מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "ידידה"עדן03/03/2010
שלום שמי עדן אני בת 18 וחצי (חיילת) ויש לי חבר בן 22 כבר 7 חודשים.
היחסים בנינו מעולים הוא מאוד אוהב אותי ואני החברה הראשונה הרצינית שלו שהוא באמת אוהב, הוא היה לפני כן כמו "דון ז'ואן" כזה..רודף שמלות.
העניין הוא שהוא תמיד היה אומר לי שאין דבר כזה ידידים וידידות כי לדעתו זה תמיד איכשהוא מתפתח למשו מעבר (אני מסכימה עם זה חלקית). ובגלל מה שהוא חושב נתקתי קשר עם 2 אקסים שלי וכל מיני ידידים לא קרובים..זה בסדר מבחינתי..אבל בזמן האחרון הוא פתאום חזר ליהיות בקשר עם ידידה שלושאיתי בבסיס באותו גף. הוא מתקשר אליה בתירוץ שהוא רוצה לשמור עליי ושתדאג לי שאני לא יעשה שטויות ואני אהיה חזקה(ריתקו אותי לשבוע). העניין הזה לא מוצא חן בעניי כי זה נראה לי מאוד פטתי. הוא התקשר אליה היום עוד לפני שהוא התקשר אליי בכלל, הוא אמר לי שזה סתם לשאול מה שלומה ואני מרגישה שהיא מאוד בעננים מכל הסיפור הזה (היא תמיד רצתה אותו).
העניין הזה מפריע לי..אמרתי לי והוא הגיב מאוד באדישות ואמר לי שזה כלום. אבל אם הוא דורש מימני לנתק קשרים למה הוא מרשה לעצמו? מה אתם חושבים על העניין הזה ומה עליי לעשות חוץ מלדבר איתו יפה כי זה לא עוזר...
תודה. עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדן
עדי בדיחי05/03/2010אני מבינה את התחושה שלך.. מאידך, את אומרת שמאז ומעולם הוא היה רודף שמלות.. זכרי שבאיזה שלב האדם בו אנחנו מתאהבים יתנהג טבעי וכפי שהוא באמת- ואולי זה העיניין פה. אולי דרך אותה בחורה הוא מבקש להיות הדון זו'אן.. אישור לגבריותו וכו'.
אם זה מתאים לך בתוך הקשר- זה עיניין אחר. טוב עשית שפנית אליו ודיברת איתו.. מדברייך זה לא עזר, אבל חשוב לדעת איך פנית אליו ובאיזה עיתוי.. האם זה היה בארבע עיניים וקיבל את המשקל והמקום החשוב לשיחה כזאת.
בכל אופן, יש דילמה האם לשחרר לו את החבל ובאמת לקבל אותו כפי שהוא ולהבין שחלק ממנו הוא אותה התנהגות, או לנסות לרסן אותו- ובכך להסתכן שיתרחק, או שיסתיר התנהגותו ממך.
חשוב שתחשבי עם עצמך מה את מוכנה לקבל ועד כמה, בפרט שהוא מצהיר שאין דבר כזה ידידות. העובדה שהתקשר אליה לפנייך יכולה היתה להעיד כי את במקום אחר, בעדיפות משנית, אבל לא הייתי "מוכיחה" אותו דרך שם.
הדבר היחיד והכי בריא לקשר שאת יכולה לעשות הוא לתפוס רגע מתאים בארבע עיניים ובמקום מספיק נייטרלי, להסביר לו איפה את פגועה ואיפה את מרגישה לא נוח או מאויימת- ולא איפה הוא לא בסדר, על מנת לא להרחיק אותו יותר. משיבין את החוויה הסובייקטיבית שלך- ייתכן ויתן לך את המקם וההרגשה הראויה. כמו כן לעמוד על אופיו וטבעו של הבחור- אם זהו טבעו ואישיותו- חשבי האם זה באמת מתאים לך. כי לא תרצי שישתנה באופן מלאכותי.
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)