מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלת-אשמח לתגובתם של כולםאדווה28/01/2010
שלום לכולם.
איך יודעים שהאדם שאת מתחתנת איתו זה האחד? אני בת 25 והוא בן 26ויוצאת איתו כבר שנתיים,
הוא הציע לי נישואים והסכמתי,עדיין לא התחלנו את ההתארגנויות החתונה.
אני כל כך מבולבלת! ממש במצוקה עד שזה מפריע לי לישון בלילה, כל לילה אני מפחדת לעשות טעות,
להתחתן ולגלות שזה לא זה הרי כלכך הרבה מתגרשים . אני רוצה להדגיש שהוא לא לוחץ בעניין החתונה ואנחנו גרים ביחד כבר כמט שנה, אין לנו בעיות ביחסים שקשורות לחלוקת הכסף בינינו ומי משלם על מה הכל באמת זורם,יש לנו קבוצת חברים טובה ,משפחה תומכת משני הצדדים אבל הבעיות שלנו שגורמות לי להתלבטות הם אחרות למשל: גידול הילדים בעתיד מאוד חשוב לי שיעשה בדרך שונה מזו שהוא מאמין בה, ניסיתי מספר רב של פעמים לדבר איתו על הנושא אך הוא חושב שאני טועה ורכה מידי וזה מוביל אותי לנושא השני שקשור אחד בשני, כל עוד אנחנו לא רבים הכל מושלם, כאשר אנחנו רבים זה נורא!הוא לא יודע לריב בצורה תקינה, הוא פשוט צורח ומקלל יורד אלי ומזכיר ריבים אחורנית וכל הזמן משתמש ב"את עשית" " "את אשמה" " זה רק בגללך" " את לא יודעת להתנהג" וכו'.. אחרי שהמצב נרגע ואני מנסה לדבר איתו על הריב שהיה הוא אומר ככה אני תקבלי את זה או שלא,ככה גידלו אותי , כשאני אומרת לו שיש לו דיבור אלים כאשר הוא אומר לקבלה המשותפת שלנו אפילו בצחוק " אני אבעט בך" הוא אומר ככה אני מדבר אל תשני אותי.
הצורת דיבור שלו מאוד מאוד מפריעה לי כי גם שדיברנו בעבר על גידול הילדים הוא כל הזמן אומר שהוא גדל טוב וככה הילדים שלו יגדלו וכל מיני משפטים שגורמים לי לתהות.. האם אני עושה את המעשה הנכון או שאני סתם נסחפת? תודה מראש בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד לריב בצורה אחרת
דורית כהן01/02/2010אדווה היקרה, הביאי בחשבון שהדברים שמפריעים לך היום עלולים להיות הרבה יותר גרועים בהמשך אם לא מצליחים לטפל בהם ולשנות אותם. ניתן לשנות את צורת התקשורת שלו בשעת ריב, אבל זה דורש רצון והשקעה מצידו, וקשה לעשות זאת ללא ייעוץ מקצועי כי אני חושבת שקשה לו לקבל אותך כמחנכת שלו.
את אינך שלמה עם הדברים הללו - הרי זה לא רק כלפי הילדים שיהיו אלא התנהגות בראש ובראשונה כלפייך!
היום מקובל מאוד שמגיעים לייעוץ זוגי זוגות לפני נישואין, כי יש להם התלבטות האם נכון להם להיות יחד ולהקים משפחה, או כי פשוט רוצים לשפר את הזוגיות ולבחון אותה לפני שמחליטים להתחתן.
אל תתפשרי על ההתנהגויות הללו, לכל זוג יש ריבים ואי אפשר בלי לריב, זה נורמלי ואפילו רצוי, כי בריב אנשים מוציאים החוצה את הדברים שחיוניים להם, וחשוב שהשני יידע על כך וזה לא יהיה נסתר מפניו. אז יש תכלית לריבים עם כל הכאב שיש בהם. אבל אם הריב משפיל ומפחיד - עם הזמן את תנסי לבלוע דברים כדי להימנע להגיע לריב קשה איתו, וזה לא בריא לבלוע...בסוף כל מה שאת מבליגה עליו - יוצא בבת אחת...
עליכם ללמוד לריב בצורה אפקטיבית יותר. יש להניח שהוא "למד" לריב בבית הוריו כמו כל אחד מאיתנו, ובשעת לחץ יוצאות לאור ההתנהגויות העתיקות, הפחות מתוחכמות, שקיימות מתחת להתנהגויות החדשות יותר שאימצנו בבגרותינו. קוראים לכך "רגרסיה" - נסיגה, וזו תופעה אנושית כללית. כל אחד נסוג לתגובות האוטומטיות שרכש אותן בילדותו, בריבים הקדומים של משפחתו.
לסיכום הנושא - עמדי על כך שאו שתעבדו על הנושא בעזרת ייעוץ מקצועי זוגי, או שהוא יעבוד חזק על עצמו וישנה את סגנונו - וזה כמעט בלתי אפשרי ללא עזרה מקצועית - או שלא תמשיכו יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית תודה! אבל איך מתקדמים?
אדווה01/02/2010קודם כל אני רוצה להודות לך שכיוונת אותי ומצאת את המלים שאני לא הצלחתי להגדיר לעצמי. .
אני אוהבת אותו בלי סוף! באמת! הוא שוכב עכשיו במיטה מולי ,אני קוראת את ההודעה שלך ופשוט נזכרת כמה מושפלת ופגועה אני מרגישה כשאנחנו רבים (רבנו לפני שעתיים בערך וזה לווה במילים כמו "שקרנית" (לא שיקרתי לו פעם אחת בחיים) "סתומה" "את דואגת לכל העולם רק לא לי" (אני דואגת לו בלי סוף עם זה באוכל חם כשהוא מגיע הביתה (בסביבות 6 ואני מגיעה ב5), לזכור להדליק את הדוד שיהיה לו מים חמים, להכין לו בגדים למקלחת, להתעניין בו וביום שלו וכו'..
ואת צודקת בקשר לכך שהוא למד את ההתנהגויות האלו בבית מאבא שלו ,השאלה היא אחרי כל כך הרבה שנים בהסתכלות על אבא שלך איך משנים את זה אצלו?? ???? אני כל כך חוששת וכבר נגמרים לי התירוצים לכל העולם למה אני לא מתחילה את ההכנות לחתונה?איתו ניסיתי לדבר על ייעוץ זוגי ,והוא כזה אמר ברפרוף "זה שטויות זה עולה מלא כסף אבל נלך אם את רוצה" ,בדקתי כמה מקומות זה עולה פגישה בסביבות 250-300 ש"ח לפעם בשבועיים. זה סכום שאין לנו כרגע, האם בכל זאת יש מה לעשות?אני לא יכולה גם לדבר על ההתנהגויות האלו עם המשפחה שלי כדי לא להלחיץ אותם על שטויות ולהדאיג אותם,ואת החברות אני גם לא רוצה לערב כי זה נראה לי התנהגויות אישיות מידי שלו שאני בטוחה שהוא לא יאהב שהם ידעו עליהם,לפעמים אני כל כך מפחדת מעצמי עד שאני לא רוצה לחשוב על הדברים האלו ומעדיפה להדחיק אותם ופשוט להמשיך הלאה......... כמו שזה עכשיו ולהגיד שאני מסוגלת להתגבר על ההתנהוגיות האלו שלו ובסך הכל הכללי טוב לנו ביחד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לשנות
מיכל02/02/2010אבל יכול להיות אפשרי במקרה שלי עם בעלי, גם הוא כזה כשאנחנו רבים, יש לנו ילדה בת 4 וגם לי קשה עם זה שהוא מנהל ריבים בצורה נוראית וזה נכון שכך הוא ראה אצלו בבית ,קשה לשנות הרגלים עדיין לא הצלחתי לשנות את הסגנון שלו אבל אני מתמקדת בצדדים היותר טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תכניסי את עצמך למיטה חולה אחרי ש
יעלי04/02/2010מתחתנים זה רק מתעצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה זה ייעוץ שווה את ההשקעה
דורית כהן04/02/2010אדווה היקרה, היום עוד יש את כל האהבה הזאת. את חייבת להביא בחשבון שתחושת האהבה מתמעטת עם הזמן - בכל מקרה - ואם יש ריבים מכאיבים ומשפילים - האהבה נעלמת ממש מהר!!!
מגיעים אלי גם זוגות לאחר חודש ושני חודשים של נישואין כשהם על סף גירושין!!!
אל תוותרי.
נכון שזה כרוך בהוצאה. לדעתי אתם זקוקים למשהו כמו 10 שעות ייעוץ. כלומר - סביב 3000 ש"ח. האם לא שווה להשקיע את הסכום הזה ולאחר ההשקעה הזאת לדעת בבטחון - שיש לכם את הכלים להתגבר על הריבים והצלחתם ללמוד לתקשר בצורה אחרת, או שאת רואה שזה לא מצליח לכם, והוא תקוע עם התנהגויות שלא ניתן לשנות אותן. האם לא שווה לך לדעת זאת מראש? מה גם שהוא הסכים - אמנם לא ברצון - אבל ככה זה...
בלי לעשות זאת - את עלולה להיכנס לנישואין, ללדת ילדים עם האדם הלא מתאים!
וזו צומת כה חשובה בחיים. ההחלטה הכי חשובה שאדם יכול לקבל בחיים שלו היא עם מי להתחתן ולהביא ילדים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)