מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני חוששת שבעלי לא רוצה להביא ילדיםליה21/01/2010
שלום רב,
בעלי ואני חיים יחד כבר 4 שנים, התחתנו לפני שנה והקשר ביננו לרוב פתוח, חם, אוהב וגם לגבי הנושא עליו אני כותבת, הוא יודע ודיברנו עליו.
לפני 3 שנים נכנסתי להריון ועשינו הפלה כי הרגשנו שזה היה לנו קצת מהר. רצינו עוד להנות אחד מהשני לפני שנצטרך לחלק את אהבתנו.
רעיון ההפלה היה לי קשה אך הבנתי שאני מוכנה לחכות עד ששנינו נרגיש מוכנים ונרצה להביא ילדים באופן מודע., והיה לי חשוב שהוא יהיה שלם עם עצמו עם העניין.
בינתיים התחתנו, והרגשתי שאנחנו מתחילים להתכונן בהוויתנו להבאת ילדים לעולם.
הפסקתי גלולות והתחלתי לקחת חומצה פולית ומדי פעם, כל מני הערות שנזרקו לחלל מצידו של בעלי גרמו לי לחשוב שהוא מעכל את עניין ההורות.
זמן קצר אחרי הפסקת הגלולות שמתי לב שאנחנו מקיימים פחות יחסי מין, כשהעליתי את העניין בפניו הוא אמר שהוא לא מרגיש מוכן ולא מתחבר לעניין ההורות.
(הפסקנו אמצעי מניעה ובתאריכים הקריטיים הוא דואג לגמור בחוץ..)
קשה לי מאוד עם העניין, שנינו מתקרבים לגיל 35 והשעון מתקתק..
אני לא רוצה ללחוץ עליו מצד אחד, מצד שני מאוד רוצה ילדים ואני יודעת שזה לא מובן מאליו שכאשר רוצים זה מיד קורה..
צריך זמן ובלי לחץ..
מפחידה אותי המחשבה שהוא לעלום לא ירגיש מוכן ואני ארגיש שחיכיתי לשווא.
למישהו יש עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליה
עדי בדיחי23/01/2010הבנתי את החוויה שאת חווה ואכן מה שתארת לא פשוט.
אני לא יודעת מה ואיך נגעה החוויה של ההפלה- עליו. בכל זאת, מדובר במשהו שנוצר, ונגדע, על ידי שניכם, ואולי החוויה של להביא עוד ילד יכולה להביא לרתיעה נוספת, שאלות בינו לבינו כמה- האם מגיע לי ילד? האם מה שעשיתי נוראי? האם אני אשם? אם כן, אולי לא מגיע לי? ועוד ועוד. אולי הוא גם לא רוצה להגיע למצב בו יחליט על הפלה נוספת- משבר בפני עצמו, ולגרם לך לעבור סבל- ויש בזה הרבה התחשבות.
הערכתי לבן זוגך היא בכך שיכל לשתף אותך שעדיין לא מתחבר לעיניין ההורות. דעי שהרבה כאלה קיימים בקירבנו וחלקם בוחרים כן להביא את הילד בעוד הם לא מוכנים- מה שיוצר השלכות בהמשך.
בלחץ שום דבר לא יהיה יעיל. אני חושבת שכדאי להעלות מולו לדיון נושא של טיפול זוגי, כי להרגשתי לנושא ההפלה שעברתם (עברתם יחד) יש פה משקל לא מבוטל, ואם תיכנסו לשורש העיניין וגם תעבדו אותו- יהיה קל יותר לגשת לנושא הזה שוב ובהמשך ליישם.
מבחינת גילך, אנחנו יודעים שיש נשים פוריות, ורבות, שיותר מבוגרת ממך, אני אישית מכירה מישהי שנקלטה בטבעיות בגיל 43. אולי זאת נקודת קיצון, אבל לרפואה יש פתרונות יצירתיים ורבים בנושא פוריות, ואם תחכי עוד חצי שנה או עוד שנה, ותעשו את זה ממוכנות אמיתית- תראי כמה זה היה שווה, אל מול מצב בו בעלך לא מוכן, ואת תחיי עם תחושת התסכול וחשש האם הוא באמת רצה בילד הזה. אז בואי נהרוג תוכי וננוח, קרי, נסו ייעוץ זוגי בעיניין הספציפי הזה, עבדו ועיבדו את מה שעברתם שם, ואני משוכנעת שדברים יתחילו להתבהר ולהסתדר. רק בלי לחץ.
בהצלחה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)