הידידה של החבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הידידה של החבר
    טלי
    23/02/2010

מה עושים כשיש לחבר ידידה טובה שקוראת לו מותק, כולו נמס כשהם מדברים, היא נכנסת לו לכיס במה שנוגע אלי אבל הוא לא מצליח להבין או שעושה את עצמו כשאני מנסה להסביר מה מפריע לי? יש לה חבר. אני בכלל לא יודעת אם זה לגיטימי שהקשר הזה מפריע לי אבל ככה זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידידה של החבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי טלי

שירית
    23/02/2010

החבר שלך לא מבין למה זה מפריע לך אבל אני כן ולדעתי יש לך את כל הלגיטימציה לכך.
    הידידה הזאת פולשת לתחום הפרטי שלך עם בן זוגך! היא כנראה אדם שתלטן שאוהב שיש לו שליטה או השפעה על הסובבים אותו. ה"מותק" מעיד על כך שהיא גם תופסת סוג של בעלות על החבר שלך. כאילו מרמזת: אני הייתי פה קודם...
    החבר שלך כנראה,מאפשר את זה כי משהו באישות שלו צריך את " הקול " הזה. מישהו שיגיד לו מה נכון או לא וכו'.
    אני מציעה לך לשבת עם החבר שלך ולהסביר לו שמה שקורה בינכם הוא שלכם בלבד. שזוהי חדירה לפרטיות שלכם.
    ולידידה הזאת , באותם מצבים שזה קורה, הייתי אומרת בנחמדות ובאסרטיביות כאחד ,שמה שקורה בינכם הוא לא עיניינה ושהחבר שלך הוא ילד גדול שיכול להתמודד איתך. וכך לאט ובסבלנות תהפכי את להיות ה"קול" הזה של החבר שלך.
    חיזקי ואימצי, מקווה שעזרתי קצת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעייה עם הגבלת החופש והאוטונומיה

דורית כהן
    23/02/2010

טלי היקרה, לי יש דעה אחרת מאשר לשירית, במקרה זה.
    ראשית, עלי לומר שאני מבינה את התחושה המתקוממת שלך כאשר זה קורה. מישהי אחרת קוראת לחבר שלך "מותק" והוא נהנה מכל רגע ומתמוגג.
    יחד עם תחושת ההתקוממות האוטומטית שעולה לך, תני את דעתך לעוד כמה דברים:
    1. החבר שלך מאוד נהנה. (אז כאשר את ביקורתית כלפי זה את גוזלת ממנו הנאה)
    2. את מגבילה את החופש שלו, את האוטונומיה שלו.
    3. הגבלת החופש והאוטונומיה בין בני זוג עלולה להוביל ל"דווקא", או להסתרה. כמו: אין בעייה, זה מפריע לך, אז לא אעשה זאת. אבל כאשר את לא בסביבה, אעשה זאת בהחלט, כי אני שונא שמכתיבים לי איך להתנהג.

יש כאן גבול דק בין "להכריח" ולכפות על בן הזוג דברים על פי ראות עינייך, לבין לשתף אותו שזה לא נעים לך, אבל באמת לאפשר לו לב ח ו ר ב ע צ מ ו מה לעשות עם זה.

איזו מין זוגיות תרצי שתהיה לך: זוגיות בה את מכתיבה דברים ובן זוגך לכאורה נשמע לך אבל מתקומם בגלוי או בסתר על ההכתבה, או זוגיות בה כל אחד משתף איך הוא מרגיש ונותן לשני חופש בחירה איך להתנהג.
    הרי אם תכפי עליו, לא תדעי בעצם מה קורה בפועל, כאשר את לא בסביבה.
    ולסיום - משהו חשוב!!!
    אם לאורך זמן תראי שמה שהוא בוחר זה לא להתחשב בך - להבדיל מ"לא להישמע לך" - תדעי איפה את עומדת, ותוכלי להחליט בצורה הרבה יותר מודעת האם הוא טוב בשבילך או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דורית

שירית
    24/02/2010

קראתי את מה שכתבת ואני מסכימה איתך.
    איתך בדיעה שכפיה יוצרת אנטגוניזם מחד או ריצוי מנגד. ושני הדברים אינם תורמים לקשר טוב ובריא.
    תודה שהארת את עיניי (שוב).
    שירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירית - תודה על היושר ועל הגמישות!

דורית כהן
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור...

נשואה טריה
    25/02/2010

ברור שזה מפריע לך ...מעניין אותי לדעת מה הוא היה חושב אם גם לך היה ידיד שהיה ממיזס אותך רק מלדבר איתך ....אני חושבת בצורה נכונה ואת חייבת להגיד לו שזה מפריע לך ....
    תהי חזהק ותגידי מה שעל ליבך אחרת תצטרכי להשאר עם התחושה המגעילה הזו תמיד
    תראי לו שזה מפריע לך ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו