לא יכול איתה, לא יכול בלעדיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יכול איתה, לא יכול בלעדיה
    מוטרד
    25/01/2010

שלום.
    אשמח לקבל פתרונות אפשריים למצב, או גם תחושות לגבי סיטואציות דומות.
    אני ואשיתי נשואים כ 5 שנים + ילד שאנחנו מת עליו, לאחר הכרות של 5 שנים לפני החתונה. לאשתי היו מערכות יחסים קצרות וארוכות, ומספר פרטנרים לא קטן. לי לעומת זאת, לא היה שום נסיון כשהיכרנו. היא היתה הראשונה שלי, והיחידה עד כה - ובתקווה - לכל חיי...
    הבעיה היא שישנן התנסויות מיניות שאני מעוניין לחוות, והיא איננה מעוניינת לספק אותם.
    ברור לי כמובן שאין שום דרך להכריח אותה, אך הדבר פוגע ומעליב אותי בעיקר בגלל הידיעה שבעברה נהגה לבצע את הפעולות האלה (אם להיות מדויק - אנלי וגמירה בפה...) עם פרטנרים אחרים. זה עיקר העניין - הידיעה שזה לא משהו זר לה.
    הידיעה הזו אוכלת אותי מבפנים. לא רק שעלי להשלים שכנראה לא אזכה לעולם לחוות התנסויות שאני מאוד מעוניין בהן, אלא שאשתי היקרה היתה נוהגת לבצע אותן לפני ורק איתי - היא לא מעוניינת. היא מסבירה שזה קצת כאב לה ולא נעים לה, וקצת מגעיל אותה. לטענתה היתה צעירה ו"טיפשה" ולכן הסכימה.
    הנושא העלה כבר מס' מריבות קשות. אני מבין את עמדתה אבל חושש שהיא לא מבינה כמה הדבר חשוב לי עקב חוסר התנסות מוחלט בתקופת הבגרות. שוחחנו על הנושא כבר מס' פעמים והסכמנו שננסה לראות איך זה מתקדם, אך הנושא לא ממש מתקדם, ובכל פעם שמנסים (אחת לשנה???) אחרי 4 שניות היא אומרת "די לא מתאים לי".
    אני מרגיש לא ממוצה מינית. דחוי, לא מספק, עצור ושאינני ממצה את מה שהחיים מציעים. מצד שני אני ממש לא מוכן לפרק את החבילה המקסימה שבניתי לי.
    מה עושים עם זה? איך מעבירים את התחושה הנוראית הזו? יש לי רצון בלתי נשלט לבקש שוב ושוב משהו שהיא לא רוצה. בדגש על לבקש בלבד. מצד שני - איך אפשר להסביר לה כמה זה חשוב לי? ניהלנו עשרות שיחות בנושא ותמיד עושה רושם שיש התקדמות להתפשרות - אך בנסיון הראשון מיד מפסיקים ואני נשאר ממורמר מתוסכל וחסר התנסות מינית - ועם תאוותי ביידי.
    אשמח להערות והארות, רעיונות או פתרונות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטרד יקר

שירית
    25/01/2010

אישתך הסבירה לך יפה שהיא אינה מוכנה לספק לך את מבוקשך והיא גם נתנה לך הסבר מאוד יפה. בשורה התחתונה היא פשוט לא רוצה. נקודה.
    האם היית רוצה שהיא תעשה זאת נגד רצונה רק בגלל שאתה רוצה?
    היא מכבדת את עצמה ואת רצונה ונשארת נאמנה לעצמה . והיא ראויה להערכה וכבוד מצדך על כך . אלא שבמקום זה אתה בוחר להפגע, להרגיש דחוי וכו' וכו'. רק בגלל שהיא לא מוכנה למין אנאלי ואוראלי מלא ?? הגזמת קצת .לא? אתה כ"כ עסוק בעצמך ששכחת לראות אותה...
    בן אדם, שחרר אותה ואל תגרום לה מפח נפש נוסף על מה שכבר גרמת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים, ובכל זאת

מוטרד
    26/01/2010

תודה על התגובה, שירית.
    אני חשוב שקצת פספסת את הנקודה...
    אני מכבד אותה מאוד ואוהב אותה מאוד. לא ביקשתי שתעשה דברים מעבר לרצונה, והכל מתנהל בשיחות מאוד פתוחות ביננו. לא זו הנקודה.
    יש לי יצר מיני חזק (לצערי?!?!), מבחינתי אפשר כל יום 3 פעמים. היא, מבחינתה, טוענת (בצדק) שההצקות שלי בנושא גורמות לה ל"אנטי" ומונעות ממנה בכלל לנסות.
    ושוב, חוזר נושא ההתנסויות הקודמות שלה. המחשבה שהיא עשתה דברים כאלה עם אחרים משגעת אותי. ולא מקינאה, אלא מתסכול. הייתכן שאני, בעלה - מקבל פחות מסטוצים ופרטנרים זמניים? אני חושב שכל אדם שפוי היה נפגע מזה, לא רק מי ש"עסוק בעצמו" כהגדרתך...
    זה הורס אותי והיא יודעת את זה, אבל משום מה הנושא תמיד שוקע ונעלם, עד שאני מעלה אותו שוב...
    היא מבינה, משתדלת, תומכת, אבל ברגע האמת - אאאפס. כלום. אני ממש מתוסכל. מרגיש שאני פותח את הלב וכלום לא קורה. בהנחה שהיא מבינה ומשתדלת, אבל כלום לא יוצא, אני מסיק שמשהו שאני עושה לא בסדר, אחרת - איך עשתה זאת בעבר?!?!
    אני מניח שבנוסף לחוסר נסיון מיני, אני לוקה בחוסר נסיון בין-אישי בפן הזוגי. אולי אני לא מתנהל נכון? אולי אני לא משקיע מספיק? אני יודע שהיא אוהבת אותי הרבה יותר לעומת הפרטנרים הקודמים. בשיחות הנפש אחרי הריבים שהזכרתי היא מדגישה את זה ללא דופי...
    אז איפה אני לא עושה את זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקט הלחץ

שירית
    26/01/2010

ככל שאנו לוחצים על מישהו (אם זה בן זוג, ילד, לא משנה...) לעשות משהו בניגוד לרצונו ,הדבר גורם לו לתחושות שליליות, להתבצרות בעמדתו ולסגירות. (כשמדובר באדם לא כנוע ומרצה באופיו). עצתי לך היא לשחרר. תגיד לאישתך שאתה מבין ורואה שהיא לא רוצה ושאתה מכבד את רצונה ושאם היא תבחר אחרת בעתיד אתה מאוד תשמח להתנסות איתה באותן חוויות מיניות שכ"כ חסרות לך. תגיד את זה ממקום של הבנה ואמפתיה . ללא נימת כעס או אכזבה.
    וזהו! אל תעלה את הנושא יותר. היא תאהב אותך על כך. זה יראה לה שאתה מתחשב בה, קשוב אליה..
    ואולי( ורק אולי ) זה יגרום לה להיפתח אליך בעיניין. ואולי לא, אבל את ה"לא" כבר יש לך ממילא...(-:
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכולים בסקס הזוגי

דורית כהן
    01/02/2010

מוטרד יקר, ראשית, התנצלות על שפיספסתי את הודעתך מזה כמה ימים. שנית, אני מאוד מסכימה עם שירית.
    ברצוני להוסיף משהו בנוגע לתסכול שלך.
    גם כאן, אישתך מספקת לך את התשובה הפשוטה והישירה: הייתי צעירה ותמימה. ובכל זאת זה עורר בי גועל וגרם לכאב. עכשו, מול האדם שהיא אוהבת היא לא רוצה להגיע למצב בו היא תרגיש שאתה מכאיב לה או שמשהו בך מעורר אצלה גועל. אתה יכול לראות זאת דווקא באור חיובי. היא למדה משהו חשוב ממערכות היחסים הסטוציות שהיו לה, ואולי טוב שזה קרה שם ולא איתך.
    למה?
    כי אם היא היתה מאפשרת לך - יתכן וזה היה פוגע קשות בחיי המין שלכם. יתכן היו מצטברות אצלה תחושות של חשש מכאב, חשש ממשהו שהיא לא אוהבת ולא נהנית לעשות אותו, וזה היה מעכיר את הציפייה שלה לסקס באסוציאציות שליליות. כבר עכשו יש פגיעה - יש פער בין רמת התשוקה שלך לבין הרצון שלה. אני מעריכה שהיא כבר יודעת מה הולך להיות. היא קולטת את התסכול שלך אפילו אם אתה לא מעלה את הנושא אלא רק פעם בשנה. כלומר נוצר מצב שיש נושא סביב הסקס שלכם שמעיק ותלוי ועומד מעליכם ומפריע לשניכם ליהנות בצורה חופשית וכייפית.
    אני שמחה שהדגשת את המילה "מבקש" ולא כתבת "דורש". אבל שים לב. בקשה אמיתית, נקייה, היא בקשה שבה אתה מכין את עצמך לאפשרות שיגידו לך "לא" ולא מתלונן אחר כך על התשובה השלילית שקיבלת. האם זהו המצב? אינני חושבת שזה ככה. אתה כותב שיש ביניכם ריבים על הנושא, כלומר יש לך תלונה קבועה על כך, כאשר היא אומרת לך "לא".
    אני חושבת שזכותך לבקש ממנה מידי פעם את בקשותיך, אבל עם המון חופש לה לענות לך בשלילה. זה כדאי לך לתת לה את החופש הזה להחליט, כי אחרת היא תרצה להתחמק מסקס כי תמיד תחשוש מן השלב הזה שבו אתה "מבקש" ומקטר כאשר היא לא נענית.
    סקס צריך להיות חופשי, משעשע, ללא דאגות, ללא שאריות שצריך לברר אחר כך, משחק של בקשות, התמסרות, התחשבות, נתינה, לקיחה, קבלה, הכל מתוך חופש ורצון טוב.
    האם אתה יכול לראות בסרוב שלה - משהו שהוא לא נגדך אלא שמירה על עצמה וכך גם על חוויית הסקס הזוגית שלא תתקלקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו