בעיה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה קשה
    רחל
    03/03/2010

אני נשואה שנים רבות וילדי בוגרים. הבעיה היא שבעלי אינו מצליח בעסקיו והחובות מצטברים כל הזמן. אני מרגישה שאינני אוהבת אותו יותר. ואין לזה קשר לפרנסה. אין ביננו מין כבר זמן רב, אני מעונינת להיפרד ומאד לא רוצה לפגוע בו. הוא אדם סגור מאד וקשה לו לדבר על בעיות. אני מסתובבת כבר זמן רב כמו עם עצם בגרון. אין לי שיתוף והוא לא ממש מתעניין בבעיותי. לא אוכל להסתדר לבד מכיוון שפרנסתי זעומה ואין לי הורים שיכולים לתמוך בי כלכלית. האם אני צריכה להשאר במצב זה עד סוף חיי? אני בת 50 וממש לא יכולה לחשוב על האפשרות לסיים את חיי עם בן זוג שאיני אוהבת.
    אודה לעצה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לייצר מודל חדש לזוגיות בעזרת ייעוץ

דורית כהן
    07/03/2010

רחל יקרה, ראשית, אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי. צר לי על התחושות הקשות שלך. מצב הנישואין שלך מאוד מעיק - על שניכם - כל אחד מתבצר בתחושותיו הקשות כנגד השני. יתכן שאצלו יש תרעומת על כך שאין ביניכם אינטימיות גופנית כל כך הרבה זמן, והצטברו המון שכבות של אכזבה וכעסים שלא מאפשרים לאהבה - אם עוד ישנה - לצאת לאור. ככל שתהיו יותר זמן במצב הזה - כך זה ייעשה יותר גרוע.
    אני יכולה להציע שתגיעי לפחות לשעת ייעוץ אחת אצל פסיכולוג - או לבדך או איתו, ויתכן שיעזרו לשניכם ליצור מודל זוגיות שיתאים לצרכים שלכם. אני מבינה שכלכלית לא ניתן לפרק, אבל אולי ניתן - במודל החדש שתייצרו - להתרווח רגשית, להרגיש יותר חופשיים למלא את הצרכים הרגשיים אולי עם אחרים, מבלי שזה יעורר התנגדות. כמובן שלפני יציאה לכיוון פתוח כזה - חשוב לבחון את יחסיכם יותר לעומק כדי לראות אם ניתן לשקם את הזוגיות ולהביאה למקום הרבה יותר נעים.
    לסיכום - אתם תצטרכו להשקיע קצת כסף בייעוץ זוגי קצר מועד, אבל יש לכך סיכוי לתרום לרווחה הנפשית שלכם לאורך הרבה שנים, כך שזו יכולה להיות השקעה חשובה.
    אשמח לשמוע מה דעתך על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו