חבר שלי קנאי, אני ליברלית.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבר שלי קנאי, אני ליברלית.
    יעל
    24/01/2010

אני והחבר שלי יוצאים שנה. אנחנו אוהבים מאוד, וזו פעם ראשונה שאני מרגישה ממש בזוגיות, למרות שזה ממש לא הקשר הרציני והארוך (כביכול...) הראשון שלי.
    הוא דתי ואני לא... יש ביננו המון חילוקי דעות כמעט על כל דבר, אבל לרוב הקשר שלנו מאוד פתוח ואנחנו מסוגלים לדבר על הדברים, ולהגיע לפשרות ופתרונות. חוץ מדבר אחד...

אני רוצה להסתייג... אני לא בטוחה כמה הוא קנאי בצורה מוגזמת כמו שאנחנו פשוט עומדים על שני קצוות... אני בדיוק ההיפך הגמור. הרגשתי בסדר ללכת מחובקת עם אותו ידיד שגרם לכל המהומה, אין לי בעיה לעשות מסאז'ים לידידים,ואין לי בעיה עקרונית עם שמירת קשר כלשהו עם גברים שיצאתי איתם פעם. לאחרונה החבר הראשון שלי, מלפני 9 שנים הציע לי חברות בפייסבוק. אני לא רואה בזה שום פסול.

הלכתי מחובקת ברחוב עם ידיד (לפני שבע שנים יצאתי עם אותו ידיד, ושמרנו על קשר. גרנו כשותפים בשנתיים האחרונות, באמצע השנתיים האלו הכרתי את החבר שלי), החבר ראה אותנו ולקח את זה מאוד קשה. כשהחבר שלי ביקש שאנתק קשר עם הידיד הזה, בהתחלה זה נשמע לי מאוד הגיוני. אני מבינה שחציתי את הגבול. (אם כי מבחינתי זה נעשה בתמימות לגמרי) אך עם זאת זה הפחיד אותי. גם נזכרתי בעוד ועוד דברים שהתחברו לי לדמות של אדם קנאי...

היה לי קשה שלמרות שאנחו מדברים על הכל, החבר שלי לא הסכים לדבר על המקרה בו הוא ראה אותנו מחובקים, לא הסכים בשום אופן שאני אקרא לו "ידיד" (אלא "אקס") ולא הסכים לפשרות. הוא רוצה שאנתק את הקשר באופן מוחלט עם אותו ידיד, וגם אם אני אפגש במקרה עם אותו ידיד ברחוב או עם כל אקס אחר, הוא מצפה שלא אפתח שיחה, אלא מקסימום "שלום מה שלומך" נימוסי.
    יום לפני סיפור החיבוק, החבר שלי שם לב שאני מסתכלת לעבר בניין בו גר אקס שלי, וכל אותו יום התנהג אלי מוזר. אמרתי לו שהסתכלתי על בחורה שיצאה משם ( מה שהיה נכון) אבל הוא גם התקשה להאמין לי, וגם : אני לא חושבת שאסור לי להסתכל...
    היו עוד כמה סיפורים, עם מישהו שהתחיל איתי, ולטענת החבר שלי לא הייתי מספיק קשוחה איתו, הייתה פעם שחייכתי לכיוון של אדם שיצאתי איתו פעם למשך שבועיים...

מכל מה שסיפרתי כאן, אני רואה אדם קנאי, ומצד שני מצטיירת גם דמותי כאובר-ליברלית. יכול להיות שזאת אני כאן ה-לא בסדר, אבל בכל זאת אני רוצה לשאול מה אפשר לעשות?
    אני מוצאת את עצמי בלחץ, פוחדת לפגוש אנשים ברחוב כי איך אני אגיב, ומה יקרה אם החבר יראה אותי בכל מיני מצבים ויחשוב כל מיני דברים, אני מרגישה שזה מצב לא סביר.
    אפשר לפתור את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פשרות בזוגיות - עד כמה ?

יהודית ברגמן
    25/01/2010

יעל יקרה,
    דומה שהפערים ביניכם גדולים בתפישת החיים והזוגיות, באמונה, במנטליות. אילו רק היו פה ושם חילוקי דעות, ניתן היה לגשר ולמצוא פשרות ופתרונות. אבל השאלה מהו הגבול ואם ניתן לגשר על הפערים. את ידידותית מאוד וחופשיה ואילו הוא קנאי ורכושני באופן קיצוני. את זקוקה ליחסי ידידות נוספים ולא יכולה להסתפק באיש אחד בלבד בחייך. יחסייך עם בני המין השני מאיימים עליו גם כשהם תמימים, הוא מנסה לכפות עצמו, לסגור עליך וממש לשנות אותך ולנכס אותך לעצמו בלבד. זה לא יעבוד לטווח ארוך. הליכה על קליפות ביצים בקשר - תמיד מבלבלת. תמיד תחששי לנהוג בטבעיות ולא יהיה לך החופש להיות מי שאת, מהר מאוד יגבר הגעגוע לחופש שלך, צורך לצאת מהכבלים וצורך לחזור לטבעי שלך. נסי לשוחח איתו באופן גלוי ולהעמיד את השוני והשאלות בברור ותראי לאן זה מוביל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואה דברים אחרת

חושבת
    25/01/2010

אני דווקא תוהה למה את שומרת לעצמך שורה של אקסים מהעבר והופכת אותם לידידים שלך במקום להתמקד ולהינות ממה שיש בהווה, כלומר מהזוגיות העכשווית שלך.
    אני לא בטוחה בכלל שבן זוגך מגזים בקנאה שלו. יכול להיות שלא הכנת אותו לכך שאת מאוד ליברלית והכל נפל עליו די בהפתעה, מה שגרם לחוסר אמון מצטבר שלו כלפייך.
    אני חושבת שרוב האנשים היו חשים מאוימים ממצבים שאת תיארת. אבל זו דעתי בלבד. אחרים יכולים להביע את דעתם.
    יש לי שאלה אלייך, שאולי תסייע: אם את היית במקומו, האם היית מרגישה עם זה בנוח?
    האם לא היה מפריע לך שיש לו ידידות שהן בעצם אקסיות שלו?
    האם לא היה מפריע לך לראות אותו במפתיע הולך מחובק עם אחת מהידידות/אקסיות הללו?
    התשובה חייבת להיות כנה מצידך.
    אולי כך תוכלי באמת להבין האם אלו פערים אמיתיים בתפיסה שלכם לגבי ידידים/ידידות, או שאולי ציפייה חד צדדית ולא כל כך הגיונית שלך, להבנה מצידו.

בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה דומה ופתרונו...

אורית
    25/01/2010

לי היה את אותו הסיפור כמעט כמו שלך לפני ובתחילת הנישואין-הייתי חופשייה עם
    כולם ולא ראיתי שום פסול בזה, כי לא היו בזה כוונות לא כשרות.
    כשראיתי שלבעלי זה מאוד מפריע ובסופו של דבר גם ובעיקר לזוגיות,
    החלטתי לוותר על כל ה"תשומי" שאני מקבלת בחוץ והפכתי ליותר סולדית ורישמית לטובת הזוגיות
    ( כי היא באמת חשובה לי מאוד-ואמרתי את זה לבעלי...)

את לא תאמיני! בהתחלה הוא לא כל כך נתן בי אמון ועדיין בחן אותי, אבל כשראה שאני רצינית ולא סתם "מסבנת" אותו, הפך למאהב שלא הכרתי עד אז,הוא הרעיף עלי חום ואהבה שלא קיבלתי
    מעולם מאף אחד-הוא פשוט גמל לי טוב בחזרה עבור הנאמנות הטוטאלית שקיבל ממני-
    לא היה מאושר ממנו!
    אם תרצי והזוגיות חשובה לך מאוד, אין זו אגדה !
    בהצלחה ממני,
    יעלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו