פרשת דרכים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרשת דרכים
    רביד
    06/10/2007

הי דורית, אני נמצאת בזוגיות מורכבת מזה כ- 4 שנים, גרים ביחד כשנתיים. כבר בתחילתו של הקשר חווינו משבר שלא הרבה זוגות חווים בתחילת דרכם, בן זוגי חווה חרדת ביצוע בכל פעם שהיינו נכנסים לסיטואציה אינטימית. בזמנו טען שזו חוויה שחווה בעוצמה כה חזקה רק עימי ושעם בחורות אחרות היא הייתה נפתרת מעצמה. בסופו של דבר שיכנעתי אותו ללכת לטיפול, הצטרפתי אליו לכמה מפגשים והבעייה אכן נפתרה. יש לציין כי במהלך התהליך הזה נפרדתי ממנו כפעמיים כי הרגשתי שהוא לא בשבילי. בסופו של יום מצאנו תמיד עצמנו חוזרים זו לזרועות זה, לרוב בגללי, פשוט לא הייתי שלמה בלעדיו. לפני כשנה הוא נפרד ממני, היה לי מאוד קשה, עזבתי את הדירה ומצאתי עצמי רווקה. כשלושה חודשים לא יכולתי לצאת עם גברים אחרים אך בסופו של דבר התגברתי והמשכתי הלאה. כעבור שלושה חודשים מצאנו עצמנו שוב ביחד, מאוהבים כבני 16,שלמים ומאושרים. אחרי 4 חודשים החלטנו לחזור ולגור ביחד. מיד עם ההחלטה החלו לצוץ בי ספקות. הוא לא מספיק גבר בשבילי, הוא חסר ביטחון וכו'. המעבר התבצע,אנחנו כבר כ-3 חודשים גרים יחד אך מחשבותיי אינן מרפות: האם הוא האחד? האם אכן אני אוהבת? הוא בחור מדהים, תומך, חבר טוב והייתה בינינו תקשורת טובה, יחד עם זאת אנחנו מאוד שונים בהשקפת העולם שלנו ובצרכים שלנו.אנחנו גם שונים במאפייני האישיות שלנו, אני מלאת ביטחון עצמי ואמביצינית והוא חסר ביטחון עצמי ומאוד לא מגובש, בנוסף גדלנו בבתים מאוד שונים ואולי על כן השוני בינינו. אנחנו כבר לא ילדים (28-29) והגיע הזמן לקבל החלטה. חשוב לי לציין כי מאפיין עיקרי של הקשר מבחינתי הוא עליות וירידות בהרגשתי אליו, אני יכולה ימים שלמים להרגיש מאוהבת ומאושרת ושהוא האחד וכעבור ימים ספורים לחוש בירידה דראסטית במצב הרוח ובהרגשתי בגלל שהוא אינו עונה על הגדרת הגבר הטיפוסי בעיני. השונות בינינו גם מביאה אותי לפקפק באהבתי אליו.חשוב לי לציין כי בכל הפרמטרם האחרים בחיי אני מצליחה להגשים את עצמי ולהיות שלמה, אךובזוגיות מאוד קשה לי. יש לציין כי מאז ומעולם הייתי כזו,לא חוויתי מערכות יחסים רציניות מאחר ובשלב כזה או אחר הייתי מרגישה שאני כבר לא מעוניינת, לרוב בשלב שהצד השני היה טואטלי ומחוייב. האם זו אני? הזוגיות? האם הגיעה העת לצאת ולחפש זוגיות שלווה ומאושרת? חשוב לי לציין כי בן זוגי הוא בחור באמת מדהים, פנימים וחיצונית, חבר תומך ואוהב. התחלתי בטיפול פסיכולוגי אך הרגשתי שהוא לא מאוד תורם לי, מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרשת דרכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מורכב מדי לתגובה כאן

דורית כהן
    07/10/2007

רביד היקרה, ראשית סליחה על העיכוב בתגובתי (לא הייתי בארץ כמה ימים).
    הדברים שאת מתארת הינם מורכבים מדי לתגובה מצידי. על פניו נראה לי שאי ההתאמות עליהן את מדברת - שאפתנות, בטחון עצמי - עלולות לגבור במשך השנים והאהבה החזקה בדרך כלל לא נשארת לאורך זמן כה רב. מצד שני העובדה שהצלחתם להתגבר על הבעייה המינית היא סימן טוב, כל בעייה שהזוגיות מצליחה להתגבר עליה וולאחריה היחסים עמוקים יותר, ושני בני הזוג הופכים להיות שלמים יותר - היא גורם שמחזק בסופו של דבר.
    מה שאני מנסה להגיד הוא שאינני יכולה לעזור לך בדרך הזאת, ואגב, אם את מרגישה שהטיפול הפסיכולוגי אינו עוזר לך - אל תהססי להפסיק אותו ולנסות מישהו אחר יותר מתאים, זה קורה הרבה וזה לגמרי טבעי והגיוני שלא כל מטפל/ שיטת טיפול/ כימייה בסיסית- מתאימים לכל מטופל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרשת דרכים

רביד
    08/10/2007

דורית תודה רבה על תגובתך.
    נכון לכעת כבר חודשיים איני מאושרת, יחד עם זאת אני לא יכולה לחיות איתו ולא בלעדיו, מלכוד. השאלה הנשאלת האם נכון לי כרגע להמשיך בטיפול אצל מטפל אחר בתוך מערכת היחסים או לצאת ממנה?
    האם ניתן לפנות אליך בנושא שכזה לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• === מציאת יועץ/מטפל מתאים ===

יהודית ברגמן
    08/10/2007

רביד יקרה!
    אני מניחה שדורית לא תוכל להשיב לך על שאלה זו פה בפורום. עדיף לפנות ליועצת דורית ישירות לסלולארי או למייל לפי הפרטים שמופיעים בראש העמוד ואם תחושי בנוח בשיחה אתה על הנושאים האישיים שלך, בררי/תאמי אתה מפגש יעוץ אישי. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו