תסכול נוראי-שאלה לדורית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסכול נוראי-שאלה לדורית
    אושרי
    01/02/2010

שלום דורית
    אני ובן זוגי גרים יחד ,והיחסים בסדר מלבד תסכול שיש לי .
    כבר כמה חודשים הוא רואה פורנו כל ליילה ומסתיר ממני את זה ולאחרונה גם מנהל צ"טים עם בחורות
    און ליין כדי לענג את עצמו
    זה הפך ליומיומי ואובססיבי והוא מתכחש לכך ולא רוצה לדבר על זה
    הוא לא רוצה לשתף אותי בכל הנושא הזה ובכלליות הוא לא טיפוס שמתקשר בקלות
    הוא סגור וגם נוטה לשתיקות אם באים אליו בבקשות וטענות .לא משתף פעולה .
    המין ביננו בסדר ,היו לי חוויות יותר מרגשות ,אבל באמת שאין לי טענות ..
    למרות שמאז שהוא התחיל לראות פורנו ולנהל צ"טים הוא הרבה פחות משקיע ואני מרגישה חסך
    וגם מושפלת ,לא מושכת ,ואין לנו סקס בתדירות שהייתה ,למרות המשיכה שיש לנו עדיין אחד לשני .
    קשה לי לגשת אליו ,הוא עלול להיות תקיף ,אני רוצה לנסות גישה שאולי תהיה נכונה ולכן פניתי לכאן
    זאת נראית לי התמכרות ,אבל אין לי מושג מה עומד מאחורי כל זה
    קשה לי להתקרב אליו ושנינו הרבה בבית כי אנחנו לומדים .
    לי אישית אין בעייה עם פורנו מלבד התדירות שנראית בעניי מוגזמת וגם הצ"טים האלו (שמראים על צורך בהתרגשות אמיתית ואולי צורך לבגוד .?)
    אני נורא זקוקה לעיצה ,ומאוד מתוסכלת
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסכול נוראי-שאלה לדורית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה בבקשה

האבירה
    02/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בבקשה :(

האבירה
    04/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת, שיחות "בירור" לא נעימות

דורית כהן
    04/02/2010

אושרי היקרה, את מתארת זוגיות שיש בה בעיות מעבר לבעיית הפורנו. את מציינת בעיית תקשורת, סגירות, חוסר היענות כלפייך, פגיעה בסקס, חוסר חופש לגשת זה אל זה ולהעלות בעיות. ההתמכרות שלו עכשו לפורנו נראית לי איזו בריחה קלה מן המציאות למקום פרטי ומאובטח משלו, שבו יש לו שליטה מוחלטת על עולם שהוא רק שלו, ובו הוא אינו צריך כל הזמן להתחשב במישהו אחר ובדרישות שלו ובצרכים שלו ולשמוע את התלונות שלו או את הבקשות שלו.
    וכאן נוצר מעגל קסמים, שמסבך את הבעייה עוד יותר: ככל שהוא נמשך ושוהה יותר בצ'טים הללו ובפורנו, כך את יותר מודאגת ונעלבת, ומפתחת התנגדות שגם אם היא לא נאמרת במילים - הוא ודאי מרגיש אותה ממך, ואז על מנת להרגיש שאינך שולטת בו הוא ממשיך לעשות זאת, וזה יוצר ביניכם חיץ יותר ויותר, ובנוסף משמש לו פורקן קל, שלא מציב בפניו דרישות כמוך.
    בסך הכל - המצב אם לא תעשו משהו דראסטי - עלול רק להידרדר בכיוון אחד.
    נראה לי, שכמו הרבה גברים, הוא אינו אוהב שאת "מחנכת" אותו ומבקרת אותו, וזה גורם לו להיסגר ולהינעל ולהתחמק משיחות "בירור" שאת אולי יוזמת. יכול להיות שהשיחות הללו חשובות בעינייך וחיוניות, אבל מכיוון שהוא נקרא שם לסדר - הוא לא אוהב לשהות בשיחה כזאת, שאת יוזמת, ומראש מנחש שזו הולכת להיות נזיפה וביקורת.
    את כל זאת אני אמנם מנחשת, אבל נתקלתי בכך אצל הרבה זוגות.
    מה עושים, את שואלת? מכיוון שהיחסים איתו חשובים לך - צריך לעשות משהו בדרך אחרת, שכן תגיע עד אליו. דרך אחת היא ללכת איתו לייעוץ זוגי (כן, יש המון זוגות שאינם נשואים המגיעים לייעוץ זוגי). דרך אחרת היא להתחיל לפתח לעצמך חיים עצמאיים, שאינם תלויים בשיתוף הפעולה שלו, ולקוות שבשלב מסויים הוא ירגיש בחסרונך, ויתחיל לקחת אחריות על שיפור היחסים, דבר שעד כה נדמה לי שאת עשית לבדך, אבל הוא לא עבד. אם את רוצה ליזום איתו שיחה - נסי לא ליפול עליו אלא לקבוע איתו שיחה כדי שהוא יתפנה נפשית לקראת השיחה. בשיחה אל תבקרי אותו. עיש מאמץ להדגיש בפניו רק מה עובר עלייך. הפוקוב צריך להיות על עצמך, על רגשותייך, על הדאגה שלך, ולא על מה הוא עושה "לא בסדר" רוב הגברים ממש ננעלים כאשר הם שומעים מסר שהם לא בסדר.
    מקווה שזה יעזור במקצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה קטנה

*
    04/02/2010

שלום לך
    אני הייתי ממליצה לך, מנסיון אישי שלי בלבד, להיות שותפה שלו גם פה. אם תהיה פתוחה וליברלית אולי הוא יתחיל לשתף אותך תוכלי לצפות איתו בפורנו או לצ'וטט ביחד. ואולי תמצאי שזה מעניין ומרגש אותך גם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו