מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים וחוסר יכולת להשתחרר מהעברתומר01/03/2010
שלום רב
אני מאוד אשמח אם תכולו לעזור לי
אני מניחה שאני הולכת לכתוב הרבה... מאוד חשוב לי שתבינו אותי.
אני בחורה בת 26, עברתי לא מעט מערכות יחסים ובכל פעם אני נתקלת באותה בעיה ואינני מצליחה להשתחרר ממנה.
כשהייתי בת 19 היצאתי עם מישהו למשך כמעט שנתיים
הבחור הזה היה טעות חיי, הוא אימלל אותי ואני כילדה לא ידעתי איך להתמודד עם זה.
הבחור הזה בגד בי אין ספור פעמים והפך את השנה וחצי האלה לחיי גיהנום.
הייתי ילדה נאיבית...
החוויה הכל כך נוראית הזאת מלווה אותי עד היום
אני לא מצליחה לנהל מערכת יחסים מבלי שזה יטריד אותי.
אחרי הבחור הזה, בגיל 23 הכרתי בחור מקסים, היינו יחד שנה.. אבל אני הרסתי את המערכת יחסים הזאת בגלל הבעיה הזו.
אחריו היה לי עוד בחור, היינו יחד שנתיים..
ועכשיו יש עוד אחד, כ-4 חודשים ואני פוחדת שוב להרוס את זה בגלל הבעיה שלי.
הבעיה שלי היא כזאת-
אני לא מצליחה לסמוך על שום גבר
אני חייבת לציין שאני לא מראה זאת כלפי חוץ
אף פעם לא לחצתי על שום גבר
כן מאוד חשוב לי שלא ירגישו כלואים בתוך המערכת יחסים
הבן זוג שלי מקבל את החופש שניתן לקבל בתוך מערכת יחסים
אבל תמיד זה חוזר, ומטריד...
זה יושב לי בראש... זה אוכל אותי.
אני רוצה לכתוב על הגבר שאני איתו היום
אני יוצאת עם בחור בן 28
הבחור הזה ניהל רק 3 מערכות יחסים בחייו. בגיל עשרה, שזו הייתה מערכת יחסים פתוחה. בגיל 21 בערך, והוא בגד באישה הזאת, כאן אני חייבת לציין שהוא סיפר לי על הבגידה והוא סיפר שהמצפון שלו היה גדול ושעד היום הוא מתבייש במעשה שלו ושמגיע לו שהיא עזבה אותו בסוף.
אחריה הייתה לו מישהי בגיל 25, הם היו יחד 8 חודשים, זו הייתה מערכת יחסים רצינית ובסוף הוא עזב אותה, בגלל שהוא פחד מרצינות שהקשר הולך אליה.
אנחנו הכרנו לפני 4 שנים במפגש שהיה באיזו קומונה שהייתי פעילה בה והיינו בקשר וירטואלי.
לפני חצי שנה בערך נפגשנו וניהלנו קשר של סקס בלבד.
זו הייתה הפעם הראשונה שניהלתי סוג של קשר כזה.. אחרי חודשיים אמרתי לו שאני לא יכולה יותר כי אני מפתחת רגש, ואמרתי לו שאני מעדיפה לנתק קשר.
אני ידעתי שהוא לא רוצה קשר רציני כי הוא פוחד מהמחוייבות הזאת. אני קיבלתי את זה והבנתי אותו... והחלטתי פשוט לחתוך את זה.
אחרי שבוע שניתקנו את הקשר הוא דיבר איתי ואמר לי שהוא לא מוכן להפסיד אותי בגלל הפחד הזה שלו.
אני עד עכשיו מודעת לקושי שלו, אבל הוא תמיד אומר לי ששווה לו להלחם עלי... שחיי הרווקות צריכים להגמר.
ובכלל הוא מדבר איתי על הדברים הרציניים האלה, הוא מתקן תמיד דברים שמפריעים לנו, הוא נמצא שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך (תסלחו לי)
תומר01/03/2010אבל עכשיו, כשהכל טוב...
שאני יודעת שיש לידי גבר שבחר להכנס לשם- בגללי.
גבר שממש אכפת לו ממני... ממש טוב לי איתו.
הוא תמיד מערב אותי בהכל... הוא יוצא ומזמין אותי- לכל מקום שהוא הולך. זה כזה כיף ובטוח.
אבל עכשיו זה מתעורר
כשהוא חרמן מידי- זה מדאיג אותי.
הוא מדבר על סקס- זה מפחיד אותי
אתמול יצאנו לפאב עם חברים שלו, אני כל כך בוחנת אותו.. אם הוא מסתכל וכמה.
יש לו חבר אחד שתמיד חייב להסתכל סביב... וראיתי שלחבר שלי לא נעים ממני, שהוא מנסה להיות רק איתי.. אבל לא, הייתי חייבת לריב איתו על זה אחרי זה.
ובאמת שזה מציק לי, זה הופך את זה לכזה כבד...
כאילו כל הגברים אותו דבר.. כאילו הוא חייב להסתכל, חייב לפנטז, לדמיין.
כאילו שלכל הגברים לא מספיקה אישה אחת.. תמיד צריך עוד.
ממש ככה.
אני רואה את זה כאילו שכשאישה מסתכלת על גבר, היא רואה בחור יפה, נעים לה להסתכל.
כשגבר מסתכל, הוא מפשיט ומדמיין, מה שיש לידו כבר לא משנה.. תמיד כדי להסתכל עוד.
זה תמיד הורס אותי מבפנים.
תמיד אני משווה את הגבר הנוכחי לאותו גבר שהיה לי כשהייתי ילדה..
הקול, הלבוש, השיער, המשפחה, התחביבים... הכל.
לפעמים נדמה לי שאני פשוט צריכה לחיות עם זה... וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה?
תומר05/03/2010בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית שלום
עדי בדיחי05/03/2010מצטערת על העיכוב בתשובתי אלייך.
קראתי מספר פעמים את הודעתך כאן, ונשמע שיש פה חוויית פספוס- כתבת שהיו כמה מערכות יחסים שבהן חזר האלמנט הזה של אמון. כידוע אמון בונה את הקשר וגם מצליח בהרבה פעמים להחזיק את הקשר לזמן ארוך מאוד. ללא זה- הדברים פשוט בלתי אפשריים.
הנה הגיע לחייך בחור שמוכן להשקיע ומוכן לתת מעצמו, להיות מודע ולא רוצה לאבד אותך.
את מנגד חוששת מאוד ומאפשרת לחששות ולפחדים לנהל אותך ואת הקשר, וגם אותו. את מאפשרת לפחד הזה מקום של ממש, ובצדק- כי האבטיפוס הראשוני שלך- הקשר ההוא כשהיית צעירה- הוא ה"מודל", הוא החוויה והמפגש הראשוני והאמיתי שהיה לך עם אהבה לאורך זמן. אהבה שהיתה מהולה בבגידות ובתחושה מתמשכת שאת לא שווה, ואף פעם אשה אחת לא מספיקה.
דווקא בגלל שזה קשר ראשון שהיה וזה הטעם שהשאיר, אין לך מנוס אלא מלהשוות את כל הקשרים אחרי כן לאותו אחד. זאת חווית הטראומה, והיא נשארת וחודרת לנו לזכרון ללא הרף.
כדי לטפל בשורש הבעיה, שכ"כ מונע ממך להתקדם כרגע ולתת לזוגיות החדשה לפרוח למקומות טובים, אני מייעצת לך בחום לגשת לייעוץ של איש מקצוע, זה יכול להיות קואוצ'ינג, טיפול אישי פרטני דינאמי או התנהגותי- מה שיותר ידבר אלייך. הקשר הנוכחי "יושב" ונוגע במקומות של הקשר ההוא, הטראומתי, הדברים קורים לא במודע וללא שליטתך תמיד, עד שזה מגיע לריב או לתחושה שהצד השני כבר לא יודע איך להתמודד.. כי המצב לא "נורמלי", הוא מצב מוקצן רגשית וטעון.
בייעוץ אישי תוכלי לברר בדיוק את שורשי הבעיה ולעבד כל חלקה שהיתה בקשר הראשוני, לעבד את החוויות של האשמה, של הבגידה, של התחושה שלא מספיקה אשה אחת, בעיבוד הזה את תרגישי חזקה ושהשליטה בידייך אל מול הקשר ההוא שהשליטה ברחה ממך. בייעוץ תוכלי להיכנס לכל המקומות האלו ולעבד אותם עם מטפל נייטרלי אל מול לעבד אותם עם החבר הנוכחי שלא מתפקידו באמת לשאת את כל הטראומה הזאת.
הטיפול הוא בגדר מתנה ושעת חסד בשבוע, בה את פשוט את. ללא צורך לרצות ולהיות כ"כ בסדר. מניסיון- את תצאי אדם אחר.. ותרגישי שחרור אמיתי.
מקווה שעזרתי,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)