מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "זה לא פייר!!"נועה11/02/2010
"זה לא פייר!!" - רוקעת הילדה הקטנה שבי ברגליה בהתקפת זעם:
"אתה היית אמור להיות הביטחון הכלכלי של הבית", צועקת הפעוטה התובענית לדמות האב שהפכתי אותך להיות בזוגיות שלנו.
איך אתה אומר לי לפני שנה שהימים היפים, בהם הרווחת משכורות של בכירים במשק, תמו מן העולם, וצריך לנהוג בשיקול דעת פיננסי?
איך אתה מושיב אותי אתמול בערב לשיחה רצינית ואומר לי שבישרו לך אתמול שימיך בתפקידך הנוכחי ספורים, ושעתידך לא בטוח. אמנם רוצים אותך בחברה, אבל יניידו אותך או ירככו לך את העזיבה?
זה לא היה אמור להיות כך!- מתעצבנת ילדת הגן האנוכית שגדלה בי בשנים האחרונות בהן אתה היית המפרנס העיקרי, ואני בעלת עסק שמנסה להרוויח - היינו אמורים להכנס להריון נוסף עכשיו, ואתה כל הזמן דוחה זאת, ועכשיו גם אין לנו כסף. ועוד אתה אומר לי שכדי שנצליח בכל המטרות שלנו, עלי לסגור את העסק ולהפוך להיות שכירה?! או לחזור לעבוד מהבית כמו בשנים בהן נקברתי בבית בחדר העבודה המדכא.
זה לא פייר. אני מספיק משקיעה בלגדל את הילדה על חשבון זמן עבודה, לעיתים מפסידה שעות וימים כדי להיות איתה ונותנת לך להשקיע בעבודה.
האשה שבי רואה את הגבר העצבני שהפכת להיות בחצי השנה האחרונה ורוצה שיהיה לך רק טוב. מבינה שכדי לגדל עוד ילד, יש צורך בהכנסות נוספות, שהעסק שלי לא מספק כרגע. ובתחושה של מעמד שווה בזוגיות, בלי שתזכיר לי השכם והערב שהעסק שלי לא מביא כסף ושאתה עובד קשה בשבילנו ומפסיד את הילדה כדי להביא כסף הביתה. או בקיצור- רוצה גם תחושה של "בעלת המאה".
האשה שבי יודעת להחניק את הילדה התובענית שגידלתי ולהגיד, לפחות כלפי חוץ, את המילים הנכונות, גם אם זה עולה לי בבריאות. אבל אותה ילדה צועקת את חירותה בתוך מוחי שוב ושוב ושוב ושוב ומהווה את הקול, שהוא לרוב
הדומיננטי.
מה עושים כדי להשתיק את הקולות הלא רצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי נועה
שירית12/02/2010הקול הפנימי הזה או הילדה שבתוכך כפי שאת קוראת לה הוא משהו עמוק שמושרש בתוכך. זוהי מחשבה או אמונה שלך שהדברים בחייך צריכים להיות כפי שאת רוצה. כפי שנוח לך או כפי שתיכננת שיהיו. וכשזה לא קורה את צועקת מבפנים שזה לא פייר.
מה לעשות? החיים מזמנים לנו מכשולים ומשברים שאנחנו לא באמת רוצים או מתכננים..
השאלה החא מה אנחנו עושים איתם. האם אנחנו פועלים בכיוון של התמודדות איתם במטרה לעבור אותם ולצאת מהם ( כי זה מה שעושים אנשים בוגרים )או שאנחנו נתקעים על ה" לא פייר" (כי זה מה שעושים ילדים...)?
קחי אחריות על חייך. תתמודדי ביחד עם בן זוגך בצורה בוגרת וביחד תצאו מהמצב שנקלעתם אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה ,כמובן (-:
שירית12/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא נעניתי?!
yb14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות מתחום הבודהיזם...
דורית כהן14/02/2010נועה היקרה, ראשית המון תודה על הפוסט המיוחד שכתבת לנו!
הדרך היחידה שאני מכירה שיכולה לעזור היא הדרך הבודהיסטית דווקא. כלומר לא להילחם, לא לנסות להשתיק את הילדה הקטנה, אלא להקשיב לה ולתת לה לרשות להיות בדיוק כמו שאת מקשיבה לקול הנשי היותר בוגר. שני אלו הינם חלקים ממך, וככל שתנסי לדכא את הילדה הקטנה הזאת - היא תרים יותר את הראש.
עושה לי רושם שיש בך את יכולת ההתבוננות הזאת במיוחדת הזאת מעצם העובדה שיכולת לתאר את החלקים הללו בתוכך בצורה כל כך ברורה וייחודית.
בנוסף להתבוננות ולקבלה, יש משל בודהיסטי שיכול להתאים למה שעובר עליכם עכשו, ולכל מי שקורה לו משהו רע בלתי צפוי:
קוראים לו "משל שלושת החיצים". אני מאוד אוהבת אותו. אגיד לך אותו במילים שלי: איש אחד ישב בחברת חבריו הטובים ופתאום נורה בו חץ מרחוק. חבריו הטובים רצו לטפל בו אבל הוא הרחיק אותם ושקע בטרוניות ובכעס רב על מר גורלו: למה אני?! מה עשיתי שזה קרה דווקא לי?! תביאו לי את האדם שעשה זאת! וכהנה וכהנה תלונות ומחשבות רעות, שלא איפשרו לו להתפנות ולטפל בפצע מן החץ הראשון. על הסיפור הזה אומרים שהחץ הראשון היה אמיתי, (דברים רעים קורים). את החץ השני הוא ירה כבר לעצמו - עם כל הייסורים הנפשיים שייסר את עצמו בעקבות מה שקרה. החץ השלישי? תחשבי מה יקרה ליחסים שלו עם חבריו הטובים ככל שהוא ימשיך להרחיק אותם ולשקוע במחשבות השליליות שלו?
מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה. בהצלחה רבה, אשמח לשמוע ממך עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)