מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתא04/02/2010
שלום,
אני בת 24, יוצאת מזה 5 חודשים עם בן זוגי בן 26. אתחיל ואומר שמתחילת הקשר שלנו לא הייתה מאושרת ממני!! כל שיחת טלפון, כל מפגש איתו.... עד לפני חודש הרגשתי שמצאתי את אהבה חיי. הוא מצידו כבר אומר שרוצה להתחתן איתי (ברור שזה לא יהיה בקרוב הוא רק אומר שזה מה שהואע רוצה), דיברנו על זה שבערך שנהיה שנה ביחד נעבור לגור ביחד.... ממש אגדה.
אנחנו מתראים כל יום. אני עובדת במשרה מלאה כל יום מ8 ועד 5 וחצי, בנוסף אני סטודנטית, החיים שלי מאוד עמוסים ואין לי רגע של נחת, ממש במירוץ אחר הזמן, כרגע אני נמצאת בתקופת מבחנים.
בן זוגי עובר בעבודה שהיא לא שגרתית, כלומר, יכולים להיות שבועות שהוא לא יעבוד הרבה (3 שעות ביום, או מספר ימים שיהיה בחופש) ויכולים להיות שבועות שיעבוד בלי סוף ובקושי אראה אותו. בתקופה הזו הוא לא עובד הרבה והוא מבלה הרבה בבית. כמו כן, הוא תמיד היה אנטי לימודים ולפני כחודשיים אמר שירשם ללימודים באוקטובר הקרוב כבר היה במפגש עם מכללה ואמור להירשם בסוף החודש.
הבעיה היא שמאוד מפריעה לי התנהלות החיים שלו, הוא יכול לשבת כל היום בבית ולא לעשות כלום, הוא במצב כלכלי לא טוב, אין לו רכב ואני מתחילה לתהות על הביטחון הכלכלי שיהיה לי איתו (במידה ובאמת נישאר יחד). אני לא מאמינה בלב שלם שהוא באמת יתחיל ללמוד, ואני לא מאמינה שהוא יעבוד בעבודה סבירה שתהיה נוחה לשנינו עם משכורת נורמלית על מנת שנוכל לחיות ברמת חיים סבירה. זה משהו שמתבשל אצלי הרבה זמן ועכשיו ממש מתפרץ. זה מגיע למצב שאני לא רוצה לראות אותו, אני כל הזמן עוקצת אותו על זה שהוא לא עושה כלום ואני מתחילה לחשוב על פרידה. זה משגע אותי לחשוב שרק לפני 3 שבועות הייתי מאוהבת עד מעל הראש ופתאום אני חוששת שאני כבר לא אוהבת אותו. זה הגיוני? הוא בתקופה דיי שפלה בחייו והוא מנסה להרים את עצמו, עובדה שחושב על לימודים.... חזר להורים אחרי שגר עם חבר כ3 חודשים כי רוצה לחסוך כסף. כלומר, הוא מתחיל סוף סוף לחשוב קדימה במקום לחיות את ההווה, כמו שעשה עד כה. אני לא יודעת מה לעשות ואני לא יודעת מה אני מרגישה. האם בתקופה שפלה זו שנמצא בחייו עליי לוותר? לנסות לעבור את התקופה ולראות מה יהיה?
אשמח להתייחסויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפשי את הדברים הטובים בו
דורית כהן05/02/2010ב היקרה,
יש לי שני מסרים מרכזיים אלייך:
האחד - מחקרים מראים שההתאהבות הכימית, תחושת הפרפרים בבטן - נמשכת בין 4 חודשים למספר שנים, ושונה מאדם לאדם. אז יתכן שההתאהבות המסנוורת והמתעתעת נגמרה, הכימייה חזרה לנורמה, והמציאות החלה להראות את פניה האמיתיים, המדוייקים יותר, מה שאיננו יכולים לראות כל עוד אנחנו מאוהבים.
השני - שניכם מאוד צעירים (מנקודת המבט של בכל אופן).
את כבר מחוייבת להרבה תחומים בחיים שלך - עבודה, כלכלה, לימודים, יש לך מסגרת ברורה ועמוסה.
הוא לא כמוך. הוא נמצא בשלב אחר בחיים שלו. אולי לא היה לו ברור כמוך מה הוא רוצה ללמוד ולכן התעכב. אולי הוא נשאב לתוך העבודה שאת מתארת כי היה לו נוח לא להתמסד. אין לדעת איך הוא יתפתח, כמה זמן ייקח לו להתחיל להיות מחוייב למשהו רציני בחיים שלו. יתכן והקשר איתך ינער אותו וישנה אותו, אבל גם יתכן שלא. לדעתי מוקדם מדי לדעת.
את כבר מייד רוצה לדעת "מה יהיה בסוף", האם הוא מתאים לך...זה טבעי, אבל זה לא הגיוני. הורידי מהלך, קבלי את העובדה שהקצב שלו שונה. נראה שאת מחפשת הוכחות שהוא לא בשבילך, אני דווקא מציעה לך לחפש בו את הדברים הטובים, השונים ממך. אם לא תצליחי למצוא בו דברים טובים - תמיד את יכולה להחליט שהקשר הזה לא מתאים לך. אבל לא כדאי לפספס את מה שעדיין טמון אצלו עמוק בפנים ועדיין לא יצא לאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי...
סתיו06/04/2010שלום,
בן זוגי התפטר מעבודתו, אחרי שדווקא אני לחצתי עליו (אי אפשר היה להמשיך לעבוד שם, עבודה מתישה, בוסים נוראיים.....) כרגע הוא מחפש עבודה. קשה לי עם העובדה שגיליתי שיש לו עוד פחות כסף ממה שחשבתי, שהוריו לא מסייעים בשום דבר כי אין להם. אני חושבת על העתיד שלנו ביחד, ורואה שיהיה לנו קשה ממש. אני כרגע במצב כלכלי בסדר גמור, אבל בזוגיות יש שניים... אני חוששת שבעתיד לא נחיה כראוי, נחסוך כל שקל ושקל, נחיה בדירה לא דירה, יהיה קשה לכלכל את משפחתנו, שתהיה בעתיד. אני מרגישה על עצמי שאני בן אדם מגעיל, אגואיסט, חושבת מה יהיה לי בעתיד דווקא עם הבן זוג הזה שלי, שאני כל כך אוהבת.... אני מנסה לחשוב שיהיה בסדר, אבל לא מצליחה. אני לא יודעת כמה זמן ייקח לו למצוא עבודה, כישוריו לא רבים.
אני מניחה שקשה לי מאוד לקבל את העובדה שכאלה חיים יהיו לי. ללא תמיכה מהוריו, ורק מהוריי (גם ככה לא נעים לי שאני לוקחת את רכב הוריי בכל פעם, שאנחנו יוצאים, שאני נוסעת אליו או להביא אותו... איך זה נראה מעיני הוריי, שהוא אדם בוגר, וללא רכב או כסף?)
אני אוהבת אותו מאוד ורוצה להיות איתו, אבל קשה לי. בנוסף, הוא מאוד זקוק להכוונה ול"החזיק לו את היד" בכל דבר, וקשה לי להיות "אמא" שלו.
אשמח להתייחסויות, כלשהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי מענה ממישהו....
סתיו08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)