מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאהיובל06/01/2010
שלום
יש לי חבר ואני מאד מקנאה לו וזה כבר מציק לו והוא קורא לי אובססיבית
הוא עובד בעבודה מלצרות ויש לו בעבודה ידידיות ואחת מהעבודה הוא נוהג לדבר איתה בטלפו היא מודעת שיש לו חברה אבל כשאני שואלת אותו " למה אתה מדבר איתה "
אז הוא אומר לי " אני לא חושב שאסור לי לדבר בטלפון עם ידידה מהעבודה לשאול מה קורה אני חושב שזה בסדר "
זה מפריע לי אני מאד קנאית אליו כשהוא עובד בסביבת בנות
הוא מתחיל עבודה חדשה וגם שם הולכות להיות מלצריות ואני מקנאה
אני לא יודעת איך להפסיק עם הקנאה הזאת
הקנאה מבוססת על זה שגם אני מתקשרת אליו הרבה ביום וגם זה מתחיל להציק לו
אני חייבת שתייעצו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
עדי בדיחי08/01/2010אני בטוחה שמה שאת מתארת פוקד הרבה בני זוג, אבל כל אחד תופס את הנושא בעוצמות שונות.
אני מעריכה אותך שהגעת לפורום ושיתפת מתוך הבנה שאולי יש פה משהו שהוא מועצם מדי, מוגזם ועלול לפגוע באמון ובקשר. לכן חשוב שתבדקי עם עצמך איפה בדיוק יושב אצלך הסיפור הזה של הקנאה. האם את מקנאה לו כי את חושבת שאיתך הוא לא מתנהג כך, ז"א, אלייך לא מוסבת מספיק תשומת לב? האם את מקנאה לו כי את מרגישה "קטנה" לעומת המלצריות (האטרקטיביות?), האם את מרגישה לא אטרקטיבית איתו, בקשר? כל אלו קשורים למערכת שלך ושלו ביחד.
או-
איך את תופסת את עצמך- כאטקרטיבית, כמי שיכולה להגיד שמגיע לה ויודעת את היתרונות השונים שלה, גם מול אחרים, ויכולה להיות שקטה במי שהיא? - פה כבר יש משהו אישי, שלך, בביטחון שלך מול עצמך.
כשאנחנו חסרי ביטחון בנוגע אלינו, לתכונות, לדימוי, לערך עצמי- אנחנו נשדר את זה בעיקר מול בן הזוג שהוא הדמות הכי קרובה שלנו שגם נמצאת איתנו בגלל כל המרכיבים שלנו. בקשר זוגי כל המרכיבים האלו מקבלים את אור הזרקורים ונמצאים למעשה בבדיקת בני הזוג כל הזמן. ז"א, גם את מולו- בודקת את המראה, הדימוי, התכונות, ההתנהגות- וכל המכלול שלו גורם לו להיות איתך. כך גם אצלו- אם הוא איתך כנראה שהמכלול שלך מספיק טוב עבורו. האם הוא אומר לך זאת?
חשוב שתעשי עבודה עם עצמך ותשני גישה לגבי העובדה שהחבר שלך הוא אדם אנושי, שסה"כ אוהב חברה, וידידות עם אחרות. נכון, יש מצבים שאם תרגישי שזה יותר מדי (שיש מפגשים אישיים ביניהם, שיש משהו רגשי עמוק שם)- שווה לקנא וזאת קנאה בריאה וזה נושא בפני עצמו. אבל יש גם envy, שזאת קנאה יותר הרסנית, ואני חוששת שאם תמשיכי בהתנהגות הזאת, החבר שלך ירגיש משותק, ירגיש שאת מבטלת לו את החלק החברתי שבו- ומזה כדאי להתרחק. כי לאט לאט הוא ירגיש צורך להסתיר ממך ובזה את בטח לא תרצי.
לצערנו אנחנו לא יכולים לעצב ולהנדס את בני הזוג שלנו כך שלא יצרו קשר עם אחרים או אחרות- זה לבטח יגרום להם להיות מאוד מתוסכלים ולא הם עצמם- אנחנו יכולים לשתף במה מפריע לנו ואיפה זה נוגע לנו בביטחון העצמי או בקשר- ועל זה צריך לעבוד, עם עצמך, ואיתו. זכרי שהוא יצור אנושי, חשבי עם עצמך כמה את סומכת עליו ובטוחה בקשר, ואם תגיעי למסקנה אמיתית, מהלב, שיש קשר טוב, עם אמון, שאת יכולה לבטוח בבן זוגך (לפעמים זה לוקח זמן וזה בסדר, אבל בניית האמון מאוד חשובה להמשך)- יהיה לך קל יותר. במקביל- בדקי מול עצמך את הביטחון והדימוי שלך, ומה את יכולה לעשות כדי לשפר אותו.
בכל קשר שיהיה, לשני הצדדים יהיה מעגל חברתי. וזה בריא וחשוב. אסור לנו לשתק את התחום הזה, גם לא מתוך חרדה או חשש שלנו. את תצאי גדולה וחזקה אם תעשי חושבים ותבדקי איך את משפרת את הדימוי שלך בקשר מולו- למה הוא איתך ומה טוב בך- במקום לתת לו תחושה לא נעימה, שבעתיד יכולה בהחלט לפגוע חלילה בקשר שלכם. קחי זאת כאתגר!
מקוה שעזרתי, בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)