חוסר ביטחון בחיי הנישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון בחיי הנישואין
    יונית
    06/03/2010

אני נשואה 10 שנים ויש לי 2 ילדים. לפני כשבעה חודשים התחלתי להרגיש שבעלי מתרחק, לא תורם בבית ולא מתנהג אלי אותו הדבר. לא תקשרנו יותר וכל דבר הקשור בי ובילדים נהיה קשה. לפני 4 חודשים גיליתי שבזמן האחרון יש לבעלי קשר עם בחורה צעירה. הוא דיבר איתה בטלפון, באינסוף הודעות ובפגישות פנים אל פנים. התעמתתי איתו והסתבר שכל ההתרחקות התחילה במקביל לקשר ביניהם. הוא יצר איתה קשר כזה שהחליף אותי במישור הנפשי, היא הפכה לחברה הכי טובה שלו. לא היתה בגידה פיזית, למרות שגם מה שהיה זו בגידה בעיני.( בעיניו ממש לא והוא לא מבין מה הבעיה) מאז אני לא יוצאת מהתחושה שהוא בגד בי ומהפגיעה, אני רוצה לשקם את היחסים אבל הוא לא מוכן לנתק איתה את הקשר בטענה שאני לא יכולה להגיד לו עם מי לדבר. במצב הזה אנחנו תקועים כבר 4 חודשים, המצב נראה טוב רק כשאני מתעלמת מהקשר שנמשך בינהם, אבל אני לא יכולה להמשיך ככה זה פוגע בי ומערער אותי. אני מרגישה שאין לי שותף ועל מי לסמוך.דיברנו על הדברים הרבה מאד אבל זה לא עוזר, מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפנות מהר לייעוץ זוגי

דורית כהן
    07/03/2010

יונית היקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
    בעלך נמצא במקום מסוכן - ולצערי זה משהו שקורה להמון זוגות, שאחד מבני הזוג מוצא לעצמו כתובת אחרת לשיחות נפש. כמובן שאין להוציא מן הכלל אפשרות שיחסים אלו יתפתחו להתאהבות, צר לי אבל עלי לומר את הדברים כמו שהם, כי סטטיסטית זה בהחלט עלול לקרות.
    זה קורה אצל הרבה זוגות לאחר כמה שנות נישואין וילדים, כאשר היחסים נכנסים לישורת הידועה של שיגרה, וודאות, שעמום, מחזור אינסופי של מטלות, ירידה בהנאה מאינטימיות, חוסר בשיחות
    פ ת ו ח ו ת ביניכם.
    מה שעליכם לעשות הוא ללכת כמה שיותר מהר לייעוץ זוגי.
    אסביר לך למה מהר: כי אתם נמצאים עכשו ב"לופ" מסוכן: את מנסה להגביל אותו אז הוא מתמרד וכועס עלייך, ואז את עוד יותר לוחצת עליו מתוך פחד ומחשבה שאם הוא לא מוכן לנתק את הקשר - כנראה שזה מאוד משמעותי עבורו - ואז את עוד יותר חוששת. כל זה "יושב" על היחסים שלכם ומעכיר את האווירה וגורם לו לרצות לברוח מן המציאות הלא נעימה אצלכם בבית ולהתרפק על הקשר החדש ההוא עוד יותר...
    ככל שזה יימשך - זה מגביר את הסיכוי שיתפתח משהו פיזי ביניהם.
    ככל שזה יימשך - האהבה ביניכם עלולה לקרוס ולהיעלם.
    עשי זאת מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ננ

אנונימית
    09/03/2010

יונית שלום, אני מכירה על מה את נדברת. גם לי זה קרה. בהחלט טיפול זוגי זה הדרך. כנראה ישנם קשיים שבמשך השנים הודחקו ולא זכו להתייחסות. אם הוא יסכים וישתף פעולה יש סיכוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו