אובדת עיצות..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עיצות..
    flower1209
    03/01/2010

שלום,

יש לי בן זוג כבר חצי שנה, הקשר בינינו הוא הקשר הכי רציני שהיה לי. אני מרגישה איתו מצוין ויש בו הרבה תכונות שתמיד חלמתי למצוא בבן זוג.
    בן זוגי מעניק לי הרבה <מפנק, מזמין אותי לבתי קפה, ארוחות וכו'> , תומך בי כשקשה לי, דואג לשלומי <מתקשר פעמים רבות במשך היום>, מפרגן ומחמיא לי, רגיש אלי..מדבר איתי על עתיד משותף ואני יודעת שכוונותיו אלי רציניות מאד כפי שלא היה מעולם רציני כך עם בחורה.

עם כל הטוב שבו, יש בו צד אחד שמאד מפריע לי וחורה לי. הוא לעיתים קרובות חסר טאקט ויכול להיות חצוף אפילו. הוא יכול לדבר לא יפה < לא מדובר על קללות חס וחלילה או הקנטות>, לזרוק איזה מילה פוגענית פה ושם כשהוא עצבני עלי וזה משהו שקשה לי איתו מאד. דיברנו על כך פעמים רבות, אמרתי לו שזה פוגע בי המילים שהוא אומר, והוא אמר שהוא אינו מושלם ושהוא כזה ואני צריכה לקבל גם את הצד הזה שלו.

הסברתי לו פעמים רבות שהוא מדבר לא יפה כשהוא מתעצבן <עד כדי חוצפה ממש> ושיש דברים שלא צריכים להיאמר. הוא טוען שכשהוא עצבני קשה לו מאד לשקול את מילותיו אבל הוא ישתדל לשקול מילים. וככה כל מריבה שלנו שבה הוא מדבר לא יפה נאמר, הוא מבטיח שישקול ויהיה עדין יותר.

זה חוזר על עצמו כל הזמן. נראה כאילו זה משהו שמאד טבוע בו חוסר הטקאט הזה. מיותר לציין שזה משהו שמאד פוגע בי ומערער את חוסר הביטחון שלי בו ובקשר עצמו.

הוא מתוסכל מזה שאני מעירה לו על כך פעמים רבות כשאנחנו רבים, אבל זה מפריע לי ואני לא יכולה שלא להעיר על כך כשהוא מדבר בצורה לא יפה.

מצד שני קיימים בו אותן תכונות מצוינות וטובות שתיארתי בהתחלה ואני מאד נקרעת בין השניים.

מה עלי לעשות??
    האם אני מפספסת כאן משהו מהותי?

אודה לכם על תגובתכם, זה מאד חשוב לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עיצות..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה אין כאן מענה לכל השאלות??

flower1209
    04/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנה לניהול כעסים,,,

בני - ילד טוב
    04/01/2010

אין לי מושג אם יש דבר כזה, אבל זה מה שהוא צריך, השאלה אם הוא יהיה מוכן ללכת ?
    בגדול אנשים לא משתנים,,,--- אבל, וכאן יש אבל גדול,,, ניתן להתאמן ולשפר התנהגויות לצורך מסויים, ונישואין בריאים זה צורך מספק לעניין זה , אז מה עושים , הולכים לשיחות עם אנשי מקצוע ומתרגלים עבודה זוגית לשיפור תקשורת שבמרכזה ניהול כעסים בבית ! כן חשוב שבבית שלנו מדברים בשפה נקייה מקללות וכו' --- זה אפשרי זה מגיע לך ולו, אז יאללה שיהיה
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו לא נשואים

flower1209
    04/01/2010

ומתוך שכך אין לי את הסמכות לבוא ולומר לו שיפנה לסדנה כזו.
    הוא לא מקלל אותי <אם היה מקלל ממזמן כבר הייתי עוזבת אותו כמובן> אבל מדבר לא יפה..בצורה בוטה/נוקבת קצת חצופה לעיתים כשהוא עצבני נאמר..
    וזה מפריע לא פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירה

שירית
    05/01/2010

את מתארת כאן דפוס התנהגות . את בעצמך שמה לב שהוא מאוד מוטבע ומושרש בבן זוגך ושעם כל הרצון הטוב שלו להשתנות זה עדיין מאוד קשה לו.
    מכיוון שאין לנו שליטה על אחרים אלא רק על עצמינו, וכבר דיברת איתו על כך שזה מאוד מפריע לך
    (ובצדק. אין שום סיבה שתסכימי להתנהגות כזו!) והוא עדיין לא מוכן לעשות את השינוי, אני מציעה לך לשקול שוב את המשך הקשר. תחשבי טוב אם את מוכנה לחיות כל חייך עם אדם שברגעי ריתחה מתפרץ עלייך ומדבר בסגנון בוטה.
    אם את מוכנה לכך תהיי ערה למחיר שאת משלמת וקחי אחריות על כך.
    אני הייתי גם אומרת לו שאני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך את הקשר לאור התנהגויות אילו.
    אולי כשיבין את המחיר שהוא עלול לשלם ( לאבד אותך) , יהיה מוכן להשתנות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מזווית אחרת

דורית כהן
    05/01/2010

פרח יקרה, ברצוני להאיר לך דווקא דברים אחרים מהם התרשמתי באופן עקיף ממכתבך.
    אני מקווה שתוכלי להתחבר לדברים, למרות שזה אולי לא מה שציפית לו.
    התפתחה אצלי כבר רגישות לסגנון הכתיבה ולרעיונות מסויימים של הכותבים.
    לדעתי את מאוד מרוכזת באיך את מרגישה איתו. עם דגש על "את".
    הוא מעניק לך, נותן תשומת לב, בתי הקפה, הארוחות,הוא רגיש אלייך, מפרגן ומחמיא לך...מצד שני כאשר הוא מתבטא בצורה בוטה - את נפגעת ונעלבת.
    נכון שזה הכי טבעי בעולם שאנחנו בתחילת הקשר בוחנים איך אנחנו מרגישים. הפוקוס הוא על עצמנו - אם הוא גורם ל י להרגיש טוב או להרגיש רע.
    אבל ברצוני להסב את תשומת ליבך למשהו אחר לגמרי.
    האם, בנפרד מאיך שהוא גורם לך להרגיש בחברתו, את יכולה לזהות שיש בו תכונות מעניינות וטובות? האם יש לו הומור? מעניין לשוחח איתו? האם הוא חרוץ? שאפתן? נדיב? עוזר לא רק לך אלא גם לחבריו ומשפחתו? איזה מין בן אדם הוא? אם את יכולה לראות בו הרבה תכונות טובות, כאלה שלא קשורות למי שהוא על ידך (כי כאשר גבר מאוהב הוא ישתדל להיות ממש מצטיין בכל מה שנראה לו שחשוב לבת זוגו, אבל בטווח הרחוק מה שיישאר אלו רק התכונות הקבועות שלו, שאיתן הוא הגיע לפני שאת היית בתמונה).
    את צריכה לצפות שבעתיד הוא לא ישקיע כל כך הרבה תשומת לב בך. האם אז עדיין תעריכי אותו ותרצי להיות איתו?האם התכונות שלו כאדם ראויות ומתאימות לך כבן זוג?
    אם יש בו הרבה תכונות ראויות - שווה אולי לספוג את הבוטות שלו מידי פעם, וניתן קצת לעדן אותה אם הוא מוכן לשנות את עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו