אהבה רבה, משיכה קטנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהבה רבה, משיכה קטנה
    דרור
    11/02/2010

שלום רב. יש לי מזה זמן בעיה שאני חושב עליה הרבה מאוד, וחש צורך להעזר בדעת מומחים.
    אני בקשר זוגי עם חברתי מזה שנה וחודש.
    אל הקשר נכנסתי אחרי תקופה של רווקות קצרה, שבאה אחרי טיול בחו"ל שם היה לי קשר בו ידענו שנינו (הבחורה בחו"ל, ואני) שזה יהיה זמני, ואולי על-כן, ובגלל היות הקשר בוסרי לשנינו, הייתה זו אהבה גדולה.

את חברתי הכרתי דרך היכרות הדדית, היא מבוגרת ממני בכמעט שנתיים, אך יש לנו בסיס משותף של אהבות, תחומי עניין ובעיקר, אני רואה בה המון מעלות, אינטיליגנטיות ורגשיות כאחד.
    חברתי יפה, אך היא לא בעלת היופי אליו נמשכתי בעבר, וגם כיום.

יחסי האישות בינינו הם טובים, אך לא יותר מדי. לעיתים הם מתעלים על עצמם וזה טוב מאוד, ולעיתים אני מוצא את עצמי לא נהנה, הן מתוך חוסר משיכה, והן מתוך שהיא עצמה לא מגיעה לפורקן אף פעם, דבר מה שמאוד מתסכל, אך שאנו מתמודדים איתו.

אני מרגיש קרוע בין הצורך במשיכה ומיניות הנקשרים אצלי ל"התאהבות" לבין האהבה שלי אליה וראותי אותה כבן אדם מדהים שכנראה לא אמצא עוד אחת כמותה בנפש. אך המצב הזה גורם לי להביט על בנות אחרות, להשוות תמידית, ולחשוב הרבה על פרידה. ומצד שני, פרידה מסוג זה תהיה על בסיס רדוד של מראה, ואולי אף פספוס גדול.

האם יש בפי מישהו עזרה?
    אודה מקרב לב
    דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהבה רבה, משיכה קטנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי דרור

שירית
    12/02/2010

קראתי בענין רב את מה שכתבת. ניכר שאתה מאוד מודע לתחושותייך ולרצונותייך.
    בבחירת בן/בת זוג אין מושלם. תמיד נמצא איזשהו פגם או תכונה שלא תמצא חן בעינינו בבן הזוג .
    אבל אפשר לדבר על תחושת המושלמות . תחושה שבמערכת היחסים טוב לנו. אנחנו מסופקים בכל המישורים. מביאים את עצמינו לידי מימוש עצמי.
    כאשר ישנו דבר אשר מחבל בתחושה הזו ישנה בעיה. כי זה אומר שאנו עושים וויתור על משהו שהוא משמעותי וחשוב עבורינו ,שגורם לנו לתיסכול וחוסר שביעות רצון.
    שאל את עצמך ותענה לעצמך בכנות האם זוהי תמונת /תחושת הזוגיות אליה אתה שואף. האם תוכל לקיים עם בת זוגך מערכת יחסים ארוכת שנים בידיעה שאתה מוותר על תשוקה , משיכה, ויחסי מין מספקים במישור הפיזי והמנטאלי.
    התשובה נמצאת אצלך.
    מקווה שעזרתי, שירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קשר בין להרגיש מושכת ולגמור

דורית כהן
    14/02/2010

דרור היקר, הדילמה בה אתה נמצא אינה פשוטה, ויש להניח שהיא לא תיעלם.
    יש יחסים של אהבה בהם ככל שאתה מכיר יותר את בן/בת הזוג - האהבה גוברת ויחד איתה גוברת גם ההנאה האסתטית. מי שנראה פעם פשוט בעינינו הופך - עם תוספת האהבה - ליפה ומיוחד ובודאי אסתטי ומושך.
    בדוק עם עצמך האם חל איזה שינוי באיך אתה תופס אותה חיצונית? (אני מתייחסת לנקודה הזאת כי בעיניך היא חשובה וזה לגיטימי. אינך צריך להרגיש לא נוח שאתה מוסיף את ההיבט החיצוני בתור שיקול. יש אנשים שזה מאוד חשוב להם ויש כאלה שההיבט הזה זניח בעיניהם) האם כיום היא יפה יותר מאשר כאשר ראית אותה לראשונה?
    נקודה אחרת קשורה לכך שהיא אינה גומרת. יש לה, אם כך, כברת דרך ללכת, להתפתח מבחינת מינית, וכאו יכול להיות שמתרחשת אינטראקציה שלילית ביניכם: היא אולי חשה - אפילו אםאתה מנסה להסתיר זאת - שאינה מספיק מושכת בעיניך וזה לא מאפשר לה להרגיש מספיק משוחררת ונינוחה, או לאבד שליטה לצידך. האם במערכוות יחסים קודמות היא כן הצליחה לגמור? האם הרגישה יותר נחשקת מול גברים אחרים?
    זה משהו ששווה לטפל בו ע"י ייעוץ מקצועי - זוגי ו/או סקסולוגי, אם אתם רציניים בקשר שלכם, לפני שהוא מכביד עוד יותר ויוצר משקעים שקשה לטפל בהם.
    בשורה התחתונה, מכיוון שכתבת שהיא אישה נהדרת בכל המובנים ואתה חשש להפסיד אותה- הבעיות שאתה מתאר ניתנות לפתרון ולטיפול, ושווה לנסות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה

דרור
    14/02/2010

ראשית כל , שירי ודורית, תודה על תגובתכן.
    התשובה היא בי, אך חשבתי לשמוע גם דעה מחוץ לכתלי מוחי הקודח.

זוגתי, וגם אני, מאוד נהנים ביחסי המין שלנו. זוגתי מתארת את התחושות כעילאיות, ומגיעה ל"אקסטזות" גבוהות, אך לנקודה הזו, של אורגזמה, הגענו פעמים אחדות בלבד, אולי שתיים או שלוש. וזו הייתה אורגזמה קליטרית (דגדגנית) מחדירה. אני מודה שיש משהו מתסכל בכך, שצד אחד מגיע לפורקן וצד אחר לאו.

יש ימים שהיא יפיפיה בעיני. ויש ימים שקשה לי.
    אני לא יודע אם יש פתרון אלא בלראות את המרובה על החסר. בתודה על תגובתכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו