מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מפסיקה לבכותנשואה טריה25/02/2010
היי ,פעם ראשונה שלי פה באתר ,ומרגישה מאוד מבובלת ,לא יודעתלמי לפנות .
אני בת 25 ובעלי בן 28 נשואים כשמונה חודשים.
לפני מספר ימים הלתחי להרגיש מין ריחוק מבעלי ואדישות שבעבר לאהפגין כלפי ,היה ביננו ריב בו הוא טען כי הוא לא יכול להפתח כלפי ולספר לי מה הוא מרגיש .אני מצידי שאלי לשלומו וניסיתי להתקרב אך הוא שלל אותי על הסף בטענה שאני לא מבינה אותו ושהוא מאוד מאוכזב ממני .
הסברתי לו שיש המון דברים שמפריעים לי בו אוני עדין באה ואומרת לו אותם מהסיבה הפשוטה שהוא חשוב לי וככה אני מצפה ממנו .
הוא המשיך וטען בפני שאין לו את היכולת לדבר איתי ולהיות פתוח לגבי דברים שמפריעים לו כי מפחד להתאכזב מהתגובה שלי .
אני לא יודעת מה לחשוב כבר וחוששת מהריבים העצומים האלה(סך הכל אנחנו נשואים טריים ) ,עם כל זה אני חוששת מעצם העובדה שאולי הוא כבר אוהב אותי כמו פעם(הוא תמיד מזכיר לי פשלות שלי מהעבר ולא מניח לי להסביר לו דברים שאולי יושבים לי על הלב ומפריעים לי בו )הוא חשוב לי מאוד והייתי רוצה לדעת שמדובר בתקופה כזאת זמנית שתחלוף והכל יהיה כרגיל ,לציין כי בזמן האחרון הוא מעדיף להסתובב עם חברים שלו ולהיות כמה שפחות במחיצתי ,הוא תמיד שופט אותי ולא נותן לי הזדמנות ,אני מרגישה שאני צריכה בכל פעם להתחנן אליו והתנצל כי לא נעימה לי הסיטואציה בכל פעם שהוא שותק ומתעלם ממני
אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות לא מפסיקה לבכות ומרגישה כבר כמו סמרטוט לידו בכל פעם שצריך לסיים ריב והשלים כי מצידו זה אף פעם לא בא .
אשמח לתשובה בהקדם
נשואה טריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחננת לתשובה ,קשה לי.....
נשואה טריה25/02/2010אני לא יודעת איך הדברים באתר מתנהלים אבל אני צריכה תשובה מהר אני כבר לא יודעת מה לעשות ..עכשיו אני פשוט יושבת כל הזמן ובוכה ,אין לי חשק לכלום אני מרגישה חולה מכל המצב הזה ואני צריכה שמישהו יתן לי פיתרון ,אני כבר חושבת שאולי תמיד אני לא בסדר ומיואשת כבר מהחיים,לא יודעת איך להגיב ומנסה למצוא סוף להרגשה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשואה טריה
עדי בדיחי25/02/2010ראשית חשוב שתדעי- נכון, הקשר ביניכם כרגע במשבר, אבל ככל שתהיי פאסימית יותר תעצימי את הסיטואציה ותתייאשי- כך גם תראי שלמחשבות השליליות האלה יש כוח ולא תראי התקדמות. נכוןשקל להיכנס לתסריטים, אבל דעי שזה לא נדיר, שזה מצב שפוקד הרבה זוגות וזה רק בידיים שלכם לשלוט במה שקורה.
אז קודם כל- לנשום. לדעת שיש פתרונות וכשיש חיבור בסיסי טוב ואהבה אחד לשני- יותר קל לבוא ולפתוח את הראש לפתרונות ולמטרות משותפות.
נשמע שהבעיה העיקרית ביניכם היא התקשורת. בשביל תקשורת טובה לפעמים צריך ללמוד טוב איך בונים אותה, ומאיפה בכלל מתחילים?
סביר להניח שגם לבעלך לא טוב במצב העכשווי. נסי למצוא עיתוי מתאים ולהציע לו ללכת יחד לטיפול זוגי. בטיפול הזוגי המטפל משמש מעין גשר להביע את הדברים, באמצעותו שניכם מבינים טוב יותר זה את זו וכך את לא מרגישה שאת משתתקת מולו כי הוא לא מאפשר לך להסביר עצמך או ההפך- הוא מרגיש שאינו יכול להיפתח- יש לכל זה סיבה. בטיפול אתם יכולים לעלות על זה ולקבל מתנה- להבין את שורש העיניין ויחד עם המטפל להיכנס לתהליך שיאפשר לשניכם לתקשר נכון ובריא יותר. כבר הזכרנו כאן מספר פעמים שיש הנחה משמעותית בטיפול זוגי דרך קופות החולים השונות ושווה לך לבדוק. בשביל תקשורת טובה וזוגיות בריאה זה בהחלט שווה את זה.
בברכה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)