מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מי אומלל יותר??...גלית16/02/2010
שלום רב,
בת 33 נשואה 6 שנים, סוף הריון שני.
ילדה בבית בת 3.
בעלי נמצא על סף סיום פרוייקט מאוד חשוב בעבודה שלו, פרוייקט של מס' שנים.
אני כפי שציינתי נושקת לחודש תשיעי בהריון לא קל בכלל.
אני ובעלי נמצאים בתחרות סמויה של "מי אומלל יותר" כבר המון זמן. אחת לשבועיים שלושה, כל ה"חרא" צף החוצה ומתחילה הטחת האשמות.
כל אחד בטוח שהוא הקדוש העונה בסיפור.
אני יודעת שהוא בלחץ היסטרי, אבל גם אני בתקופה מאוד לא אידיאלית בחיי.
לא יכולה לתפקד כפי שתפקדתי לפני ההריון, חצי מהזמן אני חולה.
אבל אני ממש לא מפונקת...
מטפלת בילדה, הולכת לעבודה ועושה את מטלות הבית (גם מנקה אותו- יש לי ולבעלי חלוקה של שבוע שבוע)
בסוף אני מגלה, אם אני במקרה מעירה איזו הערה לבעלי על תפקוד- שהוא "אשכרה" מקודד במוח כל פעילות שהוא עושה ומטיח אותה בפני.
הוא ממש מנהל רשימה פנימית של מטלות - אשר גם אם הוא עושה אותן "מכל הלב"- מסתבר שהוא נוטר לי טינה עליהן.
שוב, אני ממש משתדלת לעזור גם לו וממש לא מרגישה שאני לא תורמת את חלקי.
אנחנו לא מוצאים את העמק השווה ורבים המון על הנושא.
אשמח לעיצה...תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גלית
יוני16/02/2010הבעיה שלך מורכבת אך הפתרון די פשוט, והוא מתחיל בתקשורת. דברו על העניין, ותהפכי את התחרות הסמויה, לגלויה. ומתחרות תהפכו אותה להתמודדות.
דבר נוסף, שמתי לב שלמרות שציינת שבעלך מאד עמוס. מייד ציינת "אבל" גם לי לא קל.
כאן בעצם מתחילה ה"תחרות". כשרואים את העומס שלי יותר מהעומס של בן הזוג, שזה מצב טבעי וברור. אך כדי לשמור את המערכת בטמ"פ החדר, ולא לעלות לויכוחים וריבים, ולא לברר מי מנצח בתחרות- שברור ששניכם מפסידים ממנה. את חייבת לשים את עצמך במקומו, לראות את המצב מתוך עיניו- סיום של פרוייקט חשוב וגדול (המון לחץ, פחדים שלא יצליח, בוס עצבני, עייפות ועוד), אשה בהריון לא פשוט (שוב פחדים, דאגות ואפילו קצת חוסר אונים או איבוד שליטה) ועוד דברים נוספים (תמיד יש...).
בשורה התחתונה- לך קשה וזה ברור! כמו שברור שאת צריכה את העזרה המקסימלית שאפשר במצבך(דבר שאפשר לתקופה -אם המצב הכלכלי מאפשר- לפתור באמצעות עוזרת, פעם פעמיים בשבוע), ומצד שני בעלך זקוק למנוחה- פיזית ונפשית - ועזרה בבית לפעמים נראית כנטל מיותר (למרות שברור שלא) או עומס וחוסר התחשבות במצבו!
העצה שלי היא שוב, לדבר, להעלות את הקשיים של שניכם, ולנסות >>ביחד<< למצוא פתרון יעיל שיקל על שניכם.
יישר כח על הפתיחות והרצון לפתור את הבעייה!
מאחל בהצלחה ולידה קלה!
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליוני ובהמשך לגלית
עדי בדיחי16/02/2010יוני, הערכתי הרבה. אני מזמינה אותך לכתוב פה עוד, אני חושבת שמהתגובה הזאת בהחלט אפשר ללמוד.
גלית- נותר לי רק לחזק אותך ולעודד אותך אכן ליישם את העצות החכמות שניתנו לך פה. לפעמים, כשאת זאת ה"אמיצה", החלוצה, ואת יוזמת את התקשורת- את מרוויחה כפול- גם את ההערכה של בעלך וגם תקשורת טובה ובריאה יותר, לעבר הורות נוספת.
הידיעה שאנחנו יכולים להיות במקומו של האחר רק מגדילה אותנו ומצמיחה אותנו למחוזות מודעים יותר וטובים יותר לנו אישית ולנו זוגית.
מאחלת הרבה בהצלחה! גם בהורות המתקבת.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליוני ולעדי-
גלית17/02/2010אני מקווה שבעזרת עצתכם ניישר את ההדורים ביננו.
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה רבה, נשמח לעדכונים אם תרצי.
עדי בדיחי17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)