מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חד הורות וזוגיותאילה02/03/2010
שלום
אני בת 40 חד הורית טרייה, עם קשרים זוגיים לא מוצלחים ב-20 השנה האחרונות, קשר או שניים רציניים וארוכים ואח"כ 2 קשרים מיניים בלבד בלעדיים וארוכים (ללא זוגיות שלמה). באופן מוצהר ויתרתי על זוגיות מלאה, לא חיפשתי שום דבר ולא רציתי קשר. לפני כשנה ילדתי לראשונה ומאז כולי בתוך הקשר עם ילדי, ודווקא עכשיו מתעורר הצורך בזוגיות (ממשיכה לקיים קשר מיני בלבד עם אותו בחור) ובעצם דווקא עכשיו אני לא רואה איך להתחיל אפילו.... לא חושבת שמישהו יהיה מעוניין בחד הורית שמשקיעה את רוב זמנה בעבודה וגידול ילד... לא יודעת היכן לפגוש וגם כשפוגשת בעבודה או מסגרת אחרת, מרגישה שאין לי את הכלים לפתח משהו בכלל.
אשמח לעיצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילה יקרה
שירית03/03/2010ראשית, אני רוצה לברך אותך על הצעד הנבון שבחרת לעשות ומאחלת לך שתגדלי את הנסיך שלך באהבה, בעוצמה ובנחת.
אני בת 45 וגם אני חד-הורית מבחירה. אני מגדלת את ילדי בן ה- 6 עם שותף להורות ,שלא כמוך, אם הבנתי נכון, שמגדלת אותו לבד. אבל, לצורך העיניין אני לא רואה שום משמעות להבדל.
כשאני החלטתי להיות אמא ,לא ויתרתי על משאלת ליבי -זוגיות. (זוגיות טובה, הדדית ומפרה.) מה שכן ויתרתי עליו היה החלום או הקונספט של ילד שהוא תוצר שך זוגיות. כלומר, עשיתי הפרדה בין רעיון הזוגיות לרעיון ההורות.
ואמנם ממש כמוך,באותה תקופה שבה מטרת ההורות היתה בראש מעייני, הזוגיות נדחקה הצידה.
כשבני היה בן שנה. הצורך או הרצון לממש את חלום הזוגיות התעורר מחדש ושוב יצאתי לדרך לחפש בן זוג. ולהפתעתי מצאתי את עצמי חוזרת על אותם דפוסים שקדמו להולדת בני.מצאתי את עצמי פוגשת את אותם פחדים.ההבנה הזאת הביאה אותי להתחיל תהליך של קואוצ'נג שממקד אותילאותה מטרה.
תיראי, את מספרת שבעברך רק קשר 1 או 2 רציניים וכל השאר זה רק סטוצים. וזה מעיד על איזשהו קושי שלך באותה סוגיה. ז"א שהקושי ביצירת זוגיות הוא לא חדש לך.
ובנוסף, את אומרת שאת לא מאמינה שתמצאי את הגבר שיקבל אותך ואת בנך.
בנוסף לקושי הישן את מוסיפה סקפטיות ופסימיות. זוהי מחשבה מגבילה. מתוך כל הגברים הפנויים לא קיים גבר אפילו גבר אחד שיקבל אתכם??
קשה מאוד לשנות דפוסי מחשבה והתנהגות לבד. קשה לזהות מהם הפחדים והמחשבות המגבילות,ש"תוקעים" אותנו מלהגיע ליעדינו. זה הרבה יותר עמוק מ"איפה אני מכירה את הגברים?"....
יקירתי, גשי לקבל עזרה מקצועית. לבד זה קשה ואולי אפילו כמעט בלתי אפשרי.
אני מקווה שתקבלי את המלצתי בהבנה , דווקא בגלל המקום הדומה שלנו .
ובהרבה תמיכה ואיחולי הצלחה, שירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
אילה03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)