מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוידניאלה21/01/2010
שלום רב
אני רוצה לשאול שאלה לגבי חבר שלי.
חבר שלי, בחור בן 28 נמצא כרגע "במלחמה" עם עצמו.
כל חייו הוא היה אדם שפוחד ממחוייבות ובורח ברגע שהוא נשאב לתוך המחוייבות.
אם זה בעבודה, מערכות יחסים, משפחה, חברים וכו'...
הוא מבין שלברוח זה לא הפתרון, הוא יודע שהפחד שלו הוא פחד שהוא לא רוצה.
לאחרונה הוא הגיע להבנות שזו לא הדרך והחליט לשנות את חייו.
אני יודעת שהוא עובר תהליך מאוד מאוד לא קל ושנורא קשה לו.
לדוגמא- הוא החליט שבכל בוקר הוא מתעורר מוקדם לעבודה (יש לו אפשרות להגיע מאוחר)
אז הוא קם בכוח למרות שמרגיש שזה לא הוא, הוא לא אותו אדם שיתעורר ממש מוקדם ויצא לעבודה.
כנ"ל לגבי כל מה שנמצא סביבו, הוא מאלץ את עצמו לפעול האחריות, למרות שלא מרגיש שזה טבעי.
איך אני יכולה לעזור לו ואיך הוא יכול לעזור לעצמו?
איך הופכים תהליך כזה לפחות קשה?
הוא טוען שהוא מרגיש שהוא לא יודע מי הוא, מה האופי שלו, במה הוא נלחם ולמה הפחד הזה קיים. ואלו שאלות ותהיות שמאוד מבלבלות אותו בימים האחרונים.
אני הצעתי לו ללכת לטיפול, אבל נדמה לי שהוא עדיין לא שלם עם עם המשפט "אני אלך לפסיכולוג"
אז אני לא רוצה ללחוץ עליו.. אולי זה יבוא לבד.
אבל כרגע- מה ניתן לעשות?
כיצד אני עוזרת לו להרגיש יותר טוב בתהליך הזה ואיך הוא יכול להקל על עצמו?
אני מאוד מאוד אשמח לתגובה
תודה רבה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורת השלבים
בני - ילד טוב21/01/2010כל הקצנה לא טובה, שייעשה תוכנית עבודה מדורגת ויעלה בכל פעם שלב, עד שיגיע לאיזון,
האמת שהוא בדרך הנכונה וכל הכבוד לך על הדאגה והעזרה,
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתאמן בשינוי אישיותי
דורית כהן28/01/2010דניאלה היקרה, ראשית תודה על מכתבך המעניין, מה שאת מתארת הוא מיוחד וזאת הזדמנות להרחיב קצת על נושא של תהליכים ושינויים.
כמעט כולנו מסגלים לעצמנו דרכים משלנו להיות בעולם, ולהתמודד עם קשיים. חלק מן הדרכים הללו נרכש בילדות המוקדמת, חלק ע"י חיקוי המודלים המבוגרים שלצידנו, וחלק מתוך קבלת החלטות (לפעמים שגויות למדי) המבוססת על ראייה מוגבלת של המציאות כפי שהיא נתפסת בעיני ילד או מתבגר. ועם הסגנון הזה אנחנו מסתובבים ומתמודדים בעיתות משבר דווקא...כלומר כאשר אני נלחצת ממצב מסויים, היכולת שלי לראות את המציאות כפי שהיא נחלשת, כי רגשותי גוברים על ההגיון ומעוותים את התפיסה, ויש נסיגה (רגרסיה) להתנהגויות "עתיקות" שנרכשו מוקדם יותר.
חברך הגיע לאחרונה (אולי בהשפעתך?) להבנות שהסגנון הלא אחראי ולא מחוייב לחיים - אינו משרת אותו טוב והוא עכשו בעצם מתאמן על בניית סגנון אחר, "יש מאין". הוא צריך להמציא את עצמו מחדש.
ראשית - זה קשה...יהיו בדרך נפילות והישאבות לסגנון הישן, שהוא הרבה יותר נוח וקל, כמובן.
אני מציעה לראות זאת כמו אימון גופני - גם כאן ההתחלה יותר קשה, וזה מוזר בתחושות הגוף והשרירים כואבים ומתחשק להפסיק ולנוח ולא לקום לאימון...אבל ככל שמתאמנים יותר - הגוף מתרגל ולאט לאט הדפוס החדש מחלחל פנימה והופך להיות מזוהה עם עצמך.
זה יכול לקחת כמה שנים!
מה שאת יכולה לעשות יחד איתו - אם זה עוזר לו, זה להתבונן יחד איתו איך הוא מרגיש. לפרק את התחושות ואת המחשבות - יהיו גם תגובות נעימות ויהיו תגובות של מוזרות והירתעות. הכל לגיטימי! הכל טבעי...אולי את יכולה להציע לו קואוצ'ינג במקום טיפול פסיכולוגי, אולי זה יתאים לו יותר, אבל גם אם לא פשוט יש לקבל שיהיו עליות וירידות בתהליך וכי זה ממושך. גם יתכן ויהיו משברים בהם הוא ירצה לחזור אחורנית. הקשיבי לו ולבקשות שלו. לפעמים זה יהיה יותר נכון לתת לו להישאב אחורנית ולקוות שייצא משם בעצמו, בקצב שלו, למען עצמו ולא בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)