לדורית - משבר בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לדורית - משבר בזוגיות
    אני
    19/02/2010

שלום

אני וחבר שלי גרים יחד 8 חודשים .לפני כן הייונ נפגשים במשך 8 חודשים והכל היה מדהים .
    לאט לאט גיליתי שאני לא יכולה לחיות ולקבל את דרך החיים שלו ,את הלך מחשבתו שמנוגדת לשלי
    ולמעשה כמעט כל דבר שהוא עושה ואומר יכול להוציא אותי מדעתי .
    הבנתי שאני לא רוצה ! לקבל את זה ,לאחר המון המון נסיונות לגשת ולפתור איתו דברים .,כי יש בו עדיין תכונות שאני מעריכה ,אך הריבים הולכים ומתעצמים מיום ליום.

תמיד אני בדילמה ,מתי אני מגזימה בהתנהגות שלי ,לבין החלטה פנימית שאומרת: עם זה אני לא מוכנה להתפשר .
    ניסיתי להתפשר ,ולנסות לקבל אותו ולגרום לו להבין מהן הדברים שאני רגישה אליהם .
    אני מרגישה שאין לי פרטנר ,ויותר מזה ,פשוט ככה הוא ! וטוב לו עם זה!
    אני לא רוצה לשנות אותו ,כי יווצרו המון בעיות אחכ . כפי שנוצרו בנסיונות עד כה .

התחלתי לסבול מנוכחותו ,ולהפגין חוסר נעימות כלפיו ,ואני מרגישה בודדה ונורא מרוחקת בדרך שאני תופסת את החיים ואיך שהוא רואה אותם ואיך לכל אחד טוב לחיות .וזה מנוגד לחלוטין .

עם כל האהבה שיש ביננו ,אני מותשת ,בדיכאון ,מתחילה להתעניין בגברים אחרים ,ומרגישה שכל האהבה בעולם שיש לי כלפיו ,לא מספיקה על מנת שנחייה בהרמוניה ושלווה .
    בשיחות ביננו ,כל אחד אומר שהוא ישתדל לפתור מצידו דברים ולשים לב
    אך יומיים אחכ , כאילו לא קרה שום דבר ושום שינוי ,וחילוקי דיעות ושוני .
    אני מרגישה בת 100 ואני צעירה , יפה ,חברותית ועשיתי מעצמי סמרטוט
    אני כבר לא יודעת מה לעשות .הוא לא רוצה להפרד
    אבל מתחיל ממש להמאס לו ממני ,כי אני לא נחמדה כפי שהייתי פעם

תודה על עצתך
    ויום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדורית - משבר בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות ואהבה לאחר מגורים משותפים

דורית כהן
    21/02/2010

אני יקרה, נדמה לי שהתשובה שלך היא ב"גוף השאלה".
    אגיד לך עכשו משהו שדי הבנתי אותו במהלך השנים: ההתאהבות היא קודם כל מאוד נעימה וכייפית, אבל מעבר לכך אני חושבת שיש לה תפקיד חשוב בזוגיות: לאפשר (כמו שמן בגלגלים) לשני אנשים שונים להתחיל את המגורים המשותפים מבלי מייד לשנוא אחד את השנייה...כי כאשר השונות הטבעית שלנו עטופה במשיכה גופנית ושמחה בנוכחות האחר, אנחנו יכולים "לבלוע" את העובדה שכל אחד מאיתנו רוצה עכשו לעשות משהו אחר, או בא לי לצאת והוא בא לו רק לשבת בבית (כתבת לנו שאת מרגישה בת 100 אז אני מנחשת...) וכן הלאה בכל התחומים.
    זו הסיבה שאנשים היום לוקחים את הזמן שלהם ומנסים לחיות יחד כדי להיווכח אם האהבה מחזיקה מעמד כנגד כל החיכוכים הצפויים כמעט בכל מערכת יחסים בשלב במעבר למגורים משותפים.
    מי שמצליח לגור יחד ולשמר את האהבה - יש בכך כדי לנבא את הצלחת הזוגיות. זה יכול להצליח מכמה סיבות, והכי טוב מצירופן של כל הסיבות: אהבה עמוקה, משיכה פיזית חזקה, מטרות דומות בחיים, הרגלים וצרכים דומים... או לחילופין - אופי גמיש וזורם, לא עקשן, המון הליכה זה לקראת זו, לא ממקום של כניעה אלא ממקום של התחשבות ואהבה ורצון לראות את בן הזוג מאושר.
    אז על פי מה שאת מתארת את הרגשתך - הנסיון לא עלה יפה, והאהבה הולכת ונרמסת לה מהר ע"י השונות והויכוחים. עם כל הבאאסה, לא צריך עד כדי כך להצטער, כי למדת משהו על עצמך, עליו ועל זוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו