מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בזוגיותנעממי20/01/2010
היי
בעלי ואני כבר 10 שנים יחד מתוכן 5 שנות נישואין עם שני ילידים קטנים ומקסימיםץ
בחצי שנה עבנו משבר מאד רציני במערכת היחסים שלנו שערער לנו את הרצון לחיים משותפים ואפילו הגענו לרבנות (ביוזמתו). חשוב לציין שהתקשורת בניינו אף פעם לא היתה טובה ועם הזמן זה רק גרם למריבות רבות ולריחוק גדול.
ניסינו ללכת ליועצת נישואין והפסקנו כי לטענת בעלי אין אפקט בשיחות כאלו כי עד שמגיעים לעניין בנתיים רק עושקים לנו את הכיס ולא מגיעים לפואנטה.
ברצוני לקבל חוות דעת והמלצה לגבי סדנאות לזוגיות, ניסיתי לחפש דרך האינטרנט, כמובן, אבל יש כ"כ הרבה והלכתי לאבוד , גם אין לי מי שימליץ לי .
מחכה בקוצר רוח
תודה
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לשמוע---
בני - ילד טוב21/01/2010אולי תלכו ליועץ אחר כי ישנם הרבה מאוד יועצים וסגנונות שונים,
אני יכול להמליץ לך על סדנה זוגית שאני ואשתי משתתפים בה למעלה מ17 שנה,,, ויש לנו המון כשלונות אבל גם המון המון הצלחות,
כל יום זה התחלה של יום חדש וניתן עם רצון של שני הצדדים להגיע להישגים לשביעות רצונם של כולם, השאלה הגדולה היא האם אנשים לוקחים את הבן זוג כמובן מאליו ? או שהם משקיעים בלטפח ולהעצים את הקשר עוד ועוד,
זוהי הנוסחה לשימור קשר לאורך שנים, לא כסף ולא ניצוצות שהיו בתחילה יעזרו בשעת משבר !
בקיצר צאו לעבודה עם כל הכוחות ואם צריך אז מחליפים רופא/יועץ ולא מתייאשים,
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני -ילד טוב...אני סקרנית לדעת
אריאל24/01/2010אתה כזה חכם גדול שמייעץ לכולם בפורום על סמך מה אתה איש מקצוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאריאל---תודה על המחמאה---
בני - ילד טוב24/01/2010אכן לייעץ לאחרים זה הדבר שאני הכי אוהב לעשות, את מוזמנת לעשות זאת גם, זה לא מזיק וזה בחינם !
גילוי נאות] אני מייעץ כבר כמה שנים בפורום אחר, ונכנסתי לכאן רק לאחרונה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנית לדעת
נעמי25/01/2010אפשר לקבל פרטים על הסדנא שאתה הולך כבר 17 שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין.........
נעמי25/01/2010לפי איך שאתה נשמע, אצלכם לא קיים המובן מאליו שברור שמגיעים אליו עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמי על סדר עדיפויות שמעת ?
בני - ילד טוב25/01/2010כשמוצאים סוף סוף אהבה, אומרים אוקיי נעבור לשלב הבא, עבודה קריירה בית ילדים חברה וכו', כאילו הבן זוג זה משהו שחייב להיות איתנו וחייב לסבול את כל מה שעובר כי הרי הוא הבן זוג ! אפשר להעליב חופשי--- טוב הוא לא טמבל הוא משלנו---,
זהו שלא !
הבן זוג שבחרנו הוא החצי השני שלנו, חלק מהגוף ממש, ואם תרצו להעמיק יותר --- הרי שהוא מחזיק או היא מחזיקה חלק מנשמתנו,,, נו כעת היעלה על דעתכם לפגוע בעצמכם ???
זה מה שבעצם קורה, בפועל כל תהליך הפרידה והגירושין הוא חתיכת סבל בל יתואר, אנשים נקרעים וחותכים בבשר החי, למה ? כפי שנאמר לעיל אנחנו פוגיעם בעצמנו, אז זה כואב , כואב מאוד !
נכון, יש מי שסובל בתוך המסגרת, מסיבות שונות כמו ח"ו אלימות פיזית או מילולית, השפלות וכו', בדיוק בשביל כך המציאו את הגירושין, ועל אף הכאב שפרידה אנו מצילים את המשך הכאב, ובטווח הארוך יש אפשרות להתחיל מחדש,
אז איך מגיעים לוויתורים נכונים ?
איך שומרים על טריות לאחר שנות נישואים ?
איך מכניסים פלפל ליחסים מבלי שישרוף???
ואיך לעזעזל מלמדים את צד השני כיצד לאהוב ?
קצת רצון,+הכוונה נכונה, לראות בחיים משותפים פרוייקט שמצמיח אותי אותך אישית, דגש על ה-בייחד, כניסה לחיים חדשים ומעניינים עם הפתעות לכל אורך הדרך,,,
ולידעתך> כשיש אהבה וקבלת האחר , יש הכל בחיים, יש בריאות, יש עושר כן עושר, יש סיפוק, ואז ניתן גם לסייע בידי אחרים---
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן להמליץ ספציפית
דורית כהן26/01/2010נעמי היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. לגבי בקשתך להמלצה על סדנת זוגיות - איננו נוהגים להמליץ באופן ספציפי או לפרסם.
עלייך לעשות את הבדיקה הזאת בעצמך.
יחד עם זאת, קורה הרבה פעמים שהיועץ הזוגי (או האישי) הראשון אליו מגיעים - אינו מתאים לכם, וצריך לדעת לבחור. לא כל יועץ מתאים לכל הזוגות, יש המון גישות, יש עניין של כימייה בסיסית שצריכה לקרות בין היועץ לבין שני בני הזוג, יש גישות איטיות (כנראה זה הפריע לבעלך) ויש גישות מהירות ואינטנסיביות, יש גישות פאסיביות יותר ויש גישות מכוונות ומדריכות.
אני יודעת שאחרי שפעם אחת זה לא הצליח - מאוד קשה לגייס מחדש את בן הזוג להסכים ללכת ליועץ נוסף.
לכן חשבת לחפש בכיוון קצת אחר - סדנא לזוגיות, וגם כאן יש המון היצע, ולא כולם מקצועיים. כמו כן את מסתכנת שוב - זה עלול לא להצליח, או לא להיות אפקטיבי, כי במצב שאת מתארת נראה לי שאתם זקוקים יותר לעבודה ישירה איתכם כזוג, לא יחד עם זוגות נוספים.
מצטערת שאני לא יכולה לעזור מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)