מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה יהיה איתי?O05/03/2010
אהלן,
אני ב22, ומזה כשלוש שנים אני לא נמצא במערכת יחסים.
אני מאוד רוצה להכיר כבר את הבחורה האידאלית, ופשוט לא מצליח.
יש לי שתי בעיות עיקריות, אני ביישן מאוד בכל הקשור ליצירת קשר עם בחורה, ובין היתר אני גם בררן גדול.
אני לא יודע מה לעשות עם זה, אבל זה כבר מגיע, או יותר נכון, הגיע למצב של תיסכול.
אני מאוד משתדל לא להראות זאת כלפי חוץ, אבל בפנים אני ממש שבור ומרוסק.
להגיד שאני מכוער, לא נראה לי שזאת הסיבה.
בקיצור אשמח לשמוע תגובות, והמלצות שלכם, ובעיקר שלכן הבנות (איך עושים את זה?!).
מה שקורה, כשיש מישהי שמוצאת חן בעיני, אז במקרה הטוב אני משיג את המספר שלה, שולח SMS ופה זה גם נגמר. אני מבין שזה יווצר מצב שאני יוצא "לא גברי", אבל מה אני יכול לעשות, אין לי אומץ להתחיל עם בחורה.
אשמח לתשובות רציניות (מבלי להמליץ על קבוצות תמיכה).
תודה רבה רבה לכל מי שמנסה לעזור!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי O
עדי בדיחי05/03/2010תודה על השיתוף שלך. הגדרת שתי בעיות מרכזיות: ביישנות ובררנות. מביישנות פחות הייתי דואגת, בכל זאת הנה, סיפרת על כך ששלחת SMS אחרי שהשגת מספר של מישהי וזה בהחלט צעד אקטיבי. גם אם לא המשכת, זאת אקטיביות מסוימת. אתייחס לביישנות בהמשך.
ראשית הייתי יותר שמה את הפוקוס על הבררנות- אמת שמפאת גילך מותר לך וזה אף רצוי שתבדוק מול מי אתה עומד, תבחן ותסנן מה כן ומה לא. אבל גם כשעושים את הסינון, חשוב לבדוק האם הכרת מספיק עד ה"פסילה". אולי במקום לפסול אפשר רק "להעמיד להדחה" (בהשפעת האח הגדול) ולא לבטל מיד. כשמולך נמצאת מישהי, נסה להיות במקום גם שלה- שגם היא מנסה להכיר, גם היא לא יודעת אם היא תמצא חן בעיניך, מתרגשת ואולי טועה, אומרת משהו לא במקום בגלל שהכל ראשוני וחדש.. וגם היא לא בדיוק בטוחה בעצמה. ולכן, תמיד תמיד שווה לתת כמה הזדמנויות עד שאנחנו בטוחים שזה לא זה. שווה לקיים כמה שיחות בטלפון לפני פגישה עיוורת למשל, שווה לדבר ולנסות לזהות את התכונות ומשקיים שיתוף טלפוני לצורך הדוגמה- קל יותר להגיע לפגישה ובכך גם נושא הביישנות יכול לקבל עוצמה פחותה יותר.
חשוב שתדע שבהרבה פעמים אנחנו נוטים לקבל את הרושם הראשוני וממנו להשליך על כל ההמשך, בעוד שב-90% מהפעמים הרושם הזה הוא בהחלט קצה הקרחון ומסביב יש כ"כ הרבה, ומתחת לפני השטח יש הרבה הרבה יותר- ולפעמים זה פספוס אחד גדול לא להכיר, לא רק לשם היכרות רומנטית אלא לא להכיר בכלל- אנשים, עולמות, סיפורי חיים..
לגבי ביישנות- האינטרנט הוא כלי נהדר לביישנים. אתה בטח מכיר ויודע על אתרי היכרויות, שם מתאפשר לך לראות תמונות ולדבר ולהתכתב וממש להכיר את עולמה של הבחורה הרבה לפני שפגשת אותה. כפי שכתבתי זה יכול להוות הקדמה ובסיס טוב להיכרות. היום עם כל שיחות הוידאו שאפשר לעשות - הפגישה היא אמנם מאוד שונה מהמדיה, אבל- המדיה מתקרבת יותר ויותר לתחושת ריאליטי- למציאות שלנו. לא פלא שהיום יש רשת חברתית שמוגדרת ככזאת- אמיתית לגמרי- דרך הפייסבוק וכו' וכו'.. היום להכיר דרך האינטרנט זה מקובל ומבורך, ולקנות דרך האינטרנט זה לא מצריך כלום מלבד לחיצת כפתור.. הכל אינסטנט וייתכן וגם אהבת חייך היא במרחק של קליק אחד.. (הקצנתי, ובכל זאת.. בעלי יעיד שהייתי קליק אחד ממנו עד שנוצר קליק בינינו..)..
נסה להיפתח יותר דרך המדיה הזאת, וזכור שהפכים נמשכים- ייתכן מאוד שתפגוש מישהי לא ביישנית ודעתנית שתוכל לסחוף אותך מבלי שתצטרך לעשות אתה את העבודה.
דבר אחרון- נסה להבדיל בין ביישנות לחוסר ביטחון. אם בחוסר ביטחון מדובר, הרי שיש מקום לבדוק עם עצמך מה בדיוק הגורם.. לפעמים יש נטיה לבלבל בין שני הדברים.
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יהיה איתי?
O05/03/2010עדי, תודה רבה!
אין לי ספק שמדובר קודם כל בחוסר ביטחון עצמי, אבל חשבתי שהביישנות היא תוצאה מכך.
בכל אופן, שוב תודה.
אני כבר אראה איך אני אתמודד עם זה, ואולי באמת תבוא הבחורה שתיסחוף אותי (כמו שאמרת), ותחסוך לי את ה"סבל" הזה.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)