הסוף...?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסוף...?
    מיכל
    02/03/2010

שלום רב!

בעלי ואני נשואים מזה כ-4 שנים. לפני כשנתיים נולדה בתנו הבכורה ומאז הכל השתנה.

בעלי מעדיף להיות פסיבי, אדיש בכל הקשור לבית., אנחנו מתווכחים המוןןןןן ,פעמיים הייתי על סף עזיבה והוא הבטיח שזה ישתנה. היינו בטיפול זוגי אצל מטפלת מדהימה שעוזר לסירוגין- יש שיפור ,אבל רק לשבוע,שבועיים, שלוש ואז הכל חוזר לקדמותו. בשלב מסויים בטיפול המטפלת בקשה שיגיע אליה לבד כי קודם הוא צריך ל,מצוא את הנשמה שלו" לפני שמביא משהו לזוגיות שלנו".ומאז הולך אליה לבד. אני מדי ]פעם מצטרפת.

הוא מודה שהוא מתנהג כמו ילד ,שהוא לא עושה מספיק ולא אחראי. אין לי כוחות להתווכח איתו ולנסות לשכנע אותו להיות חלק מחיי המשפחה שלנו. ניסיתי להשתנות בעצמי(חלקית גם אני השתנתי לטובת העניין), ניסינו את הטיפול אך אני מרגישה שזה לא הולך לשום מקום. במחשבות שלי מקומו הוא בדירת רווקים ,עם צעירות בנות 18, מבלה כל הלילה בפאב וישן עד הצהריים.

בימים האחרונים הגעתי למסקנה חדשה- זה פשוט לא ילך! אין לי כוחות לנסות יותר! אני לא חושבת שיש לי רגשות כלפיו (אולי פשוט לא זוכרת איך זה הרגיש פעם) ואולי הרגש היחידי הוא כעס ו,אכזבה ותסכול.

עד עכשיו רציתי להלחם בשבילנו, בשביל שנינו ובשביל הילדה. לא פחדתי לעזוב, להיות לבד ,לגדל את הנסיכה לבד. אבל רציתי לנסות שזה יצליח.

היום זה כבר לא כך אני לא רוצה להלחם אבל אני כן פוחדת לעזוב והסיבה היא הילדה שכבר בת שנתיים, מבינה ורוצה את אבא שלה.

אני לא מסוגלת להכאיב לה כל כך , אני בטוחה שזה ישפיע עליה לשלילה.

אני נקרעת בין הרצון שלי להפסיק להלחם לבין הפחד לפגוע בילדה.

אני לא ממש יודעת מה אני מבקשת ממך

אולי עצה, הארה, הערה...

משהו כדי שלא אשאר לבד עם כל זה.

תודה מראש

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסוף...?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי מיכל

שירית
    05/03/2010

אני אנסה להאיר לך ...
    לפני כן אני רוצה לחזק אותך בתחושותייך. עושה רושם ויותר מזה, שבעלך אכן לא מוכן לעשות את השינוי. לא מוכן לקחת אחריות . ילד! . מתוך ההבנה שזה לא ישתנה, מאוד ברור שאת לא רוצה להשאר במקום הזה יותר. נלחמת ...התאמצת...עשית את שלך...מספיק!
    באשר לגירושין וההקשר לילדה. אני מבינה את הרצון שלך לגונן עליה ולחסוך ממנה חוויות טראומטיות. אבל....אני חוששת שאם תישארי תשלמי ,את, מחיר כבד מידי. תחיי עם בן זוג לא ראוי וגם לא תאפשרי לעצמך מערכת יחסים חדשה וטובה.
    אני גם לא חושבת שלגדל ילד בתמונת זוגיות כמו שלך זה הדבר הטוב הבריא עבורו. תחשבי איזה מודל זוגיות הבת שלך תחווה ותפנים. הורים ,שרבים ולא מתפקדים כזוג.
    אולי הגירושין ילמדו את בעלך אחריות מהי. לפחות כלפח הילדה!
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעגל קסמים זדוני

דורית כהן
    07/03/2010

בוקר טוב מיכל, אני מצטרפת לדבריה החכמים של שירית.
    מכיוון שכבר נכנסתם לטיפול זוגי, ובנוסף הוא אף הולך בעצמו, ובכל זאת לא משתנה שום דבר, יתכן שהוא (בשלב זה של חייו) אכן "ילד" בעצמו ואינו מוכן לקחת אחריות.
    יחד עם זה יש בעייה ברורה במערכת היחסים שלכם שלא מאפשרת הופעת אהבה בין גבר לאישה: בלית ברירה - את לקחת על עצמך יותר ויותר את תפקיד ה"בוגר האחראי" בבית, כנראה מפני שהוא לא הראה סימנים שהוא מוכן לכך, ואז נוצר מעגל קסמים זדוני, שבו ככל שאת לוקחת את התפקיד של המבוגר, ה"צודק", הנוזף, - כך הוא נשאב לתפקיד הילד שאינו רואה מה צריך להיעשות, ומתקומם בתוכו על כל נזיפה ועל כל דרישה שלך. לפעמים בגלל שאחד מבני הזוג מתחיל בדרישות - השני לא מצליח להפנים אל תוכו שדברים צריכים להיעשות בבית ו"נוח" לו להיות "ראש קטן".
    לדעתי זה הפך להיות המוטיב המרכזי ביחסיכם, וכאשר זה קורה - לא יכולה להישאר אהבת גבר לאישה. כמו שכתבת - הכעס והאכזבה אצלך, והחשש התמידי מנזיפות ומתלונות אצלו - מאפילים על כל דבר אחר שאולי היה שם פעם.
    אם הגעתם לניתוח הזה בטיפול הזוגי וקיבלתם כלים איך לצאת מן המעגל הזדוני הזה - והכלים לא עזרו - אני הייתי מרימה ידיים, כמו ששירית הציעה. יתכן שיעברו עוד כמה שנים עד שהאיש יתבגר, ויתכן שהצעד הזה יעשה טוב לכולם, כולל לבת שלך, שתקבל אבא משוחרר מנזיפות אמא, ותקבל אמא שלא תהיה מלאה בכעס. ויתכן שזו הדרך היחידה לגרום לו לפתח אחריות ובגרות, כאשר ייאלץ לקחת אחריות על הילדה מספר פעמים בשבוע.
    אשמח לשמוע מה דעתך, מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו