אין לי אפילו כותרת מתאימה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אין לי אפילו כותרת מתאימה
    עדי
    09/02/2010

שלום רב
    אני גרוש בן 43 אב לשני ילדים,לפני כמעט 4 שנים הכרתי אישה(כבר אז הייתי גרוש),טוב לא ממש הכרתי,במקרה באתי לקבל שירות במקום שהיא עובדת.ואז התחילה להתקשר,נפגשנו לקפה,סיפרה לי את קורות חייה,היתה אז בהליכי גירושין מתקדמים.הבנתי שהיא מבוגרת ממני בשלוש שנים,אישה משכילה(לפחות בתואר האקדמי שלה),היה בא משהו אבוד באותה תקופה,היא המשיכה ליצור קשר בהתמדה והמשכנו להיפגש יותר ויותר במשך חודש לערך,בכל פגישה גוללה בפני יותר ויותר פרטים על חייה,דבר שאני לא נוהג לעשות כלל,כזה אני,אני מקשיב טוב.
    היא היתה אדם מאוד פרובוקטיבי,ונראה לי שזה דווקא מה שמשך אותי להמשיך ולהיפגש איתה.
    היחסים התקרבו ובנתיים היא התגרשה סופית.
    מיד לאחר הגירושין היא התחילה לדבר על מערכת יחסים רצינית איתי,אני הבהרתי לה שאני לא בעניין באותו זמן(התגרשתי שנה קודם לכן).
    יחסי הקירבה נתנו לי להבין שהיא אדם עם המון התפרצויות קיצוניות,מכורה לטיפה המרה,אימא גרועה,בזבזנית אובססיבית,לא סתם עוד אדם בזבזן,אני מתכוון זה.
    יחד עם זה גם הרגשתי שזה לא נובע מרוע,שהחיים הביאו אותה לכך,כך התרשמתי.
    לקחתי את הזמן,לא מיהרתי,היו לה המון בעיות,אישיות ופיננסיות עקב הגירושין.עזרתי לה,ניסיתי לשכנע אותה ללכת לייעוץ(אני לא איש מקצוע בתחום) היא סירבה,לכן ניסיתי לעזור לה באופן אישי,לגרום לה להיות אחראית יותר,להתחיל לתפקד כאם באופן נורמלי,להפסיק לשתות,וגם התחום הפיננסי שזה קל לי יותר,יש לי את האמצעים.
    ככל שהיכרתי אותה יותר הבנתי ואף חששתי יותר ויותר,ומכיוון שילדי גרים איתי החלטתי שאותם אני משאיר מחוץ לתחום כי לא הייתי מוכן שהם יחשפו לקפריזות שלה וכן לבעיית האלכוהול שלה וגם הסברתי לה את זה.לא יכול לומר שזה עבר חלק,אבל היא קיבלה את זה.
    בשלב מסויים רציתי להרים ידיים,נמאס לי,לא יכולתי יותר,אבל לא הצלחתי להרחיק אותה ממני,היא התפרקה לי מול העיניים,המשכתי,חשבתי שעוד קצת זמן,זה לא עזר לי.
    כך זה נשמך 3 שנים,שלפחות בזמן הזה הצלחתי לייצב אותה כלכלית פחות או יותר(למרות שהיא כל הזמן פותחת חובות לבנק מחדש עקב אובססיית הקניות שלה),אחרי שנתיים וחצי הפסיקה לשתות סוף סוף(אני לא סגור על זה לגמרי אבל אני נוטה להאמין,לפחות כבר לא מורגש,היא לא שיכורה ואני לא רואה סימנים),הקפריזות ממשיכות,אמנם בתדירות נמוכה יותר(היא יודעת שאני לא יכול לסבול את זה)אבל כשזה קורה זה בעוצמות גבוהות יותר.
    לפני 3 התחלתי לעבוד באירופה(דבר שהיא ידעה ממנו שנה קודם)גם ילדי פה,לומדים.
    איך לומר זאת?חשבתי שהמרחק יעשה את שלו,חשבתי שאם נתראה רק פעם בשבועיים.....זה יעשה את שלו......אבל היא מתפרקת לי מול העיניים.....כן נכון היא טוענת שהיא מלאה באהבה,כנראה שזה נכון,אבל אני לא,ולא איכפת לה שאני לא,לא איכפת לה שאני כבר 3 שנים לא אוהב אותה,כן קשור אליה,עברנו לא מעט יחד,אך יחד עם זה מעולם לא חיינו כזוג.בכל פעם שאני מנסה להתרחק היא מתפרקת,מה לעשות?איך מסיימים את זה בטוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אין לי אפילו כותרת מתאימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום עדי

עדי בדיחי
    09/02/2010

שיתפת אותנו הרבה, וזה מוערך. נראה שבאמת אתה מרגיש בעול היחסים המורכבים האלה.

עם זאת, מה שבלט לי מהודעתך הוא שאתה שם עבורה, מנסה לתקן, רוצה להיות שם, הכל יכול הזה, להרגיש שהנה- היא משתנה, והנה- העוצמות מופחתות (עד שמגיעה המכה הבאה).. להרגיש שיכולת להציל משהו, להושיע, לקחת את האחריות, לתת לה כלים- ולפעמים כפי שאתה מתאר- זה גם הצליח.

לקחת על עצמך תפקיד מכיל, אחראי, כמעט לקחת אצלה את החלק הזה של להרים את עצמה בידיים. הושטת לה את שלך בכל הזדמנות, וזאת תכונה נדירה ומוערכת. אבל-

כבר הרגשת שזה נכנס עמוק יותר לחייך, כמעט נוגע בילדים, הרגשת שדי. אם נקרא לזה באופן גס- הפולשנות שלה מעיקה, התלותיות שלה קשה מנשוא, ואתה מרגיש- כך נדמה לי- שהגיע הזמן להרפות את השריר.. לפרוש את כנפיה. (אני מתארת זאת כך כי זו לא היא שפורשת כנפיים לבד, כמו שזו לא היא שהפסיקה לשתות בזכות עצמה, או לקחת אחריות על אי שליטתה בכסף, אתה תמיד היית שם, אולי לא המראה שמשקפת, אלא המושיע לעת צרה, ולכן אתה גם מבקש עכשיו לפרוש את כנפיה, לגרום לה להתרחק).

ראה, אנשים מהסוג שלה, לא מאוזנים בחייהם, לא יציבים, אי שליטה בכסף, אי שליטה בהתנהגויות ובמצב רוח- הם בוודאי לא אנשים שנוכל לתקן אותם, רק כי אנחנו רוצים. למעשה רק הם יוכלו לעזור לעצמם. אתה כל הזמן היית שם ברקע ואספת שברים. עכשיו, כשזה כבר לא מתאים לך- העבודה שלך קשה. לגרום לה להפסיק להיתלות. להגיד זאת לאדם תלותי זה א, לגרום לו שיעשה זאת- זה דבר אחר.

זה נשמע לי מסוג המקרים שאם לא תהיה חד משמעי, אסרטיבי ונחוש, ותעמוד בפיתוי של לא להחזיר לה צלצול, ולא להענות לבקשותיה ולצרכיה שהם למעשה בור ללא תחתית (שהרי היא אינה מטופלת, לא נשמע שיש טיפול נפשי ברקע), - אם לא תהיה את כל אלו, היא תמשיך בשלה, ואתה תמשיך להיות מתוסכל. אם באמת אתה משוכנע שאתה רוצה להוציא אותה מחייך, או לפחות להרחיק אותה- היה חד משמעי. גם היא, אם תשים לב, פועלת בדיכוטומיה בחייה- שחור לבן, טוב ורע, קפריזות, אי ייצוב מצבי רוח, חוסר יכולת לווסת התנהגויות. לכן- היה גם אתה שחור או לבן. או שכן או שלא. אבל אם זה לא- זה לא מוחלט. עד הסוף. לא לתת לזה לגיטימציה לגלוש לשטחים אפורים. זאת לדעתי הדרך היחידה לסיים את זה "בטוב". זה הכי טוב שאפשר לטובתך. אתה חייב לקחת בחשבון שהיא תנסה ללא הרף, היא תלויה בעזרתך, היא חייבת עזרה כמו אויר לנשימה ואתה שם, בלי תמורה, עושה זאת כבר המון זמן. לכן- הכן את עצמך להצפה מצידה.

לטובתה שלה, כמובן- טיפול, טיפול, טיפול. אבל זו היא, לא הרגיש שהיא במקום הזה..

בגלל שהפוקוס הוא פה עליך- היה אסרטיבי, דבר איתה חלק ודוגרי- שאתה לא יכול יותר לקחת את האחריות ולשאת את העול הזה על כתפיך, ואתה משתחרר מכל זה, מנתק קשר. ומבקש שתעזור לעצמה כמה שאפשר. נכון- היתה תקופה שחוויתם הרבה יחד, אבל אתה לא מרגיש שאפשר יותר. חד משמעי.

מקווה שזה עזר במקצת, בהצלחה, ואם תרצה, עדכן אותנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מסוכן, בעיות נפשיות לא פשוטות

דורית כהן
    14/02/2010

שלום עדי, אני מצטרפת לכיוון שעדי המליצה עליו, אבל חשוב שתדע עוד דבר: מסתמן - ככל הנראה -על פי כל מה שתיארת אותה שמדובר לצערי באישה בעלת בעייה נפשית הנקראת ה"פרעת אישיות גבולית", שמה שמאפיין אותה בין היתר הוא אי יכולת לדחות סיפוקים ועל כן - התמכרויות מסוגים שונים, וקושי עצום וסבל נפשי נוראי במצב של נטישה, פרידה. כמו כן - חוסר יכולת לראות דברים כמו שהם אלא רק את החיובי או רק את השלילי. (מציעה שתחפש על כך חומר באינטרנט, לא חסר) ומה שהכי נוגע אליך, לצערי - כאשר מישהו נוטש אותה היא מתפרקת, היא לא עומדת בכך, ויש גם סכנה של נסיון התאבדות.
    שים לב, אינך אחראי לה. היא צריכה לפנות לטיפול לפסיכולוג קליני ואולי גם תמיכה תרופתית מסויימת.
    אני מציעה לך - לאחר כל השנים שהיית קשור אליה - תמכת בה, שיפרת את מצבה, חפש דרך נקייה לנתק את הקשר מכיוון שאינך ממש אוהב אותה, וגם אל אהבת אותה מעולם ולא הסתרת זאת מפניה. זה לא שהשתמשת בה. היית ישר איתה.
    אילו היית מאוהב - זה סיפר אחר, אבל במצב כזה, למען שלוות הנפש שלך - נתק את הקשר. עם כל הצער בדבר כלפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו