מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםמיכל31/01/2010
אני בת 33נשואה 5 שנים עם ילדה בת 4.2 הילדה רוצה אח או אחות אני בדילמה גם אני רציתי ילד
בעלי מתלבט בקשר לילד
אבל כשאני חושבת על הזוגיות שלי ושל בעלי אני לא רואה לנכון להביא ילד נוסף יש לנו ויכוחים מיותרים אחת הדוגמאות הוא יותר סגור מבחינה חברתית אין לו תקשורת כמוני עם אנשים הכל איתו קשה
תמיד חסר כסף, אז לא לצאת למסעדות לא לקנות הרבה בגדים לא לבלות הייתי אומרת בפשטות קמצן ואני חושבת שאם שנינו עובדים שכירים אז לפחות בעבור העבודה הקשה נצא נבלה ובעצם נחייה
במקום שנשב בבית ונריב נעסיק את עצמנו ואת הילדה בדברים אחרים.גם הגידול של הילדה לא קל
איתו על כל דבר הוא מאשים ,היא חולה, אני אשמה. בהרבה דברים לא קל לי איתו, יש בו גם צדדים טובים אני מנסה להתמקד בהם אבל זה עדיין לא משכנע אותי לעשות איתו עוד ילד מצד שני חבל לי שהילדה תגדל בלי אח ולי לא יהיה עוד ילד למרות שאני עדיין פוריה יש נשים שלא יכולות ללדת ואני
כן מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סיגל
עדי בדיחי31/01/2010בהתחלה היה נראה כי את רוצה לספק את רצון הילדה שלך לאח קטן, בעוד את לא חושבת שאתם כזוג מתאימים לגדל עוד ילד עקב בעיות מסוימות בזוגיות (שיש לכולם).
אח"כ הגיעה התלבטות אמיתית אולי כן להביא ילד כל עוד אפשר.
לדעתי גם לזה יש מחיר. נכון אמרת שחשובה הזוגיות כדי להיות הורים, לא משנה לכמה ילדים ואולי שווה לכם לקחת את ההבאת ילד הזאת כאתגר, כיעד, אבל כדי להגיע ליעד הזה צריך לעבור דרך שתהיה כלולה בה העבודה על הזוגיות. נראה שבלי קשר לאישיו הזה- אם להביא או לא, דרושה פה עבודה על הדברים שהזכרת, על התקשורת ביניכם, על עבודה על השונות ביניכם מבחינת האופי, על גישור של הדברים. יכול להיות שהזמן וגידול הילדה עשו את שלהם ואולי הזוגיות זקוקה לאיזה ריענון.
אני חושבת שהנושא של תחזוקת הזוגיות חשוב בהרבה מהבאת ילד, שכן ילד יכול להיוולד לעולם זוגי בריא, עם פחות פערים ובכך להבטיח לו מודל נכון יותר לזוגיות ולהורות. מאידך ילד יכול להיוולד לעולם לא בריא של זוגיות, ולראות בעיות ופערים רבים. לכן שווה לחכות מעט (את בת 33, עדיין צעירה ויש זמן נוסף), ואם כבר להביא ילד- להביא אותו לאחר עבודה על הקשר ביניכם, על האהבה ועל התקשורת, על מנת להבטיח לו מודל נכון של זוגיות. נשמע שסה"כ אתם אוהבים וטוב לך, למרות הכל, ולכן אני משוכנעת שלחזק את הביחד שלכם יכול לעשות רק טוב.
בברכה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי
מיכל01/02/2010נתת לי תשובות מתאימות שחשבתי עליהן עמוק בלב הוצאת את הכל על הכתב וזה נהיה מוחשי וברור-תודה.
עכשיו נותר לי לדבר איתו ולשנות לו גישה שיסתכל על החיים בצורה אחרת.
זה הולך להיות משימה קשה. הוא בן 43 וחושב שהדרך שלו נכונה מקווה שאני לא אצטרך לחיות עם
האופי הזה והוא יצליח להתגמש
תודה על ההקשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל,
עדי בדיחי01/02/2010אני שמחה שזה שיקף לך דברים שידעת, ורק היית צריכה פנס שיאיר את הפינות האלה.
תודה על הפידבק, ותודה ששיתפת. זכרי שמהחיים תמיד יש מה ללמוד וגם אם הוא בן 43, והוא רוצה בקשר ויש בסיס נכון של אהבה וחיבור- תוכלו עם רצון ומוכנות להתקרב ולנסות לגשר על הפערים, ולחשוב על ההמשך יחד מבחינת הבאת עוד ילד.
את מוזמנת לעדכן.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)