זוגיות או שלא ..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות או שלא ..
    שרונה
    04/02/2010

אני בהריון כבר חודש חמישי והתחתנתי לפני שבועים .
    אנחנו ביחד כמעט שנתיים
    וגרים ביחד שנה וחצי.
    עוד בזמן שהיינו חברים היתה לנו בעיית תקשורת .
    הוא חולה עבודה ומגיע רק בתשע בלילה מהעבודה
    במהלך היום הוא לא מתקשר ולא שואל לשלומי .
    העניין מפריע לי אבל הוא אומר שאין לו זמן .
    ואני לא יודעת איך להבהיר לו שזה לא נראה לי שאנחנו לא מדברים עד הערב כלל .
    ההריון מאוד קשה לי והרבה אני לא מרגישה טוב
    הוא מצדו מתעניין רק בכך שאם עשיתי לאכול ואם הבית נקי.
    הוא לא מבין שאני כרגע בתקופה אחרת בחיים שלי והנקיון זה לא בראש מעייני ..
    חסר לי ממנו יותר דאגה ורגש
    איך אפשר לתקשר עם מישהו שהוא וורקהוליק ?
    יכול להיות שהוא בכלל כבר לא אוהב אותי אחרת הוא היה מתנהג אחרת לא ? ?...
    הריבים שלנו מגיעם לאחרונה לממש מצב בלתי נעים
    שהוא דוחף אותי ואני מתעצבנת
    אני ממש מפחדת להיות אישה מוכה .. איך עוצרים את כל זה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות או שלא ..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין סיפוק של הצרכים הבסיסיים שלכם

דורית כהן
    05/02/2010

שרונה היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. בעצם - על מה ששניכם עוברים. מה שקרה הוא שעברתם שלב בזוגיות - החתונה הסתיימה, התחילו החיים הממשיים, וכאן יש שני אנשים צעירים שכל אחד מנסה לחנך ולאלף את השני כך שיהיה יותר מתאים לצרכים שלו. בעלך עובד קשה ומאוד חשוב לו שכאשר הוא מגיע הביתה יהיה בית נקי ואוכל מוכן, אלה צרכים בסיסיים עבורו והוא עומד על כך שיקבל אותם, וכנראה הוא מרגיש צורך להדגיש זאת ולהיאבק על כך, ולהיות ביקורתי כלפייך - כי איננו בטוח שיקבל אותם ממך. זה לא מובן מאליו.
    את, לעומתו, זקוקה לתשומת לב, להתעניינות בשלומך, למילים שמראות שהוא חושב עלייך ודואג לך ורוצה לדעת מה עובר עלייך. וכאשר אינך מקבלת זאת ממנו - את כועסת ומאוכזבת ובאה אליו בטענות.
    שניכם לא מקבלים אחד מן השני את הצרכים הבסיסיים (השונים) שכל אחד מכם זקוק להם, ולכל אחד יש טענות כלפי השני - כי הציפייה שלכם לא מתגשמת, ואז מופיעה דאגה עוד יותר גדולה: מה עשיתי?! אולי אנחנו לא מתאימים?! ועומד להגיע תינוק...
    מה עושים? - יש כאן צורך בבגרות. בהבנה של מה תוקע אתכם ובהמון נדיבות. ככל שתצליחו לספק זה לזו את הצרכים הבסיסיים השונים - כך הכל יירגע.
    הבעייה היא שקשה לעשות זאת לבד, ללא עזרה, וכל אחד מכם מרגיש שהוא צודק והשני טועה. אני מציעה, לפני שהדברים יחמירו, לפני שהתינוק ייוולד, לכו לכמה פגישות ייעוץ זוגי, ויש סיכוי שהכל יירגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם דחיפה .אלימות .נקודה

לילי
    06/02/2010

אני חושבת שעלייך להקשיב לקול הפנימי שלך ולא בשום פנים ואופן להיתעלם מהיתנהגות אגרסיבית .כי מי שמרשה לעצמו להישתמש בכוח ולא במוח הוא אדם אימפולסיבי ולא שכול .אז אל תהסיסי להעיד את הדברים במקום שיהיה לו ברור שאין לו זכות לדחוף אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכי חשוב זה להבין שריבים לא עוזרים

סבטה
    09/02/2010

שלום לך
    במצבכם לריב בטוח לא יעזור זה רק מחמיר את המצב ואתם מתרגזים אחד על השני עוד יותר. אני מציעה שתנסי להיות יותר עדינה ובמקום לבוא בטענות ליזום תקשורת במהלך היום לדוג לשלוח SMS אוהב הוא בטוח יתייחס לזה כי לכל אחד זה עושה טוב על הלב כשאת מראה שאכפת לך ממנו. תנסי גם להתעניין בעבודה שלו כדי שיהיה לו מעניין לשתף אותך במה שעובר עליו במהלך היום ואם יהיו לכם יותר נושאי שיחה משותפים זה גם יעזור בזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו