מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות משפחתיות קשות.רוני גולן10/01/2010
שלום.יש לי בת שהיא בת 19 ויחסיה עם בעלי קשים.מאז הייתה קטנה הוא נקט כלפיה ביחס קשוח ולא חם.זה היה מלווה בברוגזים ממושכים והתפרצויות בצעקות שגרמו לה לבכי ותסכול רב.הגעתי איתה לטיפול פסיכולוגי ונאמר לי שהיא חווה סוג של התעללות נפשית.הוא מצידו תמיד טען שאני מגבה אותה ונותנת לה להיות חוצפנית כלפיו.יש לומר שגם אני חוויתי התפרצויות שלו ושמבחינה כלכלית הוא מפרנס ויש רמת חיים אך בשוטף אני חייה מתקציב שמספיק לאוכל ודלק למרות שאני עובדת.הוא תמיד לועג למשכורתי הנמוכה.מאז שהיא חיילת היא זקוקה לדמי כיס ואין לי לתת לה. הוא ביקש שתפנה אליו וןאז הוא אומר לה שאין לו ומצד שני מספר לה על תוכניותיו להחליף רכב.הילדה מתוסכלת והתפרצה כלפיו,מה שכרגיל הסתיים בצעקות ואיומים עלי להדק יותר את העניין הכספי.נמאס לי מהחרדות ואני לא יודעת מתי אני אמורה לגבות אותו מול הבת כשאני יודעת שהיא דוברת אמת.הוא מרגיש שאין לו עמדה וכבוד מול ילדיו ואני פוחדת לתת לילדה לחוש בודדה.יש לציין לצערי שלפני כ-4 שנים היא בלעה כדורים והתאשפזה והוא בחר לא להגיע לבית החולים.מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רוני
עדי בדיחי11/01/2010אני לא לגמרי בטוחה שזה הפורום המתאים, גם הגדרת- בעיות משפחתיות קשות. בכל אופן, אני יכולה לייעץ מה בגדול נחוץ במצבים כאלה, אבל מאוד כדאי שתפני ליועצי הורות ומשפחה, במקביל, ולאו דווקא בפורום אינטרנטי שהתשובות יכולות להתעכב.
לא ממש ברור היה ממה שכתבת האם בעלך הוא גם אב הילדה הביולוגי- דבר שיכול לשנות פה את התמונה. במשפט האחרון הזכרת את האישפוז של הילדה- והיא כבר בחורה- וזה אמר המון על מצב הנפשי שלה, הרגשי שלה ועל המצוקה הגדולה בה היא שרויה. לכן אותה אני רואה כדבר ראשון שיש לעזור לו- לגשת איתה לטיפול פסיכולוגי בהקדם, ללוות אותה ולתת לה לעבור את התהליך הזה. בתהליך הטיפולי, בהמשך, היא תקבל מקום של מרחב רגשי ותמיכה, דמות תומכת (מטפל) אל מול החוויות מול בעלך. היא תוכל לחוות משהו מחזיק יותר רגשית אל מול ההתמוטטות שהיא חשה. לכן מאוד מאוד חשוב לקדם את העיניין הזה כמה שיותר מהר. אם קשה כלכלית גשי לקופ"ח ובדקי מהן זכויותיה- יש טיפול אישי אצל פסיכולוגים שעולה כ-160 ש"ח (בכללית). מעבר לזה יש גם בלשכת הרווחה, בבי"ח בו היתה מאושפזת ועוד.
אני חושבת שבתור התחלה זה מספיק, ולדעתי הבת שלך היא כרגע באור הזרקורים. מעבר לזה כמובן יש את המערכת הזוגית ולאחריה מכלול המשפחה שזקוק להחזקה ולטיפול, לא ברור כמה בעלך יהיה מוכן ובעיניין. אני לא רוצה להעמיס כאן ולכן כתבתי את עיקר הדברים- טיפול לבת שלך כמה שיותר מהר. רצוי גם (אולי אחרי ייעוץ עם המטפל) לגשת לפסיכיאטר בקהילה או מי שטיפל בה אז, כדי לתת עזרה ראשונה להרגעה (יש היום מגוון כדורים שיכולים לאפשר רגיעה וסטטיות) ומשם להמשיך.
מקווה שתהיו חזקות, שדברים יסתדרו יותר ובהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)