שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מיקה
    06/01/2010

שלום,
    אני רוצה לשתף אתכם במצב לא נוח שנקעתי בו, אני ממש אשמח לכל עצה שלכם.
    אני נמצאת עם מישהו בקשר חצי שנה. אני מאוד אוהבת אותו והוא אותי ובגדול יש לנו קשר טוב. הבעיה היא שכשהכרנו אמרתי לו שאני אשכנזיה, מה שלא בדיוק נכון (רק חצי). ואני כבר כמה זמן מרגישה די רע עם זה שלא סיפרתי את האמת, אני רוצה לספר אבל אין לי מושג איך, אני חוששת שהוא יקח את זה קשה (הוא ממשפחה רוסית, ואני מפחדת שזה עלול להיות בעייתי מבחינתו או מבחינתם). בכל מקרה אין לי הסבר טוב לעניין הזה. אני רוצה להאמין שאם הוא אוהב אותי זה לא ישנה, אבל בטח תפריע לו העובדה ששיקרתי.
    מה אתם אומרים? יש לכם רעיון איך בכלל אפשר לספר כזה דבר בלי שהוא יהרוג אותי? תודה על ההקשבה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למיקה

עדי בדיחי
    08/01/2010

לפעמים אנחנו מגדירים את עצמנו לפי איך שאנחנו רואים אותנו באמת. למשל, יליד רוסיה היום יכול להגדיר את עצמו "צבר", אם באמת הוא חי ומרגיש כמו אחד כזה, וכך גם הסביבה תתפוס אותו.

להרגשתי בתחילת הקשר כאשר דיברת על העדה שלך, היה בך צורך גדול ורצון להמשיך את הקשר ולרצות את הבחור, ז"א, ידעת שאם תגידי שאת אשכנזיה זה לבטח ימצא חן בעיניו ולכן השמטת את החצי השני. אני לא רואה בזה שקר גס. זה לא שהסתרת ממנו ניתוח לשינוי מין, לצורך הקיצוניות שבדוגמה הזאת. :)

הזכרת שאת חוששת שאולי הוא או המשפחה לא יאהבו את העובדה שאת חצי-לא-אשכנזיה, כנראה שאת חווה אותם ככאלה שלא יאהבו עובדה, אחרת היית פחות חוששת.

ברגע שההסתרה הזאת מפריעה לך הרי שאת צריכה לעשות צעד כפי שאת מבקשת. אני חושבת שאחרי חצי שנה של קשר שמתואר סה"כ כקשר חיובי, את בהחלט יכולה להיות גלויה ולומר, לאו דווקא בדרמטיות, ששי לך עוד חצי, לא אשכנזי, והחשוב הוא איך את חווה את עצמך ואיך את בעצמך תופסת עדתיות מול סטיגמה וכד'. ז"א, מאוד יכול להיות שלחבר שלך זה לא ישנה הרבה, אלא אֲת עצמך- משנה לך מאוד העדה, מה עומד מאחוריה ומה כדאי להבליט ומה להסתיר. יש את זה לכולנו. יהיו כאלה שיהיו גאים שהם גרוזינים, תימניים, כורדים, פולנים ורוסים. ויהיו כאלה שיעדיפו להגיד שהם ישראלים לכל דבר. לי עצמי יש 4 עדות שונות משני ההורים. :) אני בד"כ לא מלאה ומפרטת מה כל הארבע.. אני גם בטוחה שזה לא מעניין, מה שמעניין זה העיקר. והעיקר שלך הוא החצי שאותו הבלטת מולו. ולכן חשוב שאת זה תדגישי, איך את חווה את עצמך, מהם מנהגייך (הוא לבטח יודע מהם, אם ביקר אצלך וראה את ההורים). סבתא שלי יוצאת עדות המזרח ומכינה גפילטע כל סוף שבוע. אני בכוונה מביאה את הדוגמה הזאת כדי להוציא אותך מעט מהשבלונה, כדי להאיר לך את הנקודה שהתפיסה הסובייקטיבית שלנו את עצמנו- רק היא תשדר לסביבה מה אנחנו. ואל לך ליפול לתוך סטיגמות והכללות- עוד הרבה לפני שאת בטוחה איך זה יתפרש.

בשיחה עמו חשוב שתסבירי לו (אם את מרגישה שזה אישיו) שחששת מהתגובה שלו עד כה והיית שמחה לגלות שזה לא סיפור דרמטי עבורו. חשוב שגם את לא תנפחי משהו שלא באמת קיים- ז"א, רק אם יפריע לו העיניין- שווה לפתוח את זה. הרבה פעמים אנחנו אלו שעושים פיל מזבוב, מתוך עולם פנימי שלנו שמושלך על האחר ללא כוונה, או מתוך ערכים שגדלנו עליהם ולמעשה הצד השני כלל לא מחשיב את העיניין. לכן מצאי הזדמנות להוריד את האבן מהלב, אפילו ב"דרך אגב", יש לי גם מזרחים במשפחה, או שורשים מזרחיים, מה שזה- ולעבור הלאה. אני די משוכנעת שאם יש פה קשר טוב, סה"כ גלוי עד כה, קשר של אהבה- החבר שלך יעשה 1+1.

והערת אגב- קרוב שלי התחתן עם יוצאת רוסיה והילדים יצאו משהו מטורף. :)

שבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו