי03/01/2010התחלת בזה שיש ביניכם פער, לפחות מהבתים שהגעתם מהם. מאוד יכול להיות שההגדרה שלך לזוגיות היא שונה, הערכים שונים והגעת ממקום שמרני יותר שמגדיר זוגיות כמשהו מסוים, בעוד הוא מגיע ממקום חופשי ומתירני יותר, בו יש יותר מקום להתאוורר ולא רואה את מה שאת רואה, ולא מגדיר זוגיות כשם שאת מגדירה אותה, ואולי זה שורש העיניין.
השיחה שהתכוונתי שתקיימי איתו חייבת להיות שיחה מאוד גלויה יותר מזה- רגועה. כדי לגרום למישהו להבין ולדבר איתנו אסור לנו להתקיף או להשתמע כבאים בטענות אליו. אלא לבוא ולדבר מתוך הרגש שלך, מתוך המקום שלך והכי חשוב להביע גם את ההבנה שלך לרצון שלו להיות יחד עם החברים ולהמשיך את העולם ממנו הגיע.
אם את סבורה שאין מקום לעשות את זה איתו, חשבי על ייעוץ אישי- בשבילך, ולא כי את לא בסדר, אלא איזושהי עזרה שתאפשר לך לראות את כל התמונה, שתאפשר לך לבוא אליו באופן יותר מעובד ומאורגן. יש ייעוץ אישי דרך קופות החולים ויש קואוצ'רים טובים בשוק. כש"תוציאי" מול אדם מקצועי, תרגישי הרבה יותר טוב.
מאוחר יותר, כשהוא יבחין בשינוי שחל בך ויסתקרן בנוגע לייעוץ הוא יוכל להצטרף ליעוץ זוגי, וכאשר הדברים מגיעים מגורם אובייקטיבי מוסמך (המטפל), מישהו נייטרלי שמגשר ביניכם- ההתנגדות של בן הזוג פחותה כי הוא מבין שיש פה אובייקטיביות לעומת הסובייקטיביות שלך. כאשר הדברים מגיעים באופן מקצועי לאוזניו של בן הזוג, ובאופן מאורגן- החרדה יורדת, איתה ההתנגדות ויותר קל להגיע לפשרות כך.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)