מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מפסיקה לבכותנשואה טריה07/03/2010
היי אני בת 25 נשואה כמעט תשעה חדשים ,
יש לי בעיה ואני לא יודעת למי לפנות ....
מאוד קשה לי לפנות בבעיות כאלו ולהפתח אבל אני רק צריכה שמישהו יתן לי את ההרגשה שמקשיבים כי אצלי בבית אני נתקלת באדישות ...
לאחרונה בן זוגי נותן לי להרגיש חוסר ביטחון כלפי ...לפני מספר ימים הצעתי ושיתפתי אותו במחשבה שהיתה לי ....אמרתי שברגע האחרון אני מרגישה קצת חוסר בטחון לגבי ההרגשה הפיזית שלי עם גופי ,ואמרתי שעלה במחשבותי רעיון שאולי אתחיל לסגל לעצמי אורח חיים יותר בריא וספורטיבי בשביל לשפר את אותה הרגשה שהתפתחה בי .
כתגובה ממנו נתקלתי בחוסר טקט משווע בו נאמר לי כי עלי לדאוג למטלות הבית ובישולים ולא לדברים מסוג זה ,באותו רגע הרגשתי (בשיא התמימות )שאולי הוא לא הבין אותי נכון ואולי הוא מתכוון למ/שהו אחר ,שאולי היה קצר בתקשורת ושאני בטח לא שומעת טוב את תגובתו .
לאחר מספר שניות הבנתי שתשובתו נאמרה ברצינות .
אמרתי לו שאני מרגישה בחוסר טקט מצידו ושדווקא ממנו ציפיתי לתשובה אחרת לגמרי (הוא מתאמן בחדר כושר כמעט כל השבוע )חשבתי שיגיד לי שאני עושה משהו טוב ושהוא מעודד ומפרגן לי אבל נתקלתי בתשובה הכי צפויה בעולם .
פתאום התחוור לי שעומד מולי הבן אדם הכי אנוכי ואגואיסט שאי פעם הכרתי והגרוע מכל הוא שאני נשואה לו ,ניסיתי לדבר איתי ונתקלתי באטימות מוחלטת מצידו ,שאלתי למה ענה כפי שענה ואמר שזהו סדר העדיפויות בעיניו ולפי דעתו אני יכולה מה שאני רוצה בנוגע לזה כי לו זה לא אכפת ,אני הגבתי מאוד קשה וניסיתי להבין מאיפה נובע המרמור שלו בנוגע אלי מהי הסיבה לכך שהוא לא מפרגן ותמיד חושב רק על עצמו ,למה הוא עושה את הדברים האלה בצורה הכי מגעילה ליצור על מנת שאני ארגיש רע ,לבסוף הויכוח נגמר בכך שעזבתי את החדר והטחתי בפניו את העובדה שידאג לעצמו ולשאר הדברים "החשובים " לו ,הוא ענה שאני משעממת אותו עם השאלות ווהטחות שלי בפניו ושהוא שלם עם עצמו ועם מה שאמר ,טען שאין לו מה להגיד לי ונשאר אדיש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן שהוא צבר תיסכולים משלו?
דורית כהן09/03/2010נשואה טרייה יקרה, צר לי לקרוא את מה שאת כותבת.
ההסבר היחידי להתנהגות שלו היא שכמו שאת מאוכזבת ממנו - גם הוא מאוד מאוכזב בזמן האחרון מחיי הנישואין איתך, וכנראה הוא מרגיש שצרכיו הבסיסיים לא מסופקים, ויש להניח שהוא צבר תסכול ואכזבה על סמך ציפיות שהיו לו לגבי איך יתנהלו חיי הנישואין שלו.
אינני אומרת זאת ח ל י ל ה כדי להצדיק אותו. אני מנסה להיכנס ל"נעליים שלו" כדי להצליח להבין למה שיגיד כאלו דברים!
האם יתכן שהיו לו תלונות בנושאים כמו מטלות הבית ובישולים? ואולי גם הסקס זה לא מה שהוא ציפה? האם הוא מצפה שתעשי בבית דברים שאת לא עושה ויש לכם על כך חילוקי דעות? זה קרוה אצל הרבה זוגות צעירים שמתחילים לחיות יחד ומתברר שיש פערים ביניהם לגבי מי צריך לעשות מה בבית, וכל אחד רוצה שהדברים יהיו כמו בבית בו גדל. אני מנחשת שבבית בו הוא גדל אמו עשתה כמעט הכל. תקני אותי אם אני טועה. שוב - אינני מצדיקה אותו חס וחלילה אלא רק מנסה להבין איך יתכן שבחור צעיר שזה עתה התחתן יתייחס בצורה כל כך מבטלת כלפי הצרכים של אהובתו.
רק אם הוא מאוד מתוסכל ומתלונן - ולא רואה איך הצרכים שלו נענים - רק זה מסביר תגובה שכזאת.
עכשו - אם יש משהו במה שכתבתי - אז אולי אפשר לתייק את התגובה שלו בתור מילים שנאמרות ללא מחשבה, בהשפעת כעס ומרוב תסכול.
אבל אם זה ממש לא כך - את בבעייה רצינית עם גבר כזה אגואיסט וה"תיקון" שהוא צריך לעשות הוא מאוד גדול, וכלל לא בטוח שתסכימי להישאר ולסבול את היחס הזה - עד שאולי הוא ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)