משפחה חונקת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משפחה חונקת
    איה
    14/02/2010

שלום רב
    אני ובן זוגי כבר 10 שנים יחד, יש לנו זוגיות יפה, חמה, 2 ילדים מקסימים והבעייה היחידה שלנו היא ההורים שלו.
    לצערי הם לא אוהבים אותי ופשוט מתעלמים ממני, וגם כמעט ולא רואים את הנכדים. כל הזמן מתלוננים על שטויות ופשוט בסופו של דבר פוגעים במערכת הזוגית שלנו כי זה ההורים שלו ומערכת היחסים שלו איתם נפגעה בגללי . אחרי שנים של נסיון לרצות אותם ללא הצלחה ,לפני שנה החלטתי שלא משנה מה אעשה והורדתי פרופיל.אני לא מבקשת מהם כלום, מסתדרת לבד עם לימודים, עבודה ובית. אני כמעט לא באה לבקר, אני לא מתקשרת, זה גם הדדי מצידם. המפגש היחידי זה שיש יום הולדת לילדים אני מזמינה אותם. אבל למרות כל זה הם לא מפסיקים להגיד לבעלי, איה ככה, ואיה אומרת לנו ככה, ושאני לא מכבדת אותם וכו'. שלשום חגגנו אצלנו בבית יום הולדת לבן הקטן ,ניסיתי להיות נחמדה וקורקטית ובסוף המסיבה אמא שלו התפרצה עליי ועכשיו נוסף גם אחיו שצעקו עליי שאני פרקתי את המשפחה. אני כבר אובדת עצות. אני סופגת את העלבונות ולא מחזירה כי לא רוצה להיכנס לשום ריב אבל הם לא מבינים שגם לי יש רגשות והם פשוט עסוקים בעצם כל הזמן , איך אני יכולה להתרחק מהם מבלי לפגוע בבעלי ובילדיי כי פשוט נמאס לי, זו לו מערכת יחסים שבריאה לי. איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משפחה חונקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום איה

עדי בדיחי
    15/02/2010

מה שאת מתארת באמת מדבר על מצב שקשה מאוד להסתדר איתו ויותר מזה קשה מאוד להתעלם ממנו.

שאלת איך אפשר להתרחק מבלי לפגוע במי שאת אוהבת- אני חושבת שאת ניסית זאת לפני שנה, כשהחלטת להוריד פרופיל כלשונך.

כצפוי זה לא ממש עבד, כי לא יעזור הרבה- את עדיין הכלה, הגיסה, אמא של הנכדים וכו', ואת תמיד תישארי באיזור ותמיד תהיה אינטראקציה עם משפחתו של בעלך, באירועים, בחגים, בימי הולדת וכו'. חסר לי משתנה במשוואה הזאת והוא בעלך. איפה הוא בכל הסיפור פה, ואיך הוא רואה אותך וחווה אותך, ומציג אותך- מול כל השאר. איך למשל הוא מגיב כשבאים אליו בתלונות אלייך. (גם שתיקה פרושה תגובה אגב).

אני חושבת שלהרגשה שלך היה עוזר אם היה לך גב יותר חזק מהכיוון שלו. ראי, להתרחק ניסית, וזה קשה, כי סה"כ יש לך ילדים והם למעשה הנכדים שלהם, והמשפחה שאת לא מסתדרת איתן והפוך- היא משפחתו של בעלך. כך או כך מישהו ייפגע.

נשמע שגם לך טוב ונוח שיהיו יחסים קורקטיים. אני חושבת שמי שצריך לנהל פה איזשהו מו"מ בין הצדדים הוא הגורם המתווך והוא בעלך. אם חשוב לו הקשר בינך לבין משפחתו, ואם הוא מרגיש כמה זה פוגע בזוגיות מחד ובקשר עם ההורים מאידך - חשוב שיזמן את הצדדים לפגישה, בה תסכימו על מינימום של כבוד הדדי, על גבולות וקורקטיות (למשל- לא לבוא ולהגיד לו "איה ככה ואיה ככה"- היא אשתי וזה מה יש).. ואם לידם, כשאת שומעת את זה, הוא יגיד "איה היא אשתי. זה מה שבחרתי. איתה טוב לי. אותה אני אוהב"- יתכן מאוד וזה יוריד אותם מהעץ. לפעמים אנחנו פשוט רוצים להרגיש חשובים ומוערכים בפני היקרים לנו. ואם תהיה לך יותר תמיכה ממנו- הרי שאת תרגישי מחוזקת יותר.

בכללי, אני חושבת שאם את מגיעה לבעלך עם רצון לשיחה משותפת איתם, שהוא ינהל אותה- את שמה אצלכם את הכוח, ואת מראה לו במפורש כמה חשוב לך וכמה את מכבדת אותם (מה שיישאר עכשיו לבדוק הוא האם הם מעוניינים ומכבדים אף הם) - וזה כנראה ישקף לו את המצב טוב יותר. כדי לשמור על הזוגיות שלך ועל שלום הבית- עשי מעשה, יזמי פגישה, עשי את המקסימום להביא את מערכת היחסים למצב של כבוד ויחס שווה, ובכך עשית את שלך. כאן את נמצאת בצד שמנסה לפייס ולקרב, ולא בצד המתרחק והשליל. אני משוכנעת שזה יזיז משהו לטובה בקשרים ביניכם.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו