מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התדרדרות בחיי הנישואין לאחר פוריות.ענבל02/02/2010
שלום רב,
זו הפעם הראשונה שאני פונה לפורום בנושא, לכן קשה לי לדעת מהיכן להתחיל.
אני ובעלי נשואים למעלה משנתיים וחצי ויש לנו ילדה מדהימה בת שנתיים.
לפני כשנה התחלתי בטיפולי פוריות אשר החלו בהזרעות אשר לא צלחו הטיפול היה כרוך בהורמונים וזריקות יום יומיות לתוך הבטן.
לאחר שההזרעות לא צלחו התברר כי אנחנו צריכים ללכת על טיפולי I.V.F , וכך עשינו, לאחר טיפול השגנו הריון ואני הכי מאושרת שבעולם.
הבעיה הינה שמאז שהתחלתי את טיפולי ההזרעה וההפריה מצבי הרוח שלי היו נתונים לשינויים אשר השפיעו רבות על מערכת היחסים עם בעלי.
בכל מריבה רציתי להתגרש ולא דיברתי לבעלי בצורה יפה, אציין כי הדבר לא קרה מידי יום וגם לא מידי שבוע אך כאשר היו מריבות הדברים יצאו מכלל פרופוציה ושליטה.
ההורמונים יחד אם הצפיה והאכזבות בכל פעם מחדש הובילו אותי למצב הנתון, אשר לצערי בעלי אינו מבין ואינו מוכן להבין אותו.
כיום הגענו למצב בו אנו עומדים בפני שוקת שבורה, אני מרגישה שאני בהריון הזה לבד אין לי תמיכה או הבנה או חיזוקים כלל מצד בעלי, הדבר מפריע לי מאוד ובעלי אינו מבין על מה אני מדברת בכלל.
אני מרגישה כאילו שאני משכירה דירה עם אדם זר שאומר לי בקושי שלום או בוקר טוב, ובזה נסתיימה השיחה ביננו.
טענתו העיקרית הינה שאני הובלתי למצב הזה ולכן הוא מתנהג כך, אציין כי בעלי אדם רגיש מאוד וקיצוני מאוד. הוא יכול להיות אדם מדהים ונפלא ומצד שני להתעלם ממני לחלוטין.
כיום אין ביננו תקשורת או מגע כלל.
פנינו ליועצת נישואין ולאחר כ - 10 פגישות אני לא מרגישה כלל בשינוי.
אני מיואשת ומרגישה שאיני יכולה להכיל יותר את המערכת הזוגית בצורתה כיום, אני בהריום ורוצה תמיכה והבנה מבעלי.
כל הדברים שיכלו להאמר כבר אמרתי אבל נראה לי שדבר לא ישתנה.
אשמח מאוד לשמוע את הצעתך בעניין, כי אפסו כוחותיי.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר להחליף את המטפלת הזוגית
דורית כהן04/02/2010ענבל, צר לי על הסבל של שניכם. זה יכול להיות מאוד מדכא לעבור את כל העינוי של טיפולי הפוריות ולהיווכח שיש ביניכם נתק וזרות, ולתוך זה אתם מביאים עוד ילד.
עלי לומר שיש מצב שאם אחרי עשר פגישות עם היועצת לא חל שינוי - יתכן שהיא לא מתאימה לכם, או שקורה משהו מעבר לכך במערכת היחסים, אולי מתחת לפני השטח, שאינו בא לידי ביטוי בטיפול. ראי, ענבל, מותר להחליף מטפל! לא כל מטפל מתאים לעבוד עם כל זוג, כמו שלא כל פסיכולוג מתאים לעבוד עם כל מטופל. יש שיטות שונות, וכמובן יש אישיות שונה לכל מטפל, וחשוב לבחור נכון, ואם זה לא נכון - אז לא להסס לבדוק אנשי מקצוע אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)