מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשוי באושר, חושש להתאהב באחרתגבריאל01/03/2010
אני נשוי באושר ואוהב את אשתי.
אבל אני מרגיש שאני עלול להתאהב בקלות באישה אחרת.
חשבתי שכאשר אהיה בזוג עם אישה אהובה, זה ייפסק.
אבל יש נשים שעדיין גורמות לי להרגיש אותו מתח והתרגשות משכרים.
אני נזהר מהן מאד ומשתדל להתרחק מהן, ובכל אופן אני מרגיש רע.
מה זה אומר עלי? מדוע אני כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גבריאל
עדי בדיחי02/03/2010אני חושבת שמה שאתה מתאר הוא שכיח, ולכן אולי אין ממש טעם להרגיש "אשמה" שסה"כ אתה אדם שרואה גם באחרות פוטנציאל להתאהבות. כאנשים, אנחנו כאלו שיכולים להרגיש או להתאהב בכמה אנשים, אני חושבת שזה קורה בעיקר לאלו מאיתנו המחפשים ריגושים, גיוון ואוהבים אנשים באופן כללי.
כל עוד אתה יודע להתרחק, לרכוש כלים ותובנות לגבי עצמך, ובד בבד להישאר אוהב ונאמן- אני לא רואה בזה שום רע. מעבר לכך לא תארת מצב בו אתה נמשך לתוך סיטואציה "מסוכנת" ובודק את הגבול ו"משחק באש", אלא הפוך- אתה משתדל להתרחק כי אתה יודע שזה הגבול שלך. זה מוערך.
אנחנו לא יכולים לצפות מעצמנו להיות עיוורים ואטומים רגשית לסביבה. זכור שבזכות רגישותך לאנשים, ייתכן וקצרת הרבה הצלחות בחיים, כך שהתכונה הזאת יכולה להביא להרבה נחת.
הייתי מציעה שתבדוק מול עצמך למה אתה מרגיש אשם, האם אתה חושב שאם אתה עלול או מעיז לחשוב על אחרת "מה היה קורה אילו" זה בהכרח מעיד עליך, נניח, משהו רע? האם מחשבה היא בהכרח מעשה? האם מחשבה יכולה להישאר כמחשבה, כדימיון, כפנטזיה? בעוד המציאות שלך סה"כ טובה ויש זוגיות מספקת.. (זאת הסיבה בד"כ שפנטזיות נשארות פנטזיות).
אשה אהובה לא תוכל לגרום לך להפסיק להרגיש את הפוטנציאל הגלום באחרות, היא יכולה לגרום לך להישאר נאמן לה (כי- היא מתאימה, כי- היא טובה לך מספיק, כי- אתה רוצה לשמר את הקשר איתה וכו' וכו'), היא יכולה לגרום לך לאהוב אותה ולהרגיש שהיא האחת. אבל לגרום לך להיאטם לכל מה שקורה מסביב- היא לא תוכל וגם אין צורך. זה בדיוק טיבו של אמון- שיש בחוץ כ"כ הרבה, אבל בתוך הבית יש את מה שאני באמת אוהב, מה שמקבל אותי כפי שאני, ומשאיר אותי על הקרקע.
מקוה שעזרתי בתשובתי
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)